Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Bez granatów wiele nie zdziałam pozmyślałem ale po chwili zastanowienia wyjąłem ręczny disruptor ustawiłem na przeładowanie i rzuciłem na górę jednocześnie pokazując ludziom aby się odsunęli jak by coś zaczęło spadać z gury lub oderwał się kawałek sufitu.

I. Thorne
    Uczestnik

Nastąpiła mocna eksplozja i pospadały kolejne kawałki sufitu wraz z dwoma członami. Jeden leżał bez ruchu, ale drugi podniósł się i powiedział:- Jesteśmy B... b... b... b... - zaciAł się na słowie Borg i nie mógł go dokończyć. Jednocześnie zaczął wykonywać nieskoordynowane ruchy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko wyjąłem mekleh i go wykończyłem wbijając mu go w szyję.Kiedy człon leżał już martwy jeszcze raz przeskanowąłem górę aby zobaczyć jak tam wygląda sytuacja jednocześnie przygotowując linę.

I. Thorne
    Uczestnik

U góry człony coś tam robiły. Nagle dwa z nich zeskoczyły na dół. Od razu otworzyły ogień i tylko dzięki szybkiemu unikowi Dra'Hom uniknął losu jednego z Kardazjan, którego promienie przebiły parę razy na wylot.

Pitmistrz
    Uczestnik

Moi ludzie natychmiast otworzyli ogień ja chwyciwszy karabin wiszący na moim ramieniu także ostrzelałem drony i przygotowując sie do uniku jeśli tworzą ogień w moją stronę.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeden z członów padł, ale drugi dostosował swoje pole i strzały nic mu nie czyniły. Stzrelając z jakiegoś dziwnego urządzenia z ramienia przygwoździł towarzyszy Dra'Homa i zaczął się coraz bardziej zbliżać do jego pozycji.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podskoczyłem do martwego kardazjanina i podniosłem jego disruptor mając nadzieję że ma ustawioną modulację której borg nie zna.

I. Thorne
    Uczestnik

Po chwili zeskoczył kolejny człon i również zaczął strzelać. Trafił jednego z Ferengich w ramię, który padł i zaczął piszczeć wysokim głosem.Karabin niestety nic nie mógł zrobić członowi, który już był parę metrów od Dra'Homa.

Pitmistrz
    Uczestnik

Koniec tej zabawy pomyślałem i wykrzykując klingońskie okrzyki wojenne rzuciłem się z meklehem na człona.

I. Thorne
    Uczestnik

Ten przyjął uderzenie na opancerzone ramię. Potem drugim wyrżnął Klingona prosto w klatkę, tak że poleciał dobre kilka metrów nim wylądował na ścianie. Poczuł ból złamanych żeber, lecz nie stracił przytomności.Tymczasem sytuacja stawała się coraz gorsza. Człony złapały resztę zwiadu w pułapkę. Zagonili ich w małą przestrzeń, gdzie kulili sie pod zmasowanym ostrzałem. Drogi ucieczki były odsłonięte i zapewne każdy kto próbowałby uciec, nie ubiegłby nawet 3 kroków.

Pitmistrz
    Uczestnik

Sytuacja była coraz gorsza ale nie poddałem się wyciągnąwszy niewielki sztylet chwyciłem go wolną ręko i z dwiema brońmi rzuciłem się na człona próbując trafić w nie osłonięta szyję.

I. Thorne
    Uczestnik

Człon machnięciem ręki wybił Dra'Homowi sztylet, potem złapał za kończynę i intensywnie przekręcił, łamiąc kości i doprowadzając do uklęknięcia przed nim. Potem wysunął z przegubu rurki asymilacyjne by wbić je w gardło ofiary. Przysunął je bliżej i otrzymał dwa postrzały z promieni tnących od dwóch członów, które akurat pojawiły się nie wiadomo skąd.- Zawsze musicie coś spieprzyć. - rzekł jeden z nich, obcinając promieniem nogę wojownikowi Kolektywu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na człony i powiedziałem ukrywając lekkie zdziwienie - nie mogli byście sami zdobyć tego pieprzonego centrum dowodzenia? - chwilę później kiedy adrenalina opadła poczułem jak boli mnie ręka i krzyknąłem aby ktoś rzucił tu jakąś apteczkę.

I. Thorne
    Uczestnik

- U góry mieliśmy tylko jednego swojego. Nie miałby szans z resztą, a tak ładnie wywabiliście biedaków. Teraz macie wolną rękę. Możecie szabrować co chcecie, oprócz promów. Będą nam potrzebne.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Rozumiem że nikt nie będzie nam przeszkadzał i transportery działają? - powiedziałem kiedy zaaplikowałem sobie jakieś znieczulenie na tą rękę.Drugą wyszarpnąłem tricorder i sprawdziłem czy jest tutaj coś ciekawego.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram