Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Dobra, zaraz ktoś po ciebie przyjdzie. - Levi wyłączył się.Mechanik wyprostował się i czekał. Jednak zamiast kogoś z napastników przed nim pojawiła się strzałka i wbiła w ramię. Andorianin momnetalnie zaczął się słaniać i padł nieprzytomny na ziemię.

Tymczasem śpiący do tej pory Klingon powoli otworzył oczy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wstałem i zobaczyłem śpiącego kapitana pustą beczkę po winie i 2 kielichy.Głowa bolała mnie niemiłosiernie postanowiłem udać się do swojej kwatery aby się umyć i wypić dużo kawę.

I. Thorne
    Uczestnik

Już na samym początku pojawiły się problemy. Drzwi na korytarz nie chciały się otworzyć.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie zwlekając zacząłem grzebać przy konsoli a jeśli to nie działa wywoływać maszynownie aby naprawili uszkodzenie.

I. Thorne
    Uczestnik

Konsola nie chciała przyjmować poleceń, ale porządnie walnięcie pięścią uciszyło wszelkie protesty.Dra'Hom wyszedł na korytarz, który był całkowicie pusty. Ciekawe, przecież teraz powinna być zmiana wachty.

Pitmistrz
    Uczestnik

Korytarz był pusty ale to jeszcze nic dziwnego może akurat nikt tędy nie przechodził. Kontynuowałem drogę do mojej kwatery.

I. Thorne
    Uczestnik

Kolejnym problemem była turbowinda. Nie odpwoeiadała na wezwania. Może zmów się popsuła?Pozostawał bardzo interesująca podróż przez 2 pokłady kanałami. Ale to tylko 10 minut.Po wycieczce Klingon dotarł przed swoją kwaterę. Drzwi otworzyły się przed nim, jak skaner potweiredził jego tożsamość.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wszedłem do kwatery i umyłem się po czym skierowałem sie do maszynowni aby powiedzieć coś do słuchu tej bandzie obiboków.Mogli by się wreszcie wziąć porządnie za naprawy nic nie dział;a porządnie na tym statku.

I. Thorne
    Uczestnik

Klingon zapomniał, że turbowimdy nie działały, ale o dziwo jak podszedł do jednej z nich to się otworzyła.Po wejściu do maszynowni Dra'Hom stanął jak wryty. Nie było w niej nikogo, a wszystkie przyrządy działały.

Pitmistrz
    Uczestnik

Rozglądnąłem sie chwile po maszynowni i stwierdziłem że dzieje się tutaj coś naprawdę dziwnego.Podszedłem do głównej konsoli aby zablokować główny komputer i zabezpieczyć maszynownię a także skontaktować sie z innymi jednostkami.

I. Thorne
    Uczestnik

Ktos musiał wcześniej zablokowac komputer, bo wszystkie komendy były odrzucane. Łączność także nie działała.

Pitmistrz
    Uczestnik

Została próba użycia moich kodów aby uaktywnić ta konsole.

I. Thorne
    Uczestnik

Kody dostępu oczywiście zostały odrzucone. Ktoś bawił sie systemami komputerowymi i to ostro, bo miał w rękach praktycznie całą maszynownię. Urządzenia same działały, osobliwośc kwantowa wytwarzała energię, a raporty gdzieś były wysyłane. Na razie okrętowi nic nie groziło, ale zapewne ten co przejął kontrolę mógł go rozwalić w kilka sekund.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem wyłączyć komputer na dobre dlatego udałem się do pomieszczenia rdzenia z dezruptorem w dłoni i meklehem w drugiej.

I. Thorne
    Uczestnik

Po drodze nikogo nie spotkałeś, ale nagle usłyszałeś dźwięk otwieranych drzwi, a potem zamykanych. Chyba to była ostatnia w tym korytarzu kajuta.Do tego statkiem lekko szarpnęło. Chyba wszedł w warp.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram