Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,621 do 1,635 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Nic ciekawego się nie wydarzyło. Dwa razy statki Ferengi spotykały szczątki potyczek i tylko najmniejsze okręty na chwilę zwalniały by zabrać co się da.Pozostało 6 godzin do układu Apis, gdy na czujnikach dalekiego zasięgu pojawiły się 3 sygnatury.- Kapitanie, to Katoni, sojusznicy Indvarian. Na razie trzymają się z daleka.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Co wiemy o tych Katonach?

I. Thorne
    Uczestnik

- Dysponują mniejszą flotą niż Indvarianie, ale zapewne tak samo nowoczesną jak oni. Z grubsza różnią się tylko wyglądem, mają te same poglądy na tema obcych jak ich sojusznicy. No i rządzi nimi teokracja religijna, więc są większymi fanatykami niż poddani wojskowej junty ateistów.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Informuj mnie o wszystkich zmianach - odpowiedziałem i udałem się do maszynowni aby sprawdzić jak idą naprawy.

I. Thorne
    Uczestnik

W maszynowni Hrienth jak za starych czasów siedział i żłopał piwo.- Naprawy idą zgodnie z planem. - rzekł siorbiąc piwko. - Za 3 dni będzie jak nówka. Dobrze, że wstawił pan tutaj inhibitor bo mogliby tu wsadzić parę bomb i narobić niezłego bigosu. A tak na marginesie, gratulował pan Vespie?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jest coś o czym nie wiem - zapytałem zdziwiony

I. Thorne
    Uczestnik

- Nasza szefowa mesy pokazała swój jeszcze nie pokazywany talent. Gdy Indvarianie wpadli do mesy odparła ich atak celnie rzucanymi nożami. Nim uciekli trzech było martwych.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy to usłyszałem szczęka mi opadła była to ostatnia rzecz jakiej się spodziewałem - Chyba pójdę jej pogratulować z tego co mówisz zasłużyła - po czym udałem się do mesy.

I. Thorne
    Uczestnik

Mesa wyglądała normalnie, jedynie 3 ślady po dezruptorach w okolicy kontuaru świadczyły o walce w tym miejscu.Vespa akurat wyszła z zaplecza i uśmiechneła się do ciebie.- Dzien dobry, kapitanie. Co podać?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie jestem głodny przyszedłem z innego powodu mianowicie słyszałem że bardzo skutecznie obroniłaś mesę i dałaś niezły pokaz umiejętności przyszedłem aby ci pogratulować - powiedziałem.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dziękuję. - zaczerwieniła się. - Po prostu wpadli tutaj i zaczeli strzelać, a nie miałam nic innego w pobliżu to rzucałam nożami.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie wiedziałem o twoich umiejętnościach bardzo mi się takie coś podoba ale teraz wybacz obowiązki wzywają - odpowiedziałem i ruszyłem do ambulatorium dowiedzieć się czy wszyscy zaloganci są już na nogach.

I. Thorne
    Uczestnik

W ambulatorium był tylko jeden załogant, któremu w czasie ataku odstrzelono nogę i właśnie, po jej skolonowaniu, doprawiano do kikuta.Poza nim była tylko Wiktoria, operująca właśnie załoganta oraz kilka osób z personelu medycznego niższego stopnia.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem nie przeszkadzać w operacji i udałem się na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku dowiedziałeś się, że liczba katońskich obserwatorów zwiększyła się do 6.- Mamy jakieś 3 godziny do celu. - rzekł Mandark. - Za 20 minut połączy się z nami ktoś od Qmeka. Chyba szykuje się malutka misja.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,621 do 1,635 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram