Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 391 do 405 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Falcon wyszedł z warp i powoli zaczął zbliżył się do obiektu. Czujniki szybko zidentyfikowały go jako kawałek pancerza klingońskiego okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wykonać pełny skan okolicy może w pobliżu znajdują się inne szczątki jeśli nic nie znajdziemy przesyłamy złom na okręt aby poddać go analizie i ruszamy w dalszą drogę - powiedziałem patrząc na zbliżający się obiekt.

I. Thorne
    Uczestnik

Skan wykazał w okolicy kilkunastu milionów kilometrów trochę mniejszych kawałków.- To musiała być jakaś klingońska lekka jednostka. Cha'Dich albo B'Rel.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przeskanować w poszukiwaniu rozbitków i powiadomić stację a potem przesłać złom do ładowni - powiedziałem zastanawiając się o co może tutaj chodzić.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nic takiego nie ma. Ten kawałek pancerza co znaleźliśmy to największa część jaka się ostała. Mam wstępny skan. To był B'Rel. Czas produkcji około 2310 rok. Zniszczony przez Talarian.- Stacja powiadomiona.- Podlatuje do największych kawałków.Po kilku minutach w ładowni było trochę resztek klingońskiego statku.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze ruszamy w dalszą drogę - powiedziałem sam sprawdzając ile miejsca zajęły szczątki B'Rela i za ile można by je sprzedać.

I. Thorne
    Uczestnik

Na tym mąjątku się nie zarobi. Złomu nie było za dużo, poza tym do najbliższej klingońskiej stoczni było z kilkaset lat światlnych. Może akurat u Talarian są jakieś transportowce Imperium?

Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziwszy informacje kontynuowałem nudne przesiadywanie na nocnej wachcie.RANO QumosObudziłem się bardzo wypoczęty od razu wziąłem prysznic i ubrałem się po czym przegryzłem coś i udałem się na mostek.Po dojściu na mostek przeczytałem raport o znalezionych szczątkach i usiadłem w fotelu popijając sok ze ślimaków może ta misja nie będzie wcale taka trudna.Po skończonej wachcie która odbyła się bez żadnych niespodzianek postanowiłem jeszcze raz odpalić holoprogram znaleziony na federacyjnym okręcie i zażywać rozkoszy przez resztę dnia pod opieką Orionek.

I. Thorne
    Uczestnik

Kolejna wachte przejął Draken. Również była nudna, ale...- Mam na czujnikach 2 ślady warp. Kurs przechwytujący. Na razie za daleko na identyfikację.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Utrzymać kurs i powiadomić mnie jak tylko zindetyfikujemy okręty - powiedziałem przyglądając się białym paskom migającym na głównym ekranie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Identyfikacja potwierdzona. To 2 Hideki. Kontakt za 5 minut i 14 sekund.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wysłać zapytanie o ich cel pobytu tutaj i powiedzieć że mają 30sec na odpowiedz - powiedziałem spokojnym głosem.

I. Thorne
    Uczestnik

- Brak odpowiedzi. Wyrównują kurs. Lecą równolegle od nas. Odległość to około 4 minuty lotu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zgłosić czerwony alarm Zmiana alfa na mostek - powiedziałem spokojnym głosem wpatrując sie w okręty na ekranie po czym dodałem - kiedy znajdziemy sie 2 min od wrogich okrętów wyjść z warp i przygotować się do pełnej salwy w kierunku dziobu jednego z okrętów po za tym powiadomcie stację o zaistniałej sytuacji.

I. Thorne
    Uczestnik

Zabłysły czerwone światła.- Nie zbliżają się do nas. Są po kardazjańskiej stronie granicy. Sądzę, że nas tylko pilnują.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 391 do 405 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram