Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,666 do 1,680 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Zadowolony zarobkiem zwolniłem zmianę alfa ze stanowisk i postanowiłem się wybrać do maszynowni jak po każdej potyczce.

I. Thorne
    Uczestnik

Maszynownia była trochę zadymiona. Kilku mechaników łatało dziurę, która dymiła i wytwarzała szarą mgłę. O dziwo Hrienth nie pił, tylko coś majstrował koło generatora z osobliwością kwantową.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podszedłem do niego i powiedział - O widze że tym razem nas mocniej poturbowali?

I. Thorne
    Uczestnik

- W końcu zjechali nam osłony blisko zera, to popadało trochę sprzętu. nawet nam osobliwość rozregulowali. Wolę juz statki z rdzeniem warp. To jaką cholerę Romulanie zbudowali serię fregat z tym swoim dziwacznym napędem?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie wiem ty mi powiedz ty tu jesteś mechanikiem - odpowiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Właśnie, jestem mechanikiem, a nie projektantem. Zresztą to było pytanie retoryczne... - znowu coś pokręcił w mechanizmach i wydało ci się, że zrobiło się cieplej. - No, na razie to wystarczy. Pełną rekalibracje wykonam na postoju nad Apisem.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Na pewno będziesz miał na to czas - odpowiedziałem i ruszyłem do swojej kwatery aby odpocząć i poczekać aż dolecimy.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala nie pytała co się działo, mimo że musiała widzieć bitwę przez okno. Zrobiła ci za to odprężający masaż uszu.Po jakieś godzince połączył się z tobą Draken i powiedział, że dostaliśmy 1 100 sztabek za bitwę i 300 sztabek kary za niesłuchanie rozkazów dowódcy Galora, więc stałeś się bogatszy o 160 sztabek.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nawet mimo kary i tak zarobiliśmy 800 sztabek teraz pozostało czekać aż do dolecimy na miejsce i dostaniemy kolejne rozkazy.

I. Thorne
    Uczestnik

Dogoniliście resztę statków i po pewnym czasie delia i reszta znaleźli się na obrzeżach układu Apis.Składał się on z zaledwie 4 planet - pierwsza znajdowała się prawie w koronie słońca i wyglądała jak kropla rtęci, druga miała toksyczna atmosferę złożoną głównie z kwasu siarkowego i Apisianie dopiero zabierali się za jej terraformowanie, trzecia stanowiła właściwy świat macierzysty Apisian, zaś ostatnia to był gazowy gigant, które jednak był położony blisko Apis III i powodował duże pływy morskie.- Kapitanie, jeśteśmy na obrzeżach Apisu. Na impulsowej podchodzimy nad Apis III.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze co po za naszą grupą znajduje się w systemie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Około 50 jednostek, w większości apisiańskich. Do tego stocznia z 7 dokami, dwie stacje kosmiczne koło Apis III i jedna przy Apis IV, troche platform obronnych i innych małych placówek.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze ustawmy się na orbicie jak było w rozkazach ja będę w swoim gabinecie - odpowiedziałem po czym ruszyłem do w wymienione miejsce.Kiedy już usiadłem w fotelu postanowiłem sprawdzić czy w najbliższym czasie czekają nas jakieś zadania.

I. Thorne
    Uczestnik

W ciągu kilku najbliższych godzin były tylko rozkazy naprawiania zniszczeń i uzupełniania zapasów. Te miały byc pobrane z magazynów Marauderów, bo technologia Ligi nie była kompatybilna i zmieniając ją replikatory zużywałyby sporo energi, potrzebnej teraz do wytwarzania torped.Potem załogi miały dostac przepustki, a dowódcy zebrac się następnego dnia rano na odprawę u Qmeka.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wydałem odpowiednie rozkazy po czym udałem się do kwatery czekając na odprawę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,666 do 1,680 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram