Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,591 do 1,605 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Harmonogram napraw obejmował 4 dni i wyglądało to raczej na drugorzędną robotę.Nikt z załogi Qmeka jeszcze was nie wywołał, choć z monitoringu wynikało, że co pewien czas wywoływane sa kolejne statki.Prośba o uzupełnienia została wysłana, ale automatyczna odpowiedź informowała, że na razie nie są przewidywane żadne przeniesienia oprócz naprawde koniecznych.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem zobaczyć co ciekawego udało się przenieść na pokład.

I. Thorne
    Uczestnik

W miejscach gdzie składowano zdobyczne rzeczy aż walało się od paddów, narzędzi czy broni. Były też inne rzeczy: nieznane urządzenia, które zapewnie były indvariańskim wersjami doskonale tobie znanych rzczy, biżuteria, ubrania, monety, zabawki, posążki, obrazy itp.

Pitmistrz
    Uczestnik

Z zaciekawieniem przeglądałem wszystkie rzeczy czasem coś podnosiłem i oglądałem z bliska ale zawsze lądowało to powrotem na swoim miejscu.Pierwszą interesującą rzeczą była bransoletka z kamieniami szlachetnymi jednym czerwonym i 2 mniejszymi żółtymi po bokach a ma całym jej obwodzie znajdowały się malutkie błękitne kamyczki w kształcie łez postanowiłem ja zabrać i podarować Istali.Drugą rzeczy która wzbudziła moje szczególne zainteresowanie i za razem zdziwienie był miecz nie byłem ich znawcą ale ten przypadł mi do gustu miał około pół metra długości zdobione ostrze i pozłacaną rękojeść niestety nie mogłem nigdzie znaleźć pochwy od niego postanowiłem powiesić go w swoim biurze.Po przejrzeniu jeszcze kilku rzeczy udałem się do kwatery aby wręczyć prezent Istali.

I. Thorne
    Uczestnik

Po drodze spotkałeś księgową, która zmierzyła ciebie złym wzrokiem.- Co to kapitanie? Malutki szaberek? Nie można zabierać przedmiotów przed obliczeniem ich wartości... Jest to niezgodne z zasadami Izby...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ach wszędzie tylko zasady i zasady czy nie mogli byśmy zapomnieć o tym małym spotkaniu - powiedziałem rozglądając się dokoła i wręczając jej pasek latinum

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, możemy, ale w przyszłości ktoś z kontroli może się czepiać. Po prostu wycenie te rzeczy teraz i zapomnę o incydencie. - popatrzyła szybko na miecz i bransoletkę i wpisała cyfry do padda. - Towar jest pana, wartość będzie odciągnięta z pańskiego konta. Dokładnie 3 sztabki, 12 pasków i 11 listków. Życzę miłego dnia i dużych zysków.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrobimy inaczej przyjdę do pani i zapłacę w gotówce mam jeszcze kilka sztabek i chciał bym się ich pozbyć wolę mieć pieniądze na koncie

I. Thorne
    Uczestnik

- Proszę bardzo. Zawsze przyjmujemy wpłaty gotówkowe. - skineła głową i odeszła liczyć dobra. Przed nią było sporo pracy.- Kapitanie - odezwał się Draken przez komunikator. - Na linii czeka człowiek Qmeka i chce porozmawiać z panem.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Już idę - odpowiedziałem i ruszyłem do gabinetu Istala będzie musiała poczekać

I. Thorne
    Uczestnik

Rozmówcą okazał się Paradanin.- Kapitan Qumos, dowódca FAS Delia klasy Falcon. - rzekł potwierdzając twe stanowisko. - Jaka jest pańska decyzja odnośnie udziału w misji wojskowej?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście wezmę w niej udział nie pozwolę żeby taki zarobek przeszedł mi koło nosa

I. Thorne
    Uczestnik

- No, widzę że jest pan w bojowym nastroju. Miło mi zakomunikować, że za zasługi w czasie bitwy i asystowanie w zniszczeniu fregaty, niszczyciela i krążownika oraz uszkodzenie drugiego otrzymujecie 2 000 sztabek do podziału bez podatku. Tak więc jest pan bogatszy o 500 sztabek. Koszty napraw pokrywa IHF bo uszkodzenia nie wynikają w pańskich decyzji.- A teraz przejdźmy do meritum. Nasz udział w wojnie musi być krótkotrwały bo niedługo Federacja zacznie protestować i będziemy musieli się wycofać. Dlateo nie będziemy tu długo stać. Za 3 godziny wyruszymy ku układowi Apis, który będzie naszą bazą wypadową. Naszym zadaniem będzie jak najmocniej uderzyć w floty wroga i ich zaplecze. Dokładne rozkazy i rozpiskę taktyczną otrzyma pan w czasie drogi, bo obecne dane mogą być fałszywe.

Pitmistrz
    Uczestnik

Słysząc o zapłacie uśmiechnąłem się a kiedy usłyszałem całą wiadomość powiedziałem - Zrozumiałem będziemy gotowi do lotu za 3 godziny i mam pytanie czy można gdzieś pozbyć się więźniów?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. FAS Mirotka została przerobiona na statek więzienny. W końcu mamy z 500 Indvarian. Dostaniecie za nich pokwitowania i jeśli będą w przyszłości sprzedani to kasa pójdzie na wasze konta, po pobraniu podatku oczywiście. Możecie więc teraz przenieść ich na Mirotkę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,591 do 1,605 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram