Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Oznaczało to że czas został źle obliczony i larwy wylęgły sie wcześnie postanowiłem ulżyć mu w cierpieniach i wystrzeliłem z disruptor w jego kierunku.Teraz sam zacząłem się poważnie lękać o własne życie to znaczyło ze nie mogę tracić czasu zacząłem się rozglądać za ostatnim wrogiem aby szybko odzyskać kontrolę nad okrętem.

I. Thorne
    Uczestnik

Trolk umarł, ale ciało wciąz było podrzucane konwulsjami. W jego wnętrznościach larwy miały prawdziwą ucztę.Kolejny strzał i ostatni strażnik zginął. Trillka odrzuciła karabin i zjechał na dolny pokład trzymając się drabinki tylko rękami.- Musimy wpisać kody przejmujące dowodzenie i wpuścić chlor. Weź się za kontrole środowiskową.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko podskoczyłem do konsoli i krzyknąłem - Gotowy - po odzyskaniu kontroli połączyłem się z transporterem aby przeniósł mnie do ambulatorium.

I. Thorne
    Uczestnik

- Włączo... - krzyknęła TRillka, ale w tej samej chwili otzymała postrzał z fazera.- Trzeba było mocniej dusić suko! - zaśmiał się Mandark i powoli zaczął zbliżać się do ciebie. Chciałeś w niego strzelić, ale nagła fala bólu rzuciła cię na kolana. - Boli, prawda? To dopiero początek. Zaraz będą tu strażnicy i będą obserwować twoją śmierć. I ja też. HA HA HA HA!!! - promień dezruptora przebił mu pierś na wylot.- Dupek. - warknęła Trillka i upadła na ziemię.Przez kolejne fale bólu usłyszałeś tupot wielu nóg. Już byli w pobliżu. Zbliżali się. A ty nie uratowałeś statku.- Rozwal konwerter energii. - to były ostatnie słowa kobiety, która znieruchomiała. Tuż przed tobą zauważyłeś wcześniej porzucony przez nią karabin. Po lewej stała zabezpieczona osobliwość kwantowa. Pod nią cicho buczał konwerter, zbierający z osobliwości wytworzoną energie i przesyłający ją do EPSów.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zmagając sie z bólem sięgnąłem po karabin i wystrzeliłem w kierunku konwertera a potem Mandarka.

I. Thorne
    Uczestnik

Nim zdążyłeś wystrzelić to Mandark rzucił się na ciebie i zaczęliście się siłować. Twój były Drugi Oficer wyglądał strasznie z ogromną dziurą w klatce, ale ta rana wcale nie odebrała mu sił. Do pomieszczenia wbiegło kilku strażników i w milczeniu obserwowali wasze zmagania. Wreszcie udało ci się nacisnąć spust i długa seria podążyła w kierunku osobliwości. Niestety rozbiła się na ochonnym polu siłowym. Kilka ładunków trafiło wprawdzie w konwerter, ale nie zakłóciło to jego pracy.Tuż po twoich strzałach Mandark wyrwał ci broń i odrzucił ją daleko.- A teraz giń, posiłku. - wycharczał, plując krwią z płuc. Patrzył na twoje męki wykrzywiając twarz w najpotworniejszym grymasie jaki widziałeś. Ale ty zobaczyłeś coś innego. Konwerter zmienił kolor. Teraz stał się jasnoczerwony, potem biały. Na końcu zaczął sie topić. Mandark pochwycił twoje spojrzenie i popatrzył na uszkodzone urządzenie.- Nie! To nie może tak się skończyć!Konwerter eksplodował, rozświetlając całe pomieszczenie białym swiatłem. Potem zaczęły wybuchać podłączone do niego EPSy.FAS Delia nagle wypadła z warp i zaczęła koziołkować. Inne statki konwoju przez chwilę leciały dalej, ale zaraz Galor i Falcon zwolniły do impulsowej i nawróciły w celu ustalenia co się stało. Dzięki temu manewrowi byli światkami serii eksplozji na fregacie, która na końcu rozdęła się w okolicy maszynowni i rozpadła na tysiące kawałków.Naukowy obudził się z twarzą w konsoli naukowej. Zaraz, przecież ostatnie co pamiętał to skan giganta i setki okrętów ukryte w jego atmosferze. Rozejrzał się po mostku, gdzie członkowie zmiany beta leżeli na podłodze. Jednak żyli bo jeden z nich jęknął i otworzył oczy.Hrienth siedział w fotelu w samej koszuli. Na nim leżał poplamiony, ale suchy już mundur. Obok leżał czysty.Draken ocknął się w łóżku. Obok niego spała Arana. Ale przecież dostała strzałką od kogoś.Gra'Hom otworzył oczy i spojrzał na śpiącego kapitana. Gdzie podziały sie te dziwne roboty?Obudziłeś się w swojej kajucie. Naprzeciwko siedział Klingon i gniewnie wpatrywał się w ciebie. W dalszym ciągu czułeś lekkie mdłości.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przetarłem oczy i zacząłem sprawdzać na mojej konsoli co się właściwie stało krzycząc do wstającego operacyjnego o raport.***Wstałem z fotela przy okazji rzucając poplamionym mundurem o ścianę szybko założyłem czysty i skierowałem się do maszynowni mając przeczucie że to co pamiętałem nie było tylko snem.***Nie budząc towarzyszki ubrałem się i skierowałem w kierunku mostka coś nie wierzylem ze był to tylko sen wszystko wydawało się takie realistyczne.***Wstałem z fotela o dziwo głowa mnie nie bolała ale co tam z głowa co to były za roboty wszystko wydawało się takie realistyczne ale może to był tylko zwykły sen koszmar.Postanowiłem obudzić kapitana coś mi tutaj jednak nie pasowało.***Zerwałem się z łóżka i popatrzyłem na Dra'Homa który wpatrywał się we mnie z wściekłą miną.Zwróciłem sie do niego rozglądając sie szybko dookoła - Czy przypadkiem nie miałeś snu w którym jacyś obcy zajmują nasz okrę? - nie czekając na odpowiedz Klingona krzyknąłem do komunikatora - Mostek raport czy wszystko u was w porządku? - odpowiedziała mi cisza - wydarłem się po raz kolejny jeszcze głośniej - Raport do cholery. - czyżby to nie był sen ale okręt uległ zniszczeniu więc ty chyba nie możliwe aby działo sie to naprawdę.

I. Thorne
    Uczestnik

Operacyjny burknął coś niewyraźnie i nadal leżał. Uwagę naukowego przykuła konsola taktyczna, która wydawała kakofoniędźwięków.Nagle włączył się kapitan:- Mostek raport czy wszystko u was w porządku? Raport do cholery.W maszynowni było kilku niezbyt przytomnych załogantów. Ale na pierwszy rzut oka wszystko działało poprawnie.Romulanin juz kończył ubieranie munduru, kiedy towarzyszka rozkosznie przeciągnęła się na łóżku i mruknęła:- BYłeś naprawdę dobry.- Tak, jakieś durne roboty szlachtowały naszych i pitoliły coś o ptysiach.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie tutaj naukowy jeszcze nie wiem czy wszystko w porządku zarazie wiem tylko że ktoś ogłuszył całą obsadę mostka.- Rozumiem zaraz u was będę - odpowiedział kapitan i rozłączył się ja zaś usiadłem przy konsoli taktycznej aby sprawdzić o co chodzi po drodze sprzedając buta taktycznemu który leżał bez czucia. ****Wszystko wyglądało ok ale postanowiłem sprawdzić wszystko dokładnie dlatego podszedłem do głównej konsoli.****- Może i byłem ale nic nie pamiętam to znaczy pamiętam ale co innego a dokładnie najazd jakiś obcych na nasz okręt a teraz wybacz ale muszę się udać na mostek - to powiedziawszy posłałem jej jeszcze uśmiech i wyszedłem z kwatery idąc w kierunku mostka.****- Mi się śniły jakieś robaki które robiły z nas wylęgarnie - mówiąc to spojrzałem na swój brzuch mając nie miłe uczucie - po tej czynności popatrzyłem na zdziwionego Dra'homa i powiedziałem - Chodź idziemy na mostek coś mi się wydaje ze nie były to zwykłe sny - idąc korytarzem kazałem komputerowi zlokalizować Mandarka.

I. Thorne
    Uczestnik

Taktyczny burknął coś i otworzył oczy.Konsola taktyczna pokazywała ponad 2000 statków wlatująych do układu Trill. Po chwili nastąpiła gwałtowna wymiana ognia z innymi. Z racji odległości nie wiadomo kto z kim walczył, ale wymiana ognia była ostra bo co chwilę jakaś jednostka znikała.Po chwili na mostek wkroczył kapitan i Dra'Hom. W trakcie drogi komputer zlokalizował Mandraka w jego kwaterze.Główna konsola wskazywał na normalną pracę osobliwości. Nie było zadnych anomalii.- Czekaj, ja tez idę. - odrzuciła koc i nieskrępowana swoją nagością i obecnością Pierwszego ubrała czarne majtki. - W końcu coś mi obiecałeś...

Pitmistrz
    Uczestnik

Usiadłem w fotelu kapitańskim i krzyknąłem - Zamiana alfa na stanowiska przejść na status żółty Dra'hom wyślij zapytanie do okrętu prowadzącego o rozkazy a ty Sheckley dowiedz sie co się tutaj właściwie stało i niech ktoś wezwie tutaj medyka - powiedziałem patrząc na ciągle ogłuszonego sternika ze zmiany Beta.***Miałem dziwne uczucie które nie dawało mi spokoju dlatego krzyknąłem do Bolianina który podczas mojej nie obecności zarządzał maszynownią - Wykonać diagnostykę systemów i przy okazji chcę wiedzieć czy występowały jakieś anomalie w ciągu ostatnich 10 godzin. - sam zaś zająłem się sprawdzanie logów sensorów wewnętrznych.***- Masz rację ale teraz radził bym ci się udać na służbę ponieważ na okręcie dzieje się coś dziwnego - powiedziałem zobaczywszy migające światła. - A co do mojej obietnicy zapewniam że będziesz usatysfakcjonowana. - i wyszedłem zostawiając na wpół ubraną kobietę w kwaterze.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy Klingon wysłał zapytanie to zaraz połączyła się Ferengijka:- Co się u was dzieje do ciężkiej cholery? Popsuła się wizja i jacyś imbecyle balują na mostku? Qumos, ty zawsze tak olewasz przełożonych? To ci zaraz obetnę wypłatę!Diagnostyka była w toku, a Bolianin odpowiedział:- W ciągu ostatnich 10 godzin nie było w systemach żadnych anomalii, tylko jak pamiętam do zaatakowali nas jacyś zieloni obcy strzelający strzałkami...W drodze na mostek dogoniała PO. Jak zauważył nie miała pod mundurem stanika. Skarpetek też nie.- Jak coś dziwnego to moja służba jest na mostku.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Trudno to wytłumaczyć ale na okręcie dzieją się dziwne żeczy ktos ogłuszył całą załogę a takrze mieliśmy zbiorowe halucynacje że tak to ujmę karzdemu śniło się że jacyś obcy abordażują okręt mugł byc to oczywiście zbieg okolicznośći ale osobiście w nie nie wieżę. - powiedziałem do tej KOBIETY - Jskie są moje rozkazy? ***- Tak miałem ten sam sen jak zapewne karzdy choć nie był on zwyczajny jak zapewne sam zauważyłeś - odpowiedziałem wracajac do logów.***- Jak uważasz nie będę się sprzeczał bo zapewne nie warto tylko mogła byś wziąć jakąś broń aby robić za ochronę jak należy. - odpowiedziałem uśmiechając się.

I. Thorne
    Uczestnik

- Więc przewozisz narkotyki bez podatku? I sprawdzasz go na załodze?! - kapitan była wredniejsza niż większość mężczyzn, nic dziwnego, że dostała to stanowisko. - Rozkazy są proste. Pilnować transportowców. Nic się nie zmieniło od czasu wylotu! A może sam zasugerusz nowe rozkazy.Po kilku minutach podstawowa diagnostyka systemów maszynowni została zakończona. Nie było żadnych anomalii.- Ja zawsze mam broń ze sobą. - niewiadomo skąd wyciągnęła mały dezruptor, ten sam który PO pamiętał z ataku komandosów. - Pozostałe moje bronię są schowane. - w tej samej chwili turbowinda otworzyła swoje drzwi na mostku.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie przewożę narkotyków a tym bardziej bez podatku a co do rozkazów to zgadzam się całkowicie. - odpowiedziałem poirytowanym głosem.***Wyglądało że wszystko jest jednak w porządku zapytałem tylko komputer czy nie brakuje żadnych członków załogi po czym udałem się do kwatery.***Wszedłem szybko na mostek i usiadłem w fotelu PO słuchając rozmowy kapitana i ponagliłem wezwanie Mandarka i Dąbrowskiego na mostek jako że jeszcze się nie pojawili.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram