Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 601 do 615 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Wszystkie zapasy były uzupełnione, a tabaka trafiła na statek. Konwój odlatywał za 2 godziny.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po potwierdzeniu lotu z konwojem zająłem się zwykłymi raportami załogi a 30min przed podróżą udałem się na stację aby zjeść prawdziwy posiłek.Larwy zjadłem w tym samym barze co ostatnio jako że były bardzo dobre.Po posiłku i powrocie na okręt wstąpiłem tylko do kwatery wziąłem porcję tabaki i udałem się na mostek aby obejrzeć odlot konwoju.

I. Thorne
    Uczestnik

Wszystkie statki były gotowe do odlotu. Dowódcą konwoju były lekko podstarzały Talarianin, nazywający się Relg. Miałeś pilnować przodu wyprawy i co kilkanaście minut wykonywać pełny skan.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze sternik wchodzimy w warp 6 będziemy lecieli przed konwojem w stałej odległości - powiedziałem po czym zwróciłem się do naukowego - co 10min pełny skan melduj o wszystkich anomaliach.

I. Thorne
    Uczestnik

Lot do granicy był spokojny, bo w okolicy było niewiele piratów. Ale po 12 godzinach transport trafił w rejon graniczny, w którym Romulanie dopiero zdobywali kontrolę.- Mam ślad warp. Kurs zbieżny. Kontakt za 12 minut.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Poinformować konwój przejść na status żółty - powiedziałem przejmując mostek wolałem być na miejscu w przypadku jakiś kłopotów - kontynuować skany i wysłać prośbę o identyfikację.

I. Thorne
    Uczestnik

- Brak odpowiedzi.Po kilku minutach możliwa stała się identyfikacja.- Wygląda na to, że to federacyjna technologia, ale nie wysyła żadnej sygnatury. To chyba jakaś piracka jednostka.- Mam kolejny ślad. Tym razem z drugiej strony. Teraz trzeci.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To jakaś zasadzka czerwony alarm załoga na stanowiska bojowe łączymy się z konwojem - powiedziałem patrząc na ekran - kiedy będziemy w zasięgu czujników wizualnych?

I. Thorne
    Uczestnik

- Kolejne 3 ślady. Jeden z nich jest większy i wygląda na jakiś transportowiec. Różnicują prędkość by przechwycić nas jednocześnie. Kontakt za 2 minuty, wizualny za 1,5 minuty.- Mam połączenie z Relgiem.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie wykryliśmy 6 śladów warp lecą w naszym kierunku sygnatura warp pasuje do konstrukcji GF kontakt za 2min - powiedziałem do Talarianina - Jaka formacja obronna?

I. Thorne
    Uczestnik

- Taktyka jest prosta. Macie bronić konwoju. Za to przecież wam płacę. Sugeruję po kolei wspólnie rozwalać jednostki pirackie. Te jednostki, nie licząc transportowca są za małe, żeby posiadać wyrzutnie torped.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem Qumos kończy - powiedziałem i zamknąłem kanał na konsoli przy fotelu kapitańskim - Sternik zwolnij i zrównaj się z konwojem - powiedziałem - naukowy za ile kontakt wzrokowy?

I. Thorne
    Uczestnik

Delia zwolniła i szybko dogonił ją najbliższy transportowiec. Jednocześnie Relg zaczął wysyłać na wszystkich kanałach informację o ataku i wezwanie pomocy. Wszystkie statki przyśpieszyły do warp 8.- Kontakt wzrokowy za 5 sekund... Już...Na ekranie pojawiła się pierwsza z jednostek. Wyglądała na federacyjny ścigacz, ale po mocnych przeróbkach.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Analiza taktyczna - powiedziałem przyglądając się wrogiej jednostce - kiedy będziemy w zasięgu ognia z dezruptoruw.

I. Thorne
    Uczestnik

- W zasięgu torped za 30 sekund, broni energetycznej za około 40. To będzia walka w warp, więc manewry unikowe raczej odpadają. Możemy tylko unikac torped z dalszej odległości i tylko jeśli będą nas ścigać, a nie leciec na zderzenie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 601 do 615 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram