Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Coś było tutaj nie tak cholernie nie tak postanowiłem wejść do kwatery aby zbadać sytuację i strzelać do ewentualnego wroga.

I. Thorne
    Uczestnik

W śrdoku stałe jakieśdwie ledwo humanoidalne istoty. Od razu widać było, że pochodzą od jakiś owadów. Choć widziałeś je od tyłu to ich pochodzenie zdradzały chitynowe pancerze i szczątki skrzydeł. Zawzięcie wymachiwały kończynami i kłóciły się o coś wytwarzając te piski i tarcia. Tuż przed nim w ogromnej kałuży krwi leżał jakiś człowiek.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że nie miałem zamiaru skończyć tak jak on ostrzelałem je z disruptora i zbadałem ciało.

I. Thorne
    Uczestnik

Owady miały raczej kiepską spójność komórkową bo strzały spowodowały ich natychmiastową anihilację.Ciało należąło do naukowego ze zmiany beta. Nie pamiętałeś jak się nazywał, ale kilka razy go spotkałeś. Wyglądało jak gdyby jego brzuch eksplodował od środka. Obok leżało jakieś urządzenie z długą igłą. Nic dziwnego, że tak wył, kiedy mu je wbijali.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zniszczyłem urządzenie strzałem z disruptora aby nie posłużyło już nikomu więcej sam zaś udałem się w kierunku mostka chcą się dowiedzieć co się dzieje.

I. Thorne
    Uczestnik

Doszedłeś do turbowindy. Ta po chwili nadjechała. Drzwi sie otworzyły i stanąłeś twarzą w coś tam (bo twarz to nie była) z owadem. Ten stanął jak wryty, ale po chwili wydał okropny pisk i ruszył do ataku.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pamiętając poprzednie owady rozpocząłem ostrzał mając nadzieję że podziała równie skutecznie.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeden strzał całkowicie go zwaporyzował.Jednocześnie gdzieś na pokłdazie kilka owadów zapiszczało. Chyba okrzyk zabitego był alarmem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Skoro owady panoszą sie po okręcie trzeba coś z tym zrobić.Kontynuowałem drogę na mostek aby dowiedzieć się o co tutaj naprawdę chodzi.

I. Thorne
    Uczestnik

Mostek był pusty, nie licząc ciał kilku załogantów, ale nie byli to ci, których znałeś. Zostali rozszarpani.Większość konsol działała, ale funkcje były zablokowane. Statkiem kierowano z innego miejsca.Nagle konsola taktyczna zaczęła wydawać alarmowe dźwięki. Z tego co zrozumiałeś z informacji na panelu to w kierunku Trilla zbliżała się ogromna armada okrętów. Na szczęście konwój leciał w kierunku granicy z Tzenkethi, więc armadzie nie było po drodze.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że kontrola na mostku była zablokowana postanowiłem użyć kodów dowódczych aby ją odblokować i dowiedzieć się co się tutaj dzieje a jeśli to nie pomoże udam się do maszynowni i spróbuję stamtąd odzyskać kontrolę nad okrętem.

I. Thorne
    Uczestnik

Kody dowódcze oczywiście nie działały.Maszynownia również była pusta, nie licząc ciał i krwi. Ale nie mogłeś długo tam przebywać bo nerwowe piski owadów były coraz bardziej słyszalne.

Pitmistrz
    Uczestnik

I nie siedziałem tam długo wziąłem tylko tricorder w między czasie podłączyłem disruptor do ładowania i sprawdziłem dokąd została przekierowana kontrola po czym udałem się w to miejsce zabrawszy disruptor z naładowaną baterią.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeśli odczyty były prawidłowe to statkiem kierowano z ładowni, tej która była w połowie zapełniona złomem.Nagle jedne z drzwi otworzyły się i wleciał owad wilkości dużej piłki. Gdy cię zobaczył to wydał wysoki dźwięk i schował się na górnym piętrze. Po chwili wpadły dwa owady, takie jakie już zabiłeś. Bez zbędnych pisków zaczeły strzelać z jakieś dziwnej broni, która nie miotała energi, a jakieś gluty. Tylko, że jedna z konsol po kontakcie z tym szlamem zaczęła się topić.

Pitmistrz
    Uczestnik

No pięknie kwas - pomyślałem widząc konsolę nie namyślając się zacząłem strzelać do owadów chowając się za jedną z konsoli.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram