Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 556 do 570 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy się zbliżyliśmy powiedziałem - kiedy startujemy - i zacząłem wypatrywać jakiegoś włazu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Im szybciej, tym lepiej. - padła odpowiedź. - Wchodźcie.Z boku detektora ziała jajowata dziura. Ponieważ człony wchodziły przez nią zapewne to było wejście.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wszyscy do środka - krzyknąłem sam zaś stanąłem przy dziurze i poganiałem moich ludzi.Kiedy ostatni znalazł się w środku powiedziałem - To startujemy ile wyciąga ten wynalazek?

I. Thorne
    Uczestnik

Detektor wyleciał przez otwarte wrota i na wyświetlaczu widac było szybko oddalającą sie sferę. Po chwili z innej śluzy wyskoczył inny detektor.- Normalnie warp 9, ale da się osiągnąć 9,999 przez kilka godzin.Stateczek wszedł w podprzestrzeń. Po kilku minutach czujniki oznajmiły o pojawinieniu się wrogich jednostek wokół sfery. Chwila i pojazd Borga zniknął w eksplozji.- Sfera została zniszczona. Obce okręty wracają... Jeden znich obrał kurs przechwytujący względem nas!

Pitmistrz
    Uczestnik

- Mamy w pobliżu jakiś pas asteroid lub mgławicę - zapytałem szukając miejsca aby się schować.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie, ale jest układ gwiezdny. Według naszych danych nie ma tam planet zdatnych do życia.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Są tam jakieś gazowe giganty? - zapytałem a po krótkim zastanowieniu dodałem - jak niskie zejście w atmosferę wytrzyma ta puszka?

I. Thorne
    Uczestnik

- Są 3 planety - jedna z temperaturą średnio 200 stopni Celsjusza, lodowy karzeł z minus 200 i w środku pustynna z atmosferą złożona głównie z dwutlenku węgla, argonu i śladowymi ilościami tlenu. Nie ma też tam wody, tylko piach i piach.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To max warp do tego układu sprawdź która planeta ma najsilniejsze pole magnetyczne ukryjemy sie nad biegunem.

I. Thorne
    Uczestnik

Detektor popędził ku układowi, ale i tak obca jednostka była coraz bliżej. Ten kto prowadził pojazd Borga był niezłym ryzykantem, lecąc w warp wewnątrz układu. Najsilniejsze pole było nad drugą planetą, więc tam detektor wynurzył się z podprzestrzeni, prawie wpadając w atmosferę.- Obca jednostka wychodzi z warp. Rozpoczyna skan. Zbliża się do trzeciej planety. - meldował człon, a na jednym z ekranów ukazał się widok ponad kilometrowego statku. - Obcy zostali zidentyfikowani jako gatunek 7994, Hydranie. Zajmują obszar kilkunastu sektorów i posiadają silna i mocną flotę. Nie lubią niezapowiedzianych gości. Wszystkich.- Hydranie zakończyli skan. Lecą ku drugiej planecie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zjedźmy na krawędzi jonosfery - powiedziałem - wyłącz wszystkie nie potrzebne źródła energii musimy maksymalnie zminimalizować naszą sygnaturę.

I. Thorne
    Uczestnik

Detektor z wyłączonymi systemami zaczął przypominać asteroidę. Przez pewien czas udało mu się tak oszukiwać Hydran, ale nagle ich statek zmienił kurs i zaczął lecieć ku detektorowi.- Chyba nas wykryli.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Lądujemy - rozkazałem - czy na biegunie jest jakiś lód?

I. Thorne
    Uczestnik

Detektor włączył silniki i pomknął ostro w dół. Ale jak tylko zagłębił się w górne warstwy atmosfery, pancernik otworzył ogień.Wróćmy teraz do kapitana Qumosa, który uznał wysłanie ekip zwiadowczych na sferę za największy błąd w swej krótkiej karierze.Zaledwie kilka minut po wysłaniu sondy i zakończeniu pościgu z Delią połączył się romulański komandor.- Żądam dokładnego raportu o waszych poczynianiach związanych ze sferą. Potem możecie wracać do układu Dre'Zle'A na stację. Misja patrolowa została zakończona.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Pierwszy wyślij im raport tylko nie wspominaj o sądzie - powiedziałem po zakończeniu połączenia i dodałem - zmiana beta na mostek - po dojściu do mojej kwatery wypiłem rzadki sok ze ślimaków i położyłem się spać karząc komputerowy obudzić się 30min przed dolotem do stacji.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 556 do 570 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram