Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,726 do 1,740 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Na początku postanowiliśmy udać się do jakiegoś sklepu z ubraniami.

I. Thorne
    Uczestnik

Oczywiście sklepów z ubraniami było pełno. Oferowały różny asortyment, od bielizny do specjalistycznego artycznego. Mogłes przebierać w ofertach (a raczej Istala).

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem dać jej wolną rękę niezbyt interesowały mnie ubrania.

I. Thorne
    Uczestnik

I to był twój błąd. Istala wydała w ciągu 2 godzin prawie 50 sztabek latinum. Musiała wynająć mały pojazd antygrawitacyjny by móc przemieszczać się wraz z całym towarem.- Qumosiku mój kochany. - zaszczebiotała, gdy podawała ci serię rachunków z nakazami zapłaty w ciągu 21 godzin. - Teraz jestem prawie gotowa na wyprawe z tobą na Andor.

Pitmistrz
    Uczestnik

-Prawie? Czego jeszcze ci brakuje? - zapytałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Parwdziwego futra ze stalowego lisa, bardzo rzadkiego na tej planecie. Jest naprawdę piekne i takie puszyste. Ale kosztuje prawie 150 sztabek. Kupisz mi je? - zapytała błagalnie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zastanowię sie - odpowiedziałem zastanawiając się jak odesłać ją spokojnie na statek a samemu zając się ważnymi sprawami.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala wyglądała na markotną, że nie od razu się zgodziłeś, ale posłusznie pozwoliła odesłać się na Delię wraz z całym towarem.Jej odteleportowywaniu przyglądał się starszy Apisianin, który po skończeniu procedury podszedł do ciebie.- Dzień dobry, panie Qumos. Nasi wspólni znajomi przesyłają pozdowienia. Informują też, że kupiec Terg z swoim składzie handlowym sprzedaje bardzo tanio różne towary po bardzo niskich cenach z powodu potrzeby spłacenia pożyczki. Przy zakupie za 1 000 sztabek latinum można spokojnie wyciągnąć 100 sztabek czystego zysku dla siebie. Towary można sprzedać nawet dzisiaj na giełdzie towarowej w Iliris, w pobliżu stolicy. Im więcej pan kupi tym więcej pan zarobi. Dodam też, że Terg to bliski znajomy Dobakusa.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podziękowałem mojemu informatorowi i natychmiast udałem się do składu handlowego owego Terga już planując pożyczkę w IHF.

I. Thorne
    Uczestnik

Jazda kolejka magnetyczna trwala zaledwie 10 minut. Po wyjsciu z niej byles praktycznie od razu u Terga.Terg sprzedawal glownie naturalna zywnosc oraz wyroby ze zwierzat, co od razu przypomnialo ci blagalne oczy Istali i jej ostatnia zachcianke. Mial tez inny wazny towar, perfumy.Gdy straznik dowiedzial sie kim jestes to od razu wprowadzil cie do pokoju Terga. Ten usmiechnal sie widzac ciebie i rzekl:- Witam pana, kapitanie. Za ile chce pan kupic towar?I co najwazniejsze. Jaki?

Pitmistrz
    Uczestnik

Również się uśmiechnąłem i powiedziałem - 5k sztabek powinno być w sam raz a oto co potrzebuje - powiedziałem dając mu padd.Nie wiele mnie obchodziło co kupię byle na tym zarobić ale dopisałem do listy futro Istali i jakieś perfumy.

I. Thorne
    Uczestnik

Kupiec ponownie usmiechnal sie widzac twa liste, skasowal ja i wpisal dobra, ktore da sie bardzo szybko sprzedac i to z 10% zyskiem.Zdziwil sie dodatkiem futra i perfum, ale jak sie dowiedzial, ze to dla twej kobiety to poprosil o wiecej szczegolow o niej. Gdy je dostal to dorzycil serie najdrozszych perfum, zas futro wybral najlepsze jakie mial.- Gdy tylko dostanie pan pozyczke z IHF to towar bedzie od odbioru w jednym z magazynow. Sugeruje po prostu udanie sie na gielde i tam tego sprzedanie. Odnosnie towarow dla panskiej towarzyszki to moze odebrac je pan za 5 minut i bezposrednio sie z nimi przeslac na statek.Oddal ci padda i wyszlo ci, ze po odliczeniu zakupow dla Istali zarobisz ponad 300 sztabek na czysto.

Pitmistrz
    Uczestnik

Potwierdziłem transakcję i pożyczkę po czym zabrałem futro i udałem się na Delię.Kiedy już byłem na pokładzie poszedłem do kwatery a po wejściu powiedziałem widząc Istalę - Czy takie może być?

I. Thorne
    Uczestnik

Bankier wyprawy lekko zdziwl sie twoja prosba o pozyczke, ale szybko i sprawnie ja dostales. Po 10 minutach miales potwierdzenie zakupu towarow, perfumy w torbie i wielkie pudlo z futrem.Gdy wyjales z pudla futro, to az musiales wspiac sie na palce i podniesc rece by nie dotykalo ziemi. Istala porwala je i od razu nalozyla na siebie. Bylo naprawde luksusowe, cale mienilo sie srebrzysto, mialo duzy kolnierz, a Istali siegalo do kostek. Gdy popatrzyles do pudla to okazalo sie, ze kupiec dorzucil tez futrzana czape oraz mufke.Istla w odpowiedzi na twe pytanie przestala ogldac sie w lustrze i rzekla:- Komputer, zablokuj drzwi. Autoryzacja Istala Jeden Cztery Bengal. - a potem pokazala, ze naprawde potrafi dominowac w lozku.Niestety po godzinie Mandark przerwal twe igraszki.- Kapitanie, nastapila mala zmiana. Ruszamy za godzine na wczesniej wyznaczona akcje. Chce pan cos zrobic na powierzchni? Ja juz anulowalem zalodze przepustki...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak mam jeszcze sprawę na dole - powiedziałem do komunikatora i wygrzebałem się z łyżka.Szybko się ubrałem i udałem na planetę aby sprzedać dobra zakupione u Terga.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,726 do 1,740 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram