Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,056 do 2,070 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Proszę bardzo - odpowiedziałem tylko i opuściłem pomieszczenie po czym udałem się na spacer po okręcie celem przemyśleń.Po długiej wycieczce wróciłem do kwatery i spędziłem noc przytulając się do pięknych piersi Istali.Kolejnego dnia z rana poinformowałem Adrana aby sprawdził czy ktoś z złogi biega po okręcie da sportu.Kiedy dochodziła godzina 10 udałem się do Borei, już miałem bezceremonialnie wejść do środka kiedy tknęło mnie że trochę kultury nie zaszkodzi, dlatego zatrzymałem się i zadzwoniłam do drzwi.

I. Thorne
    Uczestnik

Adran znalazł kilku oficerów ochrony co biegali oraz drużynę karną, która latała za kare, bo nie mogli byc w inny sposób karani - wyczerpali limit potrąceń z pensji, a naprawiać czy gotować nie umieli.Gdy zadzwoniłeś do drzwi najpierw odpowiedzia była cisza, a potem niesmiałe:- Proszę.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy wszedłem do kwatery rozejrzałem się w poszukiwaniu Borei, kiedy ją znalazłem zapytałem - Jak ci się podoba nowe zakwaterowanie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Podoba... - rzekła cicho, jak gdyby nie hciala sie uskarżać. - Zreplikowałam sobie parę rzeczy. Sprawdziłam tez dane w komputerze statku i nie wiem od czego zacząć czytać.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zastanawiałem się czy chciała byś zwiedzić okręt w końcu przez najbliższy miesiąc będzie twoim domem?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, że myślałam. Tylko... - nagle zmieniła temat. - A dlaczego na miesiąc? Porzucasz służbę?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście że nie po prostu lecę po nowy okręt - odpowiedziałem z lekkim uśmiechem od którego nie potrafiłem się powstrzymać - A więc co byś chciał zobaczyć na początku?

I. Thorne
    Uczestnik

- Chcę zobaczyć to z czego rozstrzeliwywaliscie ligowe statki. - oświadczyła nagle.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Hmm uzbrojenie doskonały wybór, ciężko by mi było w tej chwili pokazać ci je od zewnątrz ale zobaczmy - powiedziałem podchodząc do panelu aby sprawdzić czy holodek jest wolny.

I. Thorne
    Uczestnik

Oczywiście był zajęty, ale miałeś sporo niewykorzystanych nadgodzin w nim, więc zostałeś przeniesiony na początek koeljki i będziesz mógł wejść za okło 20 minut.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze holodek będzie wolny za 20 min i będę mógł ci pokazać uzbrojenie Deli - powiedziałem biorąc bieżny tył Ferengi z replikatora i siadając w fotelu powiedz mi moja droga miałaś kiedyś w ręce broń?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, że tak. Każdy członek załogi musiał umieć strzelać przynajmniej na srednim poziomie. Miało to zapobiegać bezbronności statku, gdy większośc ochrony zostanie wybita.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A zdarzyło ci się kogoś zabić?

I. Thorne
    Uczestnik

Mimowolnie zadrżała.- Nie, nigdy. Tylko rzutki i plansze.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Rozumiem, wiesz wydaje mi się że możemy powoli wyruszać - kiedy opuściliśmy kwaterę dziewczyna rozglądała się dookoła zaciekawiona.W holodeku kazałem komputerowi stworzyć reprezentację okrętu wiszącego na orbicie Ferenginaru tak abyśmy mogli dryfować w jego pobliżu. - I jak ci się podoba to z takich działek strzelaliśmy, wyrzutna torped jest tam z przodu - powiedziałem siedząc na jednym z dezruptoruw.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,056 do 2,070 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram