Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 631 do 645 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

W trakcie przenoszenie Delia otrzymała 2 trafienia w pancerz, ale nie wyrządziły one szkód poza lolanym wypaleniem kilku milimetrów stopu.Piraci, aby było ich 11, w tym 2 kobiety grzecznie spali w celach, a na pokład transportowca przesłano 4 grupy: na mostek z Drakenem, maszynowni, zbrojowni i hangaru.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Adran raport co możesz powiedzieć o tej jednostce? - zapytałem po przesłaniu się moich ludzi na pokład.

I. Thorne
    Uczestnik

- Wygląda na patrolowiec klasy Antares, ale bardzo mocno przerobiony, a raczej połatany. Nic dziwnego, według trikordera pancerz ma minimum 60 lat. Poza tym wszystko wygląda dobrze, ale piraci mogli zostawić jakieś pułapki.- Tu maszynownia. Teren zabezpieczony. Wszystko w porządku, ale oczywiście nie ma rdzenia warp.- Hangar zabezpieczony. Nie ma żadnych promów tylko jedna pszczółka do łatania pancerza i puste skrzynię. Zapewne zrobili tutaj ładownię.- Tu zbrojownia. Znaleźliśmy troche broni. Tak z 15 karabinów i 30 broni ręcznej. pochodzenie różne, lecz głównie kardazjańskie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kontynuujcie przeszukiwanie okrętu my tymczasem poszukamy rdzenia warp może da się go wstawić z powrotem - powiedziałem i rozłączyłem się - naukowy poszukaj tego rdzenia musi być gdzieś w okolicy jeśli nie rozpadł się na atomy.

I. Thorne
    Uczestnik

Niestety koło rdzenia był jedna z talariańskich fregat i juz trzymała go promieniem trakcyjnym.Tymczasem juz pierwsze przeszukanie kajuty kapitana ujawniło małą skrytkę z 20 paskami złotego latinum i małym fazerem.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Operacyjny wywołaj tą fregatę - powiedziałem siedząc w fotelu a po nawiązaniu połączenia powiedziałem - tutaj kapitan Qumos z FAS Delia prosił bym o zwrócenie rdzenia warp który trzymacie wiązka trakcyjną ponieważ pochodzi on z mojego okrętu - to powiedziawszy uśmiechnąłem się i czekałem na odpowiedz.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ciekawe. - odezwał się Talarianin. - A ja prosiłbym o zwrócenie statku, który trzymacie wiązka trakcyjną ponieważ jest dopełnieniem mojego rdzenia. - również się uśmiechnął.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To powiem to inaczej. Podoba się panu okręt którym pan dowodzi jeśli tak odda mi pan ten rdzeń. - powiedziałem jednocześnie wysyłając notkę do taktycznego aby na mój znak ostrzelał rdzeń - zawsze przyda się nowa rzecz do sprzedania czy to okręt czy to szczątki.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jakakolwiek akcja przeciwko mojemu okrętowi lub jego własności będzie aktem piractwa. Nie jestem tu sam, są świadkowie. Ale mam pewna ofertę. Za 800 sztabek złotego latinum zapomnę, że na rdzeniu nie ma nazwy FAS Delia i wypuszczę go.- To skandal! - wtrącił się Mandark. - Taki stary rdzeń nie jest tyle wart.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A może zrobimy tak sprzedam panu patrolowiec mi się za bardzo nie przyda a pan wyjdzie na tym lepiej mając pełnosprawny okręt.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ha ha! Gdybym miał 2000 sztabek latinum to bym ganiał jako kapitan fregaty po kosmosie. Nie mam tyle kasy przy sobie, a nawet na koncie. Sugeruję podpisac umowę. Wstawię rdzeń do okrętu i sprzedamy go jako pełnowartościowy. Za wezmę powiedzmy 40% otrzymanej ceny.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze ale zgodzę się na powiedzmy 10% - napisałem jednocześnie do taktycznego aby zdjął namiar z rdzenia.

I. Thorne
    Uczestnik

- Proszę sobie jaj nie robić. w takiej klasie jednostek rdzeń jest najdroższym kawałkiem. Wezme 35%.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra niech będzie 25%

I. Thorne
    Uczestnik

Zgadzam się, ale podrzuci pan towaru za 50 sztabek z tego co znajdziecie. Wezmę biżuterię, narkotyki rzadkie towary liksusowe.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 631 do 645 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram