Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,816 do 1,830 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Tym razem lecimy z misją znajdź i zniszcz raczej obędzie się bez większych walk. - odpowiedziałem nadal pijąc spokojnie alkohol - co byś powiedziała na jakieś wakacje po powrocie do znanej przestrzeni w końcu jak mówi 34 zasada zaboru Wojna sprzyja interesom.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, że tak! Tylko nie wykosztujesz się za dużo? Wydałeś fortunę na mnie i moje ubranka...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie przejmuj się za strzelanie do tych maniaków naprawdę dobrze płacą - powiedziałem osuszając szklankę do końca i przenosząc się na łózko - jakieś specjalne życzenia co do miejsca wypoczynku?

I. Thorne
    Uczestnik

- Risa to zbyt rozrekamowana planeta. - rzekła. - Do tego za dużo tam tej Federacji. Nie lubię jej. Tak dbają o ludzi, ale jakoś nic nie zrobili, gdy u nas mężczyźni są panami życia lub śmierci kobiet. Nie zrozum mnie źle - zarumieniła się - jesteś dla mnie dobry, ale tam na jedno kiwnięcie palca chana byłabym ścięta nawet za to, że źle na niego spojrzałam... Co powiedz na Xildę V? To na obszarze wpływów oriońskich blisko granicy z Klingonami. Do Romulan też jest blisko. Nawet w czasie urlopu możesz nawiązać interesujące przyjaźnie...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jeżeli taki będzie twój wybór tam polecimy ale masz dużo czasu na przemyślenia może znajdziesz ciekawszą planetę - powiedziałem uśmiechając się po czym kazałem komputerowi właczyś jakas spokojną muzykę i przyciemnić światła - chodź przyda mi się trochę relaksu - mówiąc wskazałem na łóżko.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala pokazała w czym jest dobra i 4 godziny mineły bardzo szybko.Za troche ponad godzinę Delia miała przylecieć do systemu z posterunkiem. Mineła wraz z innymi statkami granice frontu, ale żadnego wroga nie napotkała.

Pitmistrz
    Uczestnik

Udałem się na mostek, na miejscu usiadłem w fotelu i powiedziałem - Shackley wyślij 2 sondy na poszukiwanie naszego zaginionego przekaźnika spróbuj także przechwycić lokalne transmisje podprzestrzenne może tak go zlokalizujemy.

I. Thorne
    Uczestnik

Sondy zostały posłane.- Na razie nic nie wykrywają, ale ustawiłem je tak by weszły do układu z innej strony. To na pewno zdezorientuje wroga.Po 10 minutach wreszcie coś się pojawiło.- Mam odczyt czegos w kosmosie. To szczątki. Za parę minut będę wiedzieć kogo.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pozostało czekać na dane od sąd lub inne informacje.

I. Thorne
    Uczestnik

Szczątki okazały się resztkami dwóch niszczycieli - apisiańskiego i katońskiego. Ten drugi przeżył bitwę, ale jego załoganci przy braku możliwości powrotu do domu włączyli autodestrukcję.Do układu zostało 30 minut.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem czekać na dalsze wieści.

I. Thorne
    Uczestnik

Wreszcie sondy weszły do układu i zaczeły przesyłać dane.- Mam odczyty. - rzekł naukowy. - Głównie skały, asteroidy, meteory i pył. Ale... Wykrywają jednostkę, wielkośc patrolowca. Leci ku nim na przechwycenie.- 5 minut do układu. - rzekł sternik.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niech sondy się rozdzielą i przed nim uciekają chłopaki będą mieli zajęcie. - powiedziałem słuchając relacji naukowego.

I. Thorne
    Uczestnik

Sondy zaczeły uciekać, a patrolowiec złapał się na przynetę. Zaczął je ścigać, po kilku minutach dopadł jedną z nich i zniszczył, potem zabrał się za drugą. Nagle jednak przerwał pościg, gdyż wykrył zbliżające się statki IHF.- Ci idioci wysyłają komunikat. Mam namiary odbiorcy!- Za chwilę będziemy w układzie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze jak tylko wykryjemy jakieś wrogie okręty lub struktury strzelać bez rozkazu.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,816 do 1,830 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram