Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 541 do 555 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Sfera miała na pokładzie 987 ukształtowane człony i 12 w komorach dojrzewania. Dane wskazywały, że dzieci nalezały do gatunku 9842 i zostały zasymilowane około 12 dni temu wraz ze statkiem na którym się znajdowały.Według komputera sfera nie miała żadnych zniszceń i działała z 99,7% wydajnością.Inżynier miał lekkie przeszkolenie w łamaniu takich zabezpieczeń i zajął się ich łamaniem. Ale jak powiedział nie potrwa to krótko.

Pitmistrz
    Uczestnik

Czekając na złamanie zabezpieczeń postanowiłem się rozejrzeć może coś ciekawego będzie w okolicy.

I. Thorne
    Uczestnik

W okolicy nie było nic interesującego, tylko złom i szczątki. Ale przy odrobinie zacięcia da się wyciągnąć dużo różnych rzeczy od kabli do kompletną alkowę Borga.Gdy Klingon zwiedzał pustką okolicę, sferą lekko szarpnęło i metaliczny głos odezwał się z jego komunikatora:- Niedoszły członek KSO i jego zespoły niech przygotują się na transport. Mamy małe problemy. - zapewne był to jeden z byłych członów.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wróciłem do konsoli aby sprawdzić przed transportem czy mechanik złamał zabezpieczenia może uda się szybko cokolwiek dowiedzieć.

I. Thorne
    Uczestnik

Udało mu się złamac parę algorytmów, w tym najwazniejsze zabezpieczenia kopiowania i wszystko załadował na padda, by zająć się tym później.Po chwili zmarugało i wszyscy pojawili się w jednej, dużej sali. Kręciło się po niej kilka członów.- Słuchajcie. - odezwał się jeden z nich. - Udało nam się wyłączyć transwarp. Ale przygotujcie się na ewakuację. Trafiliśmy na niegościnne tereny, mieszkająca tu rasa ma wysoką technologię i bardzo, ale to bardzo nielubi Borga.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A znacie rasę która lubi Borga? - zapytałem z ironią - jaki sposób ewakuacji promy? I ściągnijcie tutaj resztę moich ludzi.

I. Thorne
    Uczestnik

- Będą teleportowani grupami. - właśnie pojawiła się grupa Kardazjan, którzy byli o dziwo dość spokojni. - Normalnie okręty Borga nie mają systemów ewakuacyjnych, ale da wykorzystać detektory, które mamy na pokładzie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A co nie możecie zrobić tego co umiecie najlepiej i przejąć kontroli nad statkiem? - zapytałem zdziwiony zasłyszanymi słowami.

I. Thorne
    Uczestnik

- Aktywowany program obronny przejął kontrolę nad napędem i nie da się go wyłączyć normalnie. Dlatego wysadziliśmy wszystkie maszynownie. Teraz sfera nie może kontynuować lotu do Unimatrycy 142, ale już tu lecą przynajmniej 2 sześciany by dowiedzieć się, czemu sfera przestała odpowiadać. - kiedy człon wyjaśniał sytuacje do pomieszczenia były przenoszone kolejne drużyny.

Pitmistrz
    Uczestnik

- W takim wypadku popieram zmywajmy się z tond jak najszybciej - powiedziałem po wysłuchaniu przemowy człona i zapytałem - czy detektory są wyposażone w transwarp bo zakładam ze odlecieliśmy trochę daleko od naszej poprzedniej pozycji.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie ten model, mają tylko zwykły warp i służyły do przeszkiwania okolicy i badania anomalii. W każdym normalnie jest 10 członów, ale da się upchnąć po 30 bez zbytniego obciążenia systemów podtrzymywania życia.Nagle zawył niski głos alarmu.- Cholera, czujniki wykryły 8 okrętów lecących ku nas w strumieniu kwantowym. Będą tu za 5 minut.

Pitmistrz
    Uczestnik

- No to chyba czas się zmywać - powiedziałem słysząc to - czy sfera sobie z nimi poradzi?

I. Thorne
    Uczestnik

- Chodzi o to, że sobie nie poradzi. Juz zarządziłem ewakuację. Pan i częśc podwładnych musi udać się 3 pokłady niżej. Tam Has'krt zaprowadzi was do detektora.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra ruszać się - krzyknąłem na moich ludzi - musimy dostać się 3 pokłady niżej - ruszyłem przodem szukając windy.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeden zczłonów poprowadził was ku windzie, która zjechała na odpowiedni pokład. Tam kolejny skierował was ku hangarowi. W środku stał okręt, podobny do prostokąta. Wokół niego uwijało się kilka członów.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 541 do 555 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram