Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,696 do 1,710 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Z wysyłaniem promu było by więcej zachodu postanowiłem wydać rozkaz aby okręt wszedł w zasięg transporterów.

I. Thorne
    Uczestnik

Starnik Delii szybko wykonał polecenie i po 2 minutach byliście w zasięgu teleportera. Satetk docelowy miał opuszczone osłony, więc transport nie był żadnym problemem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy paczka została dostarczona wróciłem do kwatery aby poczekać na odprawę i transfer pieniędzy.

I. Thorne
    Uczestnik

Czekałeś kilka minut, a zamiast Apiasianina połączył się z tobą Mandark.- Kapitanie, co pan im posłał? - zapytał strwożony. - Statek odbiorcy wybuchł! Mamy na karku kilka apiasiańskich statków. Ich przedstawiciel chce się przenieść na pokład i żąda widzenia z panem.

Pitmistrz
    Uczestnik

- O chyba mamy przejebane zaraz będę w swoim gabinecie przyślij go tam i uruchom inhibitory transportu na mostku. - powiedziałem i ponownie ruszyłem do gabinetu zastanawiając się co poszło nie tak.

I. Thorne
    Uczestnik

Przechodząc przez mostek zauważyłeś, że podwładni wyglądają jak przyśli skazańcy.Po 5 minutach w gabinecie pojawił się Apiasianin w mundurze ich floty.- Czy przesyłał pan coś na pokład zniszczonego statku? - zapytał bez ogródek.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie mogę zaprzeczyć - odpowiedziałem parząc na niego.

I. Thorne
    Uczestnik

Słysząc twą bezpośrednią odpowiedź nieznajomy uśmiechnął się:- Masz jaja, Ferengi. Dobrze, że cię zwerbowaliśmy. W przesyłce, którą wiozłeś była bomba. Zabiła zdrajców, a ty masz u nas punkt. Na pewno się za to zrewanżujemy. O tutejszych się nie martw, badanie wykaże, że zabici sami są sobie winni przewożąć niebezpieczne ładunki wybuchowe.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Rozumiem potrzebuje pan czegoś jeszcze? - odpowiedziałem uśmichając się.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie. Przed wylotem na misję zleconą przez Qmeka proszę zejść na planetę. Tam skontaktujemy się z panem. A wypłata za dostarczenie walizki nie ominie pana. Ale musi byc pan cierpliwy, bo Izba będzie mogła coś znaleźć, a tego przecież tego nie chcemy, prawda? - po zadaniu tego retorycznego pytania, lekko ukłonił się i wyszedł.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy gość wyszedł postanowiłem sprawdzić wpłatę.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie było żadnych wpłat, za to wydatki Delii na uzupełnienia zapasów.Agent TS mówił, że nagrody będą wpływać w zakamuflowany sposób, nawet parę tygodni po wykonanej misji.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po całej tej sprawie postanowiłem wreszcie odpocząć.Przechodząc przez mostek podszedłem do Mandarka i powiedziałem - Wyłącz te inhibitory sprawa się wyjaśniła i jeszcze zarobiliśmy - po czym udałem się do kwatery.

I. Thorne
    Uczestnik

W kwaterze czekała juz zniecierpliwiona Istala wygrzewając łóżko, które o dziwo nie spłonęło w trakcie igraszek.Obudziłeś się rano spokojny i zrelaksowany. Jednak zakup niewolnicy to był jeden z lepszych biznesów w tym życiu. Do zebrania dowódców pozostało około 1,5 godziny.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przed zebraniem postanowiłam zjeść jeszcze umyć się i zjeść śniadanie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,696 do 1,710 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram