Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,026 do 2,040 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Miło mi panią poznać oto mój szef ochrony Dra'hom, jeśli uda się pani ze mną udamy się do pani kwatery na czas lotu na Ferenginar - powiedziałem witając ją z uśmiechem i wskazując na drzwi hangaru.Kiedy szliśmy korytarzem zapytałem - Jestem ciekawy czy nie ma pani nic przeciwko zaspokojeniu mojej ciekawości, ten obszar jest raczej w miarę odludny i zastanawiałem się co pani tutaj robi samotnie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jestem wolnym strzelcem. Myślałam, ze zarobię na chaosie w Lidze Patka. Ale tam nie ufaja obcym, więc postanowiłam wrócić na obszar Unii. Sojusz znów zaczyna podskakiwać. Do tego kilka planet chce dołączyc do Romulan, którzy jak zajeli Talar to zapraszaja okoliczne swiaty do wstapienia. Dla najemnika zawsze jest jakies zajecie w takiej sytuacji.Doszliście do kwatery. Kardazjanka obejrzała ją i rzekła:- Jak rozumiem moge poruszać się po statku tylko ze strażą?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Rozumiem my przynajmniej coś zarobiliśmy na tym konflikcie - powiedziałem kiedy zbliżaliśmy się do kwatery - Ochrona nie będzie potrzeba chyba że pani bardzo chce, oczywiście rozumie pani że miejsca takie jak mostek czy maszynownia są zastrzeżone ale do dyspozycji jest mesa, strzelnica a nawet choldek choć ciężko znaleźć wolny czas bo załoga bardzo go okupuje.Ma pani jeszcze jakieś pytania?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie. Z zasady będę w swej kajucie. Przespie sie teraz, potem pójdę na swój stateczek by dokonac kilku podstawowych napraw. Wtedy może pan przysłać kogoś po odbiór pieniędzy.Otworzyła drzwi i za nimi znikneła.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy wracaliśmy z Dra'homem na mostek powiedziałem - Słuchaj ona nie jest tym na kogo wygląda jak coś jej przez przypadek odbije będziemy mieli tu niezłą szkołę przetrwania. Dlatego chcę abyś zaprogramował komputer aby śledził jej każdy ruch, ustaw także całodobowe straże w maszynowni na mostku i w innych wrażliwych miejscach. Tylko zrób to tak aby tego nie odczuła w żaden sposób bo jak ktoś ją obrazi a ona mu łeb upierdoli to będziemy mieli tu małą wojnę.

I. Thorne
    Uczestnik

- Juz jej sam pysk sie nie podobał. - odparł Dra'Hom. - Ustawie system, że jak bedzie chciła sobie pojechac do zakaznych sekcji to od razu będzie alarm. A tak na marginesie, kapitan zabiera mnie na nowy statek czy zostaje tutaj?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Pójdziesz ze mną uznałem że nie nie będziesz chciał Romulańskiego dowódcy po za tym po co mi inny oficer taktyczny skoro ty jesteś idealny na tym stanowisku - powiedziałem uśmiechając się. Kiedy wsiedliśmy do windy dodałem - Wspominałem że zrobię cię drugim oficerem?Kiedy weszliśmy na mostek pokazałem Adranowi żeby nie wstawał z fotela i zapytałem - Wszystko w porządku, żadnych śladów po piratach o których wspominała nasza pasażerka?

I. Thorne
    Uczestnik

- Zdaje sie, ze ich znaleźlismy, a raczej to co z nich zostało. Rozwaliła ich z kilka godzin temu, gdyż szczątki juz sie rozpraszają.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przynajmniej mówiła prawdę - skwitowałem - jeśli jest tam coś nadającego się do sprzedaży przenieś to do ładowni i lecimy dalej.Po tych słowach opuściłem mostek i udałem się do ambulatorium,Na miejscu znalazłem Wiki i powiedziałem - Zapewne wiesz że mamy pasażerkę na pokładzie, chcę abyś spróbowała wyciągnąć co się da na jej temat pasywnymi czujnikami.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zobacze co da sie zrobic. Przybyła teleporterem? Nie? To szkoda, miałabym wspaniałą bazę danych. A tak na marginesie... Po doleceniu do ferenginaru definitywnie opuszczam statek. Juz dostałam kontrakt od jakiegoś DaiMona żebym robiła na jego Marauderze. Podobno będzie latac do gammy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Spodziewałem się tego i życzę powodzenia nie daj się po drodze zasymilować - zażartowałem na koniec wychodząc z ambulatorium i udając się do kwatery.Na miejsc wziąłem prysznic zjadłem posiłek i zająłem się pisaniem odpowiednich pism do IHF na temat załogi.Adranowi napisałem wspaniałą rekomendację która bez problemu powinna go uczynić kolejnym dowódcą Deli.Mandark dostał informację która stwierdzała że nada się na PO ale nic po za tym i musi się jeszcze sporo nauczyć jeśli chce kiedyś zostać dowódcą własnej jednostki.Ze sobą postanowiłem zabrać Dra'homa i Pawła który do tej pory sprawnie sterował okrętem w licznych bitwach.Dra'hom zastał wpisany jako drugi oficer.Po tym długim i niezbyt porywającym zadaniu położyłem się spać.Rano po obfitym śniadaniu udałem się na motek trochę podowodzić okrętem, między innymi sprawdziłem czy Adran przesłał jakieś szczątki do ładowni.Po skończonej wachcie poszedłem sprawdzić jak wyglądają przygotowania kwatery dla mojego najnowszego nabytku.

I. Thorne
    Uczestnik

Szczątków nie było za duzo, może uda sie uzbierac z tego kilkanascie sztabek.Tymczasem w przyszłym pokoiku trwały już prace wykończeniowe. Dwóch mechaników wierciło w scianach. Jak ty podchodziłeś to z turbowindy wynurzył się jakiś osiłek, taszczący łóżko.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zadowolony z postępów prac udałem się na strzelnice sprawdzić czy jeszcze coś pamiętam.

I. Thorne
    Uczestnik

Szło ci całkiem dobrze, choć musiałeś pocwiczyc by byc porządnym oficerem ochrony.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że jak na kogoś komu nie płacą za strzelanie było całkiem nie najgorzej udałem się do mesy na posiłek a później przez resztę dnia zajmowałem się nudnymi raportami które zalegały już od kilku dni po czym położyłem się spać.Rano zjadłem śniadanie i nie robiąc nic konkretnego czekałem na nową panienkę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,026 do 2,040 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram