Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,936 do 1,950 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- O poszło mi lepiej niż się spodziewałem - skwitowałem - następna runda panowie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, choć musimy po niej znikac, gdyż mamy służbę.Kardazjanin tym razem strzelał na 7 poziomie i poszło mu znacznie gorzej. Tylko 2 trafienia i 331 punktów. Człowiek został na 6 i zdobył 499 po zabiciu 3 rzutek.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem podnieść poprzeczkę i przeszedłem na poziom 4.

I. Thorne
    Uczestnik

Rzutki zaczeły latać jak gdyby były w warp. Tylko jedna padła twoim łupem, reszta uciekła.-112 punktów. - rzekł komputer.- My juz musimy znikać. W końcu płacą nam za pilnowanie. - twoi sparingpartnerzy wyszli ze strzelnicy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako ze wynik mnie nie satysfakcjonował postanowiłem zejść na poziom 3 i trenować aż do osiągnięcia perfekcji po czym wrócić na poziom 4.

I. Thorne
    Uczestnik

Trenowałeś sporo czasu. Najpierw wynik rósł, ale potem nagle zaczął mocno spadać. Widac było, że jesteś zmęczony."Kapitanie. - włączył się Mandark. - Za chwilę do układu wleci flota Qmeka. Chce pan ją zobaczyć?"

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście zaraz przyjdę na mostek - odpowiedziałem Mandarkowi po czym schowałem broń i udałem się na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku była cała obsada alfa, również członkowie bety i gammy. Praktycznie nikt nie przepuścił takiej okazji by zobaczyc zwycięskiego wodza.Gdy zaczeły błyskać statki wychodzace z warp i Mandark dał przybliżenie to z ust wielu wydobył się mimowolny jęk. To nie była flota, tylko latające złomowisko. Statki miały dziury w kadłubach i brakowało im wystających części. Częśc nawet nie mogła sama poruszac się i była ciągnięta na holu. Na oko 1/3 statków nie wróciła, a reszta będzie musiała przebywac w dokach tygodniami, jesli nie miesiącami.- Ile milionów pociągną naprawy i wypłaty z funduszów rentowych i wypadkowych. - wyszeptał Mandark.

Pitmistrz
    Uczestnik

Chwilę stałem przyglądając się zniszczeniom i myśląc o kosztach tego wszystkiego po czym podszedłem do Mandarka - Mandark wyślij zapytanie czy możemy jakoś pomóc.

I. Thorne
    Uczestnik

- Już wysyłam.Po minucie nadeszła ogólna wiadomość by z każdego statku IHFu odesłać wolnych mechaników. Z chęcią by też przeniesli rannych, ale twój statek nie mógł przyjąć - ambulatorium było pełne.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy odebraliśmy wiadomość natychmiast wysłałem odpowiednie dyspozycje do Hrietha po czym zostawiając mostek Adranowi udałem się do gabinetu z zamiarem sprawdzenia gdzie Qmek tak pokiereszował flotę.

I. Thorne
    Uczestnik

Komputer podał kilka najważniejszych bitew.1. Peklos V - likwidacja katońskiej stoczni.2. D'Varia II i III - likwidacja katońskich kopalń i stacji przetwórczych.3. Tolanna - zniszczenie bazy materiałowejPozostałe były mniej ważnymi utarczkami, gdzie po prostu Maraudery wysuwały się na przód, przyjmowały ciosy i seriami torped roznosiły każdego kto się nawinął pod ostrzał. Tylko stacje kosmiczne i krążowniki cos mogły zdziałać, reszta sie nie liczyła.Komputery naliczyły ponad 250 zniszczonych staków wroga, 12 stacji kosmicznych, 11 przetwórczych, 21 posterunki i 35 przekaźników podprzestrzennych.

Pitmistrz
    Uczestnik

Liczby podane przez komputer były całkiem spore, teraz nie dziwiło mnie że flota jest w takim stanie.Chwilę jeszcze siedziałem w ciszy jeszcze raz oglądając w myślach uszkodzoną flotę.Po kilku minutach wpadłem na genialny pomysł postanowiłem zjeść z Istalą obiad w restauracji.Natychmiast rozpocząłem w komputerze poszukiwania takiego przybytku.

I. Thorne
    Uczestnik

Lista restauracji była przeogromna, ale twoja uwagę mogły zwrócić dwie - każda była polecana przez innych oficerów z IHFu. Jedna nazywała się"Pod głową Katona" i była typową wojskową knajpą i pijalnią, zaś drugą była bardziej wykwitna restauracją dla tych co nie chcieli tylko pić i opowiadać ile to się wrogich staków rozwaliło jedną torpedą.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zarezerwowałem stolik w drugiej restauracji po czym udałem się poinformować o wszystkim Istalę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,936 do 1,950 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram