Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

W odpowiedzi strzały umikły.- Jesli to prawda to pokażcie się!

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze wychodzę - odkrzyknąłem i ruszyłem w kierunku kardazjan karząc swoim ludziom zostać jednocześnie nasłuchiwałem czy nie ma żadnych odgłosów zasadzki.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dobra, w porządku. - za rogu wynurzył się Kardazjanin. - My z myśliwca. Znaleźliśmy źródło mocy pokład wyżej, ale tutaj zaczęło do nas strzelać kilku członów. Obecnie jest nas 4.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wyjdźcie - powiedziałem do komunikatora a po chwili pokazała się moja grupa a ja odpowiedział Kardazjaninowi - my także kierujemy się na pokład wyżej niestety nasza winda zepsuła się macie jakieś pomysły jak dostać się na górę?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie mam pojęcia. Myśmy też dojechali windą na ten poziom. Jak gdyby dojścia wyżej zostały specjalne zablokowane.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nawet wiem dlaczego na poziomie powyżej znajduje się centrum kontroli borga nic dziwnego że nie chce nas tam dopuścić. - zastanowiłem się chwilę po czym zapytałem - Może połączymy siły możemy stanąć jeden na drugiego i spróbować otworzyć drzwi windy na wyższy poziom?

I. Thorne
    Uczestnik

- He he he... To tylko 15 metrów... Ale mam lepszy pomysł. Macie granaty? Możemy wysadzić sufit.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Mamy tylko jeden nie wiadomo czy to starczy a przy okazji możemy zrobić zawał a nie dziurę w suficie. - odpowiedziałem.

I. Thorne
    Uczestnik

- A masz lepsze pomysły, panie zrzęda? - zapytał złośliwie dowódca Kardazjan.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak mogę ci porachować wszystkie kości - powiedziałem pokazując zęby w uśmiechu i skinorem na jednego z moich ludzi aby dał granat - To wysadzaj ten sufit.

I. Thorne
    Uczestnik

Kardazjanin pomajstrował troche przy granacie i uruchomił zapalnik magnetyczny. Potem odszedł w bok korytarza i rzucił nim w sufit.- Radzę spadać! - krzyknął, gdy granat przyczepił się.Po kilku chwilach nastapiła eksplozja. Fala udezreniowa nie była zbyt duża, ale oczywiście Ferengi w zwiadzie ogłuchli.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie zważając na trzymających się za uszy Ferengi podszedłem do miejsca w którym wybuchł granat aby oszacować czy się udało czy nie.

I. Thorne
    Uczestnik

W suficie widniała bardzo ładna, spora dziura. Brzegi były poszarpane co mogło ułatwić zaczepienie liny. Tylko w chwili gdy oceniałeś wybuch zauważyłeś czerwony promień dalmierza. Z góry efekty wybuchu sprawdzał też Borg.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiwnąłem na ludzi aby przyczaili sie na obrzeżach dziury jak by borg próbował zejść na duł zostanie natychmiast rozszczelany.Sam równocześnie sprawdziłem tricorderem ile członów znajduje się na gurze.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie było wesoło. Trikorder wykrył minimum z 10 członów. Coś robiły przy dziurze. Po chwili okazało się co. Pancerna płyta zakryła 1/3 otworu. Człony chciały po prostu zablokować ewentualne wejście.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram