Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem sprawdzić na tricorderze czy nie ma tam jakiegoś dojścia bo przebijanie przez ścianę mi się nie uśmiechało.

I. Thorne
    Uczestnik

Trikorder określił trasę, która była dość zawiła z powodu zawalonych korytarzy. Jednak nie mógł podać lokalizacji członów. Jak gdyby ich oznaki życiowe zniknęły. Jednocześnie zasięg trikordera zaczął nagle szybko spadać.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ruszyliśmy trasą wyznaczona przez tricorder jednocześnie kazałem jednemu z techników sprawdzić co się dzieje z zasięgiem.

I. Thorne
    Uczestnik

Posuwaliście się bardzo powoli. Mechanik sprawdził trikorder i rzekł:- W statku narasta pole tłumiące. Jak będzie będzie tak szybko rosła jego wartość to za 5 minut zasięg spadnie do około 10 metrów.- Szefie. Tu dzieje sie coś niedobrego. - rzekł jeden z ludzi Dra'Homa, pokazując jednego z członów. Czarna dziura w korpusie wskazywała na powód śmierci. Ktos go zastrzelił i to paręnaście minut temu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To pewnie nasi albo Kardazianie bo nikogo innego nie powinno tutaj być ale lepiej uważajmy nie chcę żadnych niespodzianek - powiedziawszy to sprawdziłem trikorderem rodzaj broni z której zabito człona.

I. Thorne
    Uczestnik

- To chyba teleportowali się z innego statku niz ten myśliwiec bo 15 minut temu jeszcze w nas celowali. - zauważył jeden z żołnierzy.Po chwili trikorder potwierdził jego słowa. Człon został zabity zmodulowanym promieniem tnącym. Czyli zabójcą był Borg.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Borg zabijający Borga bardzo ciekawe - powiedziałem i ruszyłem dalej trasą wyznaczoną przez tricorder.

I. Thorne
    Uczestnik

Powli przemierzaliście sie po zrujnowanych korytarzach.- Trójka do jedynki. - włączył się komunikator Dra'Homa. - Przed chwilą przeszły obok nas dwa człony i rozwaliły dwa inne i poszły sobie. Co tu się kurde dzieje?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie mam pojęcia ale też spotkaliśmy się z członami zabitymi przez inne człony unikajcie kontaktu z nimi ich zachowanie jest nieprzewidywalne - odpowiedziałem idąc dalej korytarzem.

I. Thorne
    Uczestnik

Po minięciu kolejnego załomu prowadzący grupę przystanął. Ku wam zbliżały się 2 człony. Szły swoim denerwującym, powolnym krokiem. Wyglądały na niezainteresowane waszą obecnością.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wycofać się pod ściany i wycelować broń w Borga jeśli ruszy chociaż ręką w waszym kierunku otworzyc ogień - powiedziałem biorąc disruptor do ręki w której poprzednio trzymałem tricorder i wycelowałem w jednego z członów.

I. Thorne
    Uczestnik

Człony powoli przeszły obok was. Jeden zaczął coś manipulować przy pobliskim IPSie, zaś drugi skierował się ku pobliskiej alkowie. Nagle stanął. Pokręcił głową w lewo i prawo i rzekł:- Jesteśmy Borg. Podajcie moje oznaczenie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem ze szczerym zdumieniem na człona po czym szybko powiedziałem pierwsze liczby które przyszły mi na myśl - Twoje oznaczenie to 8 z 17 - po wypowiedzeniu wycelowałem w niego disruptor i czekałem na reakcję.

I. Thorne
    Uczestnik

- 8 z 17. - powtórzył. - Potrzebuje podstawowych danych do asymilacji.Nagle włączył się komunikator Dra'Homa.- Klingonie, odejdź od tego człona i nie podawaj mu zadnych informacji.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kim jesteś - powiedziałem do komunikatora i jednocześnie pokazałem ręką swoim ludziom aby się wycofali.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram