Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - kapitan Qumos
- Tak jest!Strzały zaczęły trafiac w silniki korwety. Ta jeszcze nawróciła i mała eksplozja wyłączyła ją z walki, gdy straciła silniki manewrowe.Statki znów mogły strzelac z torped i wnet to wykorzystały. Celem Ferengich stał się uszkodzony niszczyciel. 6 torped i dezruptory rozwaliło go natychmiastowo. W odpowiedzi cięgi zebrał Norin, Katoni juz wiedzieli że atak na Galora nie przynosi skutków.FAS Delia osłony 45tylna wyrzutnia przeładuje się za 1 turę przednia za 2Norin osłony 20% wyrzutnie przeładują się za 2 turyGalor osłony 76% przednie wyrzutnie przeładują się za 2 tury tylna przeładowanaNiszczyciel 1 zniszczonyNiszczyciel 3 osłony 85% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaFregata osłony 2% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 turyKorweta osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza uszkodzone silniki
- Wykończmy tą fregatę - powiedziałem do Dra'homa po czym wróciłem się do Mandarka - Przeskanuj tą korwetę i zobacz czy mają jakieś urządzenia zakłócające transport może uda nam się ją przejąc po zniszczeniu pozostałych okrętów.
- Nic takiego nie wykrywam. - odparł Mandar.Cała grupa skupiła się na fregacie. Ta po otrzymaniu kilku trafień została wyłączona z walki, a po następnych całkowicie zniszczona.Niestety Katoni też uwzieli się na jeden okręt. Pociski coraz bardziej drenowały osłony Norina, który zaczął mieć z tym poważne problemy.- Wykrywam nowe jednostki Katonów. Sidem, w tym dwa krążowniki.- Rozkazy z Galora. Osłaniać Norina i uciekać z pola walki. Oni zdejmą korwetę i podążą za nami.FAS Delia osłony 39% przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna przeładowanaNorin osłony 8% wyrzutnie przeładują się za 1 turęGalor osłony 69% przednie wyrzutnie przeładują się za 1 turę tylna przeładowanaNiszczyciel 3 osłony 79% przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna przeładowanaFregata zniszczonaKorweta osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza uszkodzone silniki
- Nadaj do galora że przejmujemy korwetę - powiedziałem do pierwszego - Mandark bierze ją na hol i wywal całą załogę z pokładu ilu się zmieści do cel a resztę w kosmos i uciekamy z tond.
- Szykuje się do transportu.Nim jednak zdołaliście coś zrobić to korweta eksplodowała po włączeniu autodestrukcji.Galor nakrył sobą Norina i razem z nim zniknął z pola walki. Katoni od razu to wykorzystali i zajeli się Delią.FAS Delia osłony 24% wyrzutnie przeładowaneNorin ucieczka z pola walkiGalor ucieczka z pola walkiNiszczyciel 3 osłony 76% wyrzutnie przeładowaneKorweta zniszczona7 statków kontakt za 2 tury
- Uciekamy max warp - powiedziałem do Dąbrowskiego obserwując eksplozje korwety
Niszczyciel próbował wam jeszcze coś zrobić, ale jego torpeda pomknęła już tylko w próżnię.- Mamy wstępny raport o uszkodzeniach. Te są minimalne. Jest też 6 rannych w tym 2 poważniej.
- Przynajmniej nie ma ofiar śmiertelnych, dobrze a teraz do rzeczy co robią Katoni i kiedy dogonimy naszych.
- Katoni próbują nas ścigać, ale nie mają tak szybkich silników jak my. Dogonimy Galora za 3 minuty, konwój za jakąś godzinę.- Galor nas wywołuje.- Czyś ty zdurniał, Ferengi? - warknął Kardazjanin. - Dlaczego nie wykonałeś polecenia? Sam rozwaliłbym ostatni niszczyciel i dobił korwetę!
- Rozumiem to tylko po co było niszczyć korwetę kiedy można było ja przejąc. Okręt i więźniowie zawsze jest lepszy niż pole szczątków.
- Czytałeś odprawę? Katoni to fanatycy i nie biorą się żywcem. Wolą umrzeć niż być więźniami. Dlatego mieliśmy im przylać i zniszczyć co się da.
- Tak ale sadziłem że jeśli przeniosę ich z pokładu nie zdążą zniszczyć swojej jednostki najwyraźniej się przeliczyłem. Ale i tak zniszczyliśmy większość ich jednostek.
- Przypominam tylko, że za wspólne akcji nagrody są dzielone i nie ważne w co się strzela byle tylko zniszczyć jak najwięcej tych patafianów. - kapitan bezceremonialnie wyłączył się.
Nie byłem zadowolony przeprowadzoną rozmową, postanowiłem sprawdzić jakiej płacy się spodziewać za tą akcję.