Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,681 do 1,695 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Był wieczór, a odprawa miała odbyć się rano.Siedziałeś sam w gabinecie kapitańskim i po pewnym czasie dostałeś info o uzupełnieniu zapasów, w szczególności torped. Naprawy trwały, pozostawała z grubsza tylko kosmetyka, malowanie ścian, likwidowanie pęknięć, a taką robotę dostawali załoganci w formie kary.

Pitmistrz
    Uczestnik

Z braku innych zajęci postanowiłem sprawdzić czy pojawiły się jakieś nowinki techniczne które można by wdrożyć na statek.

I. Thorne
    Uczestnik

Żadnych nowości nie było. Co gorsza Delia znajdowała się na obszarze zacofanym technologicznie. Całe zgrupowanie ferengijskie miało utrzymywać się dzięki zapasom wojennym na Marauderach oraz kilku replikatorach przemysłowych, które przerabiały zapasy metali w potrzebne urządzenia i części.Za to inna informacja była bardzo dobra. Konta zostały zaktualizowane. Udział w wojnie szybko podwyższył stan kont, a ty zszedłeś z minusa spowodowanego zakupem Istali. Miałeś teraz ponad 754 sztabek na koncie i prawie 250 w sefie. Delia przebiła 1800 sztabek. Jeszcze tylko kilka misji przeciwko Indvarianom i Katonom i można zacząć montować różne cudeńka jak lepsze dezruptory czy dodatkowe reaktory fuzyjne (zresztą na jeden z nich miejsce już była prawie przyszykowane - Hrienth w wolnym czasie rzucał inżynierów do przerabiania łączy energetycznych, więc się nie nudzili).

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem sprawdzić ile reaktorów fuzyjnych znajduje się na okręcie jako że nigdy tego nie sprawdziłem.

I. Thorne
    Uczestnik

Były 3 reaktory zasilające 9 generatorów osłon. Był jezszcze dodatkowy, zapasowy na wypadek uszkodzenia lub wyłączenia osobliwości kwatowej. Miał podtrzymywać życie, oświetlać i zasilać najwazniejsze systemy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że dowiedziałem się ego co chciałem udałem się do kwatera aby przespać się i rano wyruszyć na odprawę.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala przygotowała dla ciebie kolacje, a nowa suknia (oczywiście podkreślające jej wszystkie atrybuty) kierowała myśli na wydarzenia, które miały się wydarzyć.Jednak nie dane ci było tak szybko utonąć w ramionach niewolnicy. Połączytł się z tobą Mandark i rzekł:- Mamy jakiegoś gościa na łączu. Mówi, że przewoziliśmy dla niego walizkę. To chyab ta sama co dostaliśmy u Romulan.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze przełącz do mnie do kwatery - odpowiedziałem siadając przy biurku i włączając konsolę.

I. Thorne
    Uczestnik

Na ekranie pojawił się jakiś humanoid, zapewne Apisianin.- Dzień dobry, panie Qumos. Mam do odebrania walizke od znajomego. Po jej przekazaniu otrzyma pan 500 sztabek latinum w gotówce.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A tak oczywiście jak mam ją do pana dostarczyć?

I. Thorne
    Uczestnik

- Na mój statek. Nazywa się Edelia i orbituje wokół Apisu na tych koordynatach. - po chwili pojawiła się informacja o wpisaniu danych do komputera. - Po sprawdzeniu zawartości przesyłki przetransferujemy pieniądze na pański statek.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze zaraz dokonam transportu - odpowiedziałem a kiedy połączenie zostało zakończone zająłem się paczką.

I. Thorne
    Uczestnik

Paczka znajdowała się w sejfie w kapitańskich gabinecie na mostku, więc tam musiałeś się pofatygować.Przechodząc przez mostek zauważyłeś kilku ledwo znanych ci załogantów. W końcu rzadko kiedy przychodziłeś tu późnym wieczorem. Jedyna znaną ci osobą był Mandark na fotelu kapitańskim.Juz po chwili drzwi sejfu stały otworem i miałeś walizkę w ręce.

Pitmistrz
    Uczestnik

Z panelu uruchomiłem zdalnie transporter i sprawdziłem czy okręt Apisianina jest w zasięgu.

I. Thorne
    Uczestnik

Niestety nie był. Mogłeś rozkazać by Delia się do niego przybliżyła lub wysłać prom.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,681 do 1,695 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram