Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,606 do 1,620 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem Qumos kończy - odpowiedziałem a kiedy połączenie się zakończył wziąłem prezent dla Istali i udałem się na do kwatery.Kiedy przechodziłem przez mostek powiedziałem do Dra'homa - przygotuj naszych więźniów do transportu na FAS Mirotka będziemy mieli przynajmniej jeden problem z głowy - po czym udałem się do Istali.

I. Thorne
    Uczestnik

- Już się za nich zabieram. - odparł Klingon.Istala miała już lepszy humor, a to za sprawą dużego talerza sałatki owocowej, którą zjadła.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podszedłem i usiadłem koło niej po czym powiedziałem - Przejrzałem zdobycze wojenne i znalazłem coś co na pewno ci się spodoba - po czym położyłem przed nią prezent.

I. Thorne
    Uczestnik

- O, jakie ładne. - uśmiech rozjaśnił jej twarz. - Skąd to zdobyłeś. - od razu przymierzyła, ale było trochę za duże jak na jej szczupłe dłonie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Trochę poszukałem i zapłaciłem ciężkie pieniądze ale to wszystko dla ciebie - odpowiedziałem z uśmiechem.

I. Thorne
    Uczestnik

W odpowiedzi pogłaskała cię po uchu co było bardzo elekrtyzujące.- Jak skończysz służbę to ci wynagrodzę te poświęcenia. - rzekła uśmiechając się.

Pitmistrz
    Uczestnik

Długo ociągałem się z wyjściem z kwatery ale kiedy w końcu to zrobiłem ruszyłem w drogę aby zanieść księgowej 4 sztabki zapłaty.

I. Thorne
    Uczestnik

Ta wydała ci resztę i powiedziała:- Wychodzi na to, że na ekwipunku z tych zezłomowanych okrętach zarobi pan około 200 sztabek, nie licząc tych dwóch statków co powrócą z transportowcami. Niedługo pańskie konto nie będzie świecić czerwienią.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ta wiadomość bardzo mnie cieszy - odpowiedziałem i ruszyłem na mostek dowiedzieć się jak z naprawami i transportem więźniów.

I. Thorne
    Uczestnik

Więźniów już się pozbyto. Było ich 22, więc nawet jeśli pójdą za stawki minimalne to i tak wyjdzie kolejne 220 sztabek.Naprawy trwały. Były żmudne, ale łatwe. Do tego Qmek kazał przetransferować kilku marynarzy z innych statków, by choć częściowo wyrównali straty.Zostało około 30 minut do rozdzielenia konwoju i zaczął się ruch między statkami. Transportowce zabierały z innych okrętów towary do sprzedaży. Do was też podleciał jeden, a jego kapitan poprosił o transport rzeczy z ładowni.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko wydałem rozkaz transportu zakupionych dóbr luksusowych i pozbieranych po bitwie rzeczy a także wszystkiego co mieliśmy na sprzedaż po za tabaką.

I. Thorne
    Uczestnik

Kapitan transportowca obiecał, że postara się sprzedać towary po jak najlepszej cenie i pewnie mówił prawdę bo dostanie procent od zysku.Wreszcie transportowce zebrały się wraz z ochroną w konwój i po kolei wchodziły w warp. W normalnej przestrzeni pozostało prawie 50 statków, typowo wojennych klas.- Qmek nakazuje obrać kurs na układ Apis. Dolecimy tam za 16 godzin w warp 8 i taką mamy mieć prędkość.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ustawić się w szyku i wykonać zmiana alfa ma wolne - kiedy ruszyliśmy a na stanowiskach pojawiła się zmiana beta udałem się do Istali aby wynagrodziła mi poświęcenie.

I. Thorne
    Uczestnik

Wynagrodziła ci tak bardzo, że przebywanie z nią nie można nazwać odpoczynkiem.Rano Delia nadal leciała ku układowi Apis.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po porządnym śniadaniu z Istalą udałem się na mostek aby sprawdzić co ciekawego w nocy się działo.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,606 do 1,620 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram