Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

SferaWziąłem linę podaną mi przez jednego z mechaników i zaczepiłem o brzeg wyrwy po czym zacząłem się wspinać uważając aby nie zrobić sobie czegoś z dłoniom.Delia- Kontynuować ostrzał skupić sie na jednym miejscu jak wygląda nasz zapas torped - powiedziałem do taktycznego.

I. Thorne
    Uczestnik

SferaDra'Hom powoli wspiął się na wyższy pokład. Gdy rozejrzał się to zobaczył jedno wielkie rumowisko. Wszystkie urządzenia w sali zostały dokładnie i skrupulatnie zniszczone.Delia- Mamy pełne ładownie. Możemy strzelać bez martwienia się o to.Kolejne pociski trafiały w sferę, która oddawała tylko z dwóch emiterów. Teraz nie strzelała w Delię, tylko w inne, większe statki, aby spowodować zakłócenia w ich bąblu warp. Jednocześnie wciąż przyśpieszała.FAS Delia osłony 81% przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna przeładowanaSfera osłony 29% (to nie skutek ostrzału, ale ogólnego uszkodzenia sfery) średnie uszkodzenia pancerza

Pitmistrz
    Uczestnik

Sfera- Kurwa tutaj nie ma co zbierać musimy znaleźć jakąś aktywną konsolę - powiedziałem po zejściu na duł i ruszyłem przed siebie przy okazji sprawdzając czy mamy komunikację z innymi drużynami - ma ktoś jakieś sugestie musimy wyciągnąć ten okręt z warp - powiedziałem do członków mojej grupy.Delia - Bardzo dobrze kontynuujemy ostrzał sternik jaka jest obecna prędkość i tempo przyśpieszania sfery?

I. Thorne
    Uczestnik

SferaNiestety komunikacji z innymi drużynami. Do tego oznaki życia członów Borga, które wcześniej były na trikorderze zniknęły.Delia- Sfera ma obecnie 9,45. I wciąż przyśpiesza.FAS Delia osłony 82% wyrzutnie przeładowaneSfera osłony 24% (to nie skutek ostrzału, ale ogólnego uszkodzenia sfery) średnie uszkodzenia pancerza

Pitmistrz
    Uczestnik

SferaSzybkim krokiem szedłem przed siebie uprzednio dając jednemu z techników mój tricorder aby sprawdził czy można jakoś uzyskać porządne odczyty.Delia- Cholera nie długo wyjdą po za zasięg przekierować awaryjne zasilanie do silników a także wyłączyć rufowe uzbrojenie i przekierować zasilanie. - rozkazywałem patrząc na lecącą przed nami sferę.

I. Thorne
    Uczestnik

SferaTrikorder był w porządku, zapewne pole tłumiące wciąż działało. Przemieszczając się Dra'Hom w dalszym ciągu nie mógł znaleźć oznak życia poza tymi opisującymi jego towarzyszy.DeliaSfera leciała coraz szybciej, tak że kolejne statki z pościgu musiały się z niego wycofać. Tylko kilka nowoczesnych romulańskich dotrzymywało jeszcze jej kroku, wciąz do niej strzelając, ale bez widocznego efektu.- Osiągamy prędkość maksymalną awaryjną. - dowiedziałeś się od sternika. - Przekroczenie jej może spowdowac uszkodzenia okrętu.FAS Delia osłony 83% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaSfera osłony 21% (to nie skutek ostrzału, ale ogólnego uszkodzenia sfery) średnie uszkodzenia pancerza

Pitmistrz
    Uczestnik

Sfera Szedłem korytarzem szukając czegokolwiek co wygląda jak konsola lub węzeł dystrybucji danych.Delia- Zwiększyć moc pola integrującego i ustawić dezruptory na modulację rotacyjną - siedziałem w fotelu denerwując sie coraz bardziej o moja załogę.

I. Thorne
    Uczestnik

SferaPo kilkunastu krokach dotarł do konsoli. Jednak nie była aktywna. W chwili, gdy chciał kogoś zawołać do pomocy sfera zaczęła się trząść. Po chwili szarpnęła i uspokoiła się.DeliaSfera leciał już warp warp 9,973 i Falcon ledwo zdążał za nią. Nagle sfera zmieniła kolor na lekko zielony i zniknęła w kanale transwarp.

Pitmistrz
    Uczestnik

SferaMiałem złe przeczucia co do tego szybko zawołałem jakiegoś mechanika i poleciłem mu uruchomić konsolę sam zaś rozejrzałem się w dalszej części korytarza.DeliaTo oznaczało koniec pościgu nie mogłem wejść w transwarp ale pewnie siedziałem w fotelu i wydawałem rozkazy - sternik zwolnić do maksymalnej bezpiecznej prędkości - po czym popatrzyłem na naukowego - naukowy spróbuj wyznaczyć prawdopodobny kurs sfery i czy nie wpakujemy się w jakieś bagno jeśli będziemy nim nadal lecieć - po czym dodałem jeszcze - opuścić osłony i rozładować broń przejść na status żółty wyrzutnie mają być cały czas załadowane.

I. Thorne
    Uczestnik

SferaInżynier wyjął narzędzia i zaczął pracować. - rzekł odchodząc. - Po kilkunastu minutach konsola zaczęła buczeć i włączyła się.- Na razie chodzi, ale nie na długo. Musiałem zrobić parę obejść po ktoś w nią trafił.Delia- Jeśli będzie lecieć prosto to niedługo minie końcówkę granicy Talarian i Kardazjani zagłębi się w obszar Unii. Potem wkroczy w obszar składający się z wolnych planet i małych konfederacji i organizacji państwowych. Co jest dalej to tylko krążą pogłoski o jakiś ksenofobach, którzy nie lubią gości. Mają nazywać się Hydralanie czy coś takiego. Nawet Maraudery z IHF tam nie latają.

Pitmistrz
    Uczestnik

SferaPodszedłem do konsoli i zacząłem w niej grzebać a uzyskane dane zgrywałem do tricordera.Delia- Dobrze kurs powrotny wystrzelić sondę niech z warp 9 kontynuują kurs - byłem zdruzgotany wycieczka na tą sferę była moim najgorszym pomysłem.

I. Thorne
    Uczestnik

Zostawmy na razie zdruzgotanego kapitana Qumosa i zajmijmy się goścmi na sferze.Większość danych była bezwartoścoiwa chyba że wazne były dane o ilości człnów przydzielonych do określonych zdań. Dopiero dotarcie do zaszyfrowanych danych wzbudziło zainteresowane Dra'Homa.

Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziłem ile członów jest przydzielonych do operowania napędem i gdzie się znajdują po czym zacząłem grzebać w zaszyfrowanych danych.

I. Thorne
    Uczestnik

Maszynowni było 4 i załoga każdej z nich wynosiła 16 członów. Najbliższa znajdowała się około 150 metrów od obecnej pozycji Dra'Homa.Zaszyfrowane dane były dobrze zabezpieczone. Klingon sam nie mógł zrobić.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zawołałem na pomoc resztę grupy a także Kardazian którzy z nami podążali od czasu naszego spotkania przy okazji sprawdziłem ile członów znajduje się na pokładzie i jak wygląda postęp napraw.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram