Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Kopnąłem ze złości w ścianę i ruszyłem dalej szukając jakiś kanałów serwisowych.

I. Thorne
    Uczestnik

Chodziliście, ale nic takiego nie było. Widocznie Borg nie używał kanałów.- Szefie, może jakoś zreperujemy tą windę bo kręcimy się jak mucha koło... - nie dokończył przekleństwa jeden z techników.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To próbujcie ja się znam na technice jak targi na lotach w kosmos - odpowiedziałem - chcecie zejść do kabiny czy zostajemy tutaj?

I. Thorne
    Uczestnik

- Zobaczymy. - obaj rozłożyli narzędzi i zaczęli działać. Rozebrali panel kontrolny windy. Coś tam ustawiali i montowali.- Cholerka, tutaj wszystko działa. To pewnie z samą kabiną jest problem. - mechanik wziął od kogoś linę i przy pomocy komandosów zjechał na jej dach. Uzył małego palnika by przeciąć dach.- Jestem w środku. Zobaczymy co tu... - wziął się do roboty.Po 15 minutach triumfując wyjechał na poziom z resztą zwiadu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pokiwałem z uznaniem głową i pochwaliłem go po czym ruszyliśmy na pokład gdzie mieliśmy wykonać zadanie.

I. Thorne
    Uczestnik

Winda powoli wspinała się do góry. Wreszcie zgrzytnęła i zacięła się piętro pod celem. Słychać było ciche brzęczenia.Jeden z członków zwiadu troszkę uchylił drzwi, ale zaraz je zamknął.- Ale wtopa. - warknął.Brzęczeniami okazały się strzały z broni energetycznych, który często latały po korytarzu. Ostrzeliwywały się 2 strony, ale na razie nie wiadomo kto walczył z kim.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zobacz dlaczego się zatrzymaliśmy - powiedziałem do mechanika sam wyciągajac trikorder i komunikator prubując się dowiedzieć czy to czasem nie walczą moi ludzie.

I. Thorne
    Uczestnik

Mechanik sprawdził panel.- Do windy nie jest dostarczana energia. Pewnie kabel zasilający został przerwany.- Strzela się Borg... oraz 4 Kardazjan jeśli mnie trikorder nie myli.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A z której są Kardasjanie damy radę się z nimi połączyć? - powiedziałem.

I. Thorne
    Uczestnik

- Są z prawej, ale dotarcie do nich to 20 metrów otwartej przestrzeni, zresztą mówiąc prawdę to jesteśmy odcięci. Siedzimy na środku strzelnicy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie bójcie się nie z takich opresji się wychodziło ma ktoś jakieś materiały wybuchowe lub granaty - zapytałem jednocześnie wyglądając przez otwór w dachu windy aby sprawdzić czy drzwi poziom wyżej są otwarte.

I. Thorne
    Uczestnik

- Mam 2. - rzekł jeden z podwładnych.Może i można było otworzyć drzwi na wyższy poziom, ale wcześniej trzeba było wspinac się kilka metrów po niemal gładkich ścianach.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Daj jeden trzeba wysłać Borgowi pozdrowienia - powiedziałem biorąc granat i podchodząc do drzwi równocześnie pokazując drużynie aby ustawili sie przy ścianach aby jakiś zabłąkany promień nikogo nie trafił.Uchyliłem drzwi i starałem się oszacować sytuację patrząc mniej więcej na jakiej wysokości padają strzały.

I. Thorne
    Uczestnik

Klingon wyjrzał na chwilę i zobaczył, że po kilkunastu metrach Borg stworzył barykadę ze zw szczątków stropu. Stało tam kilka dobrze ukrytych człnów i strzelało do Kardazjan.Granat łagodnym łukiem upadł za barykadę. Nastąpiła mocna eksplozja i z tamtej strony strzały umilkły. Ale Kardazjanie nadal strzelali. Chyba wzieli was za kolejnego wroga.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Schowałem się za drzwi aby uniknąć postrzału kardazjanie mają czasem dziwne pomysły i krzyknąłem - Wstrzymajcie ogień nie jesteśmy członami jesteśmy grupą wypadową z Falcona - po czym czekałem na reakcję.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram