Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,191 do 2,205 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Niestety nadlatujące statki raczej nie były zainteresowane handlem, gdyż zignorowały twą wiadomość. A może jednak były i chciały jak najszybciej skosztować towaru bo przyspieszyły?Szef konwoju potwierdził, że wpadł na ten sam pomysł i statki, nie przerywając transportu, zaczeły zmieniac pozycje, by ukryć się za planetą.Po kilku minutach doszły wiadomości o składzie sił wroga, bo teraz nie było problemów z ich identyfikacją. 2 Vor'Che, 2 K'Vorty, 3 B'Rele, 4 Galory, 6 Norinów to była poważna siła, z którą ochrona konwoju nie miałaby za dużych szans zwycięstwa.Tymczasem na powierzchni do ataku ruszyli Stressanie. Jak poinformował cię PO, byli odważniejsi niż mądrzejsi, gdyż nie przebyli nawet 200 metrów, a większość z nich skoszono jak dojrzałe zboże. Patrząc na sytuację zasugerował też by wysłać częśc sił do innych oblężonych miast na bombardowania pozycji wroga.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pierwszemu kazałem się wstrzymać z przemieszczaniem jednostek na wypadek jeśli byśmy musieli uciekać w pośpiechu, zezwoliłem jednak na ożycie promów według jego zdania.Do dowódcy konwoju wysłałem tylko krótkie pytanie - Walczymy czy uciekamy? - po czym wywołałem listę wszystkich okrętów w układzie i obrony planetarnej jeśli takowa istnieje.Sprawdziłem także ETA okrętów sojuszu.EDIT:Dodałem pytanie o ETA.

I. Thorne
    Uczestnik

Obrona układu była gorzej niż marna, nie liczą konwoju było tylko kilka Hideki. Pod koniec wojny z Dominium Strees był częstym celem ataków grup dywersyjnych Romulan i Federacji. Z licznej i dobrze wyposazonej obrony zostało 10 platform oraz dwie stacje rafinujące rudę. Te oczywiście miały dezruptory i torpedy, ale były to stare i dawno modernizowane modele, więc Sojusz spokojnie sobie poradzi z wami wszystkimi. A do układu doleci za 45 minut.Szef myślał szybko:"Wszystkie teleportery mają przenosić cywilów na transportowce i to tak by po kolei je zapełniać. Potem z jednym Galorem i słabszymi jednostkami wyniosa się z układu. pozostałe Galory spróbują nieco zwolnić wroga, ale nie ryzykujcie życiem. Jak zrobi się gorąco to jak najszybciej zmykajcie stąd. - odwrócił się do tyłu. - Który Galor jest najgorszy? CO?!!! MÓJ?!!! Jak to mozliwe?!!! Cholera jasna... Panowie, nie czas na roszady, ja lecę z transportowcami, wami dowodzi... - spojrzał na komputer. - Qumos, ty jesteś szefem. Masz dobre referencje. Nie zawiedź mnie."Po minucie doszła tez wiadomość, że za przenoszenie cywilów na transportwoce, zamiast na swe statki też będzie kasa, bo jak się okazało ktoś zrzędził o braku zarodku.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Doorze słyszeliście szefa przenosić cywilów według wytycznych, Dra'hom poinformuj naszych ludzi na dole że chce ich widzieć na pokładzie za maximum 39min - kiedy załoga wykonała moje polecenia powiedziałem - Dobrze do spotkania z sojuszem nadal mamy sporo czasu jakieś pomysły jak efektywniej ich spowolnić, osobiście myślałem nad rozstawieniem kilkunastu torped jako min zbliżeniowych?

I. Thorne
    Uczestnik

Doszły porady o strzelaniu w jeden cel, dzieki czemu mozna jedna salwą wyeliminowac nawet mocna jednostke wroga. Problem z użyciem torped jako min był taki, ze trzeba było je wystrzelić juz teraz, a będą widoczne doskonale jak nie będą lecieć albo je przenosić w ogniu walki, co na pewno nie jest dobrym pomysłem.Na dole promy zbierały sie do powrotu. Zapakowano w nie tylu cywilow ile się da, do tego w czasie powrotu ich małe teleportery przenosiły wciąż Kardazjan. Stressanie widząc, ze promy odlatują ruszyli do ataku, ale znów zostali krwawo odparci.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze Dra'hom skontaktuj się z oficerami na pozostałych galorach i sprzęż ich systemy taktyczne z naszymi uwzględnij także obronę planetarną.Mandark nadaj do naszych ludzi na planecie że chcę mieć ich na pokładzie najpóźniej za 35min. - kiedy oficerowi zajmowali się swoimi obowiązkami a transportery przenosiły cywilów jak szalone pozostało czekać na nieunikniony atak.

I. Thorne
    Uczestnik

Systemy ustawiono by wspólnie celowały w jedna z Vor'Ch. Pierwsza seria juz powinna ja uszkodzić, może nawet powaznie.Nerwowo czekałeś patrząc na zbliżające się sygnatury statków Sojuszu. Na około 10 minut zamiast cywilów zaczęto przenosić oddziały ferengijskie. Po chwili wszystkie transportowce i Galor szefa nawróciły i z pełna prędkością uciekły z układu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jak starczy czasu przenoście jeszcze cywili - zwróciłem się do Mandarka a do sternika dodałem - Natychmiast po oddaniu salwy zacznij wykonywać manewry unikowe i zsynchronizuj je ze sternikami z pozostałych galoruw chcę jak najszybciej ożyć tylnych wyrzutni.

I. Thorne
    Uczestnik

Okręty Sojuszu wyszły na granicy systemu i popędziły ku planecie. Na przód wysforowali się Klingonie, boki formacji i tył chronili Kardazjanie.- Potwierdzam odczyty. Skład floty: 2 Vor'Che, 2 K'Vorty, 3 B'Rele, 4 Galory, 6 Norinów. W pierwszej linii idą Vor'Che. Kontakt za 3 minuty.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze pierwszy cel jedna z Vor'Chy jak tylko będzie w zasięgu salwa ze wszystkiego co mamy.

I. Thorne
    Uczestnik

Galory Izby zeszły z orbity i wyszły na spotkanie. Statki Sojuszu pewnie obrały kurs przechwytujący. Na granicy zasięgów pierwsze w ruch poszły torpedy.FAS Piast zatrząsł się, gdy jedna z torped walneła go w boczna osłonę.- Osłony 81%, nasze torpedy w celu. Ale... Kardazjanie z Sojuszu strzelają do swoich!To była prawda. Galory i Noriny od tyłu zaatakowały swych sojuszników i tamci zostali wzięci w dwa ognie. Jedna z Vor'Ch eksplodowała, tak samo 2 B'Rele. K'Vort dryfował po stracie skrzydła.- Trzy statki wroga sprawne. Próbują uciekać.rzeczywiście pozostałości Klingonów rozsypały się. Za B'relem ruszyły Noriny, Galory usiadły na K'Vorcie, wam została Vor'Cha.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Do wszystkich jednostek skoncentrować ostrzał na Vor'Chy - nadałem do moich jednostek po czym powiedziałem do Quaka - Wywołaj mi kogoś kto dowodzi tymi naszymi niespodziewanymi sojusznikami.

I. Thorne
    Uczestnik

Przypominam, że Mandarka juz nie ma.

Galory Izby zaczeły ścigać wroga. Ten był uszkodzony i dlatego nie chciał walczyć z trzema sprawnymi jednostkami wroga. Z pełna predkością leciał ku granicy układu.

- Strzelam w silniki! - zawołał Dra'Hom i widziałem jak raz za razem promienie dezruptorów trafiały w rufe Vor'Chy. - Strzela! Przygotować się na wstrząs!

Porządnie was rzuciło, gdyż Pioast przyjął torpedę na przednia osłonę. Gdyby nie ona to mostek juz by nie istniał.

- Przbiłem się! - promień fazera liznął pancerz Vor'Chy i ta gwałtownie zwolniła. - Uwaga! Ma wciąz sprawną broń!

FAS Piast osłony 55% przednie wyrzutnie przeładuj.ą się za 1 turę tylna przeładowana

Galor 1 osłony 67% przednie wyrzutnie przeładuj.ą się za 1 turę tylna przeładowana

Galor 2 osłony 71% przednie wyrzutnie przeładuj.ą się za 1 turę tylna przeładowana

Vor'Cha osłony 15% wyrzutnie przeładowane uszkodzone silniki

Pitmistrz
    Uczestnik

Faktycznie masz rację mój błąd.

- Skoro już nam nie ucieknie będzie ładnym nabytkiem dla IHF - powiedziałem do załogi mostka - Dra'hom postaraj się jak najszybciej zdjąć jej osłony, Quak zapomnij o tym wywoływaniu chyba że sami się zgłoszą jak tylko opadną osłony przenieś obsadę mostka do aresztu a resztę za burtę.

Pierwszy poprowadzisz abordaż wrogiej jednostki.

I. Thorne
    Uczestnik

To był koniec bitwy, tylko Vor'Cha sie ostała. Trafiana raz za razem bronia energetyczna powoli traciła osłony. Jej torpedy z tylnej wyrzutni trafiły dwa razy, ale nie w Piasta, ten był chroniony przez sojusznicze okręty.- Grupy abordażowe gotowe do akcji w teleporterach. - zameldował PO.- Mam Kardazjan na linii! Na razie audio, sa zakłócenia."Gul Nathak do statków Izby. Przerwijcie, powtarzam, przerwijcie abordaz. Klingoni tylko czekają by podesłać wam torpedy w prezencie."

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,191 do 2,205 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram