Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,576 do 1,590 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Jedwab przyda się moja towarzyszka na pewno znajdzie dla niego zastosowanie - odpowiedziałem przygotowując na paddzie potwierdzenie transakcji i zastanawiając się dlaczego Ferengi zgadza się na coś takiego

I. Thorne
    Uczestnik

Szybko okazało się dlaczego. Ferengi Park był właścicielem 4 Galorów i kilkunastu mniejszych statków, które chroniły konwój. Dla niego biznesem była wojna, a nie pokój.Po chwiuli miałeś potwierdzenie. Pudełko tabaki wymieniłeś za belę jedwabiu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja byłem zadowolony z transakcji a jedwab przyda się może nawet uszyję Istali jakąś sukienkę po za tym postanowiłem się do niej udać zaraz po powrocie na okręt.

I. Thorne
    Uczestnik

Spotkanie właśnie się kończyło. Obecni byli bardzo zadowoleni z przemówienia Qmeka. Ten powiedział jeszcze, że jego oficerowie porozmawiają z każdym z kapitanów z osobna i że konwój rozdzieli się za około 6 godzin, gdy skończy się zbieranie resztek po okrętach i naprawieniu najwazniejszych .systemów w uszkodzonych okrętach.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy powróciłem na okręt udałem się do kwatery aby zobaczyć jak Istala przetrwała bitwę.

I. Thorne
    Uczestnik

Nic się jej nie stało, gdyż po włączeniu czerwonego alarmu zablokowała drzwi.Była jednak lekko roztrzęsiona, a duże okna, przez które widać było strzały i wybuchy, nie ułatwiło tego. Nawet bela jedwabiu nie poprawiła jej humoru.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przytuliłem ja i obiecałem że przy najbliższej okazji zwiedzimy jakąś ładną planetę ale nie mogłem zostać w kwaterze długo dlatego po chwili już byłem w drodze na mostek aby przekazać to co usłyszałem załodze.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku była pełna obsada zmiany alfa, bo wciąż Indvarianie mogli zaatakować i trzymano żółty alarm w całym konwoju.Były też pełne raporty o stratach, uszkodzeniach, więźniach i zdobytych dobrach.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na początku poinformowałem zmianę Alfa o tym że od tej pory kończymy misję handlową i zaczynamy pomagać nowym znajomym w wojnie po czym czekałem na pytania.

I. Thorne
    Uczestnik

Załoganci zadawali pytania, na które nie znałeś jeszcze odpowiedzi: o siły wroga, rodzaj misji, zarobki...Tylko Mandark miał obiekcie.- Czy kapitan pomyślał o tym, że będzie to niebezpiecznba misja? Indvarianie to fanatycy, nienawidzą nas co już pokazali. Możemy nie powrócić z tej wojenki...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak ale wyobraź sobie zyski jakie możemy uzyskać jest wielkie prawdopodobieństwo że wrócimy do domu na pokładzie o wiele większej jednostki kąpiąc się w latinum po za tym 34 zasada zaboru mówi wojna jest dobrym czasem do interesów.

I. Thorne
    Uczestnik

- A 35 mówi to samo o pokoju. - mruknął Mandark.Reszta nie miała żadnych kolejnych pytań, bo i tak nie potrafiłeś na nie odpowiedzieć.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po wszystkim udałem się do gabinetu aby przejrzeć raporty .

I. Thorne
    Uczestnik

Raport o stratach donosił o 11 zabitych i 26 rannych, w tym 8 ciężko, ale na szczęście nic nie zagrażało ich życiu. Do tego ochrona z Galora straciła 3 ludzi i 2 rannych.Uszkodzone były pokłady 7, 8 i 9. Trochę zniszczonego ekwipunku, czujników, generatorów osłon czy replikatorów. Na początku abordaż chciał się przenieść na mostek i do maszynowni, ale inhibitory skutecznie odebrały im tą możliwość.W areszcie było 18 Indvarian, do tego w pilnowanej kajucie 4 rannych, co nie zdołali popełnić samobójstwa.Przeniesionego ekwipunku było bardzo dużo, tak że musiano wynosić go z teleporterów i składować przy ścianach korytarzy. Na oko było tego nawet z 500-600 sztabek. Do tego większe okręty tez przenosiły dobytek, a dwa ocalone indvariańskie statki były przywracane do użytku.

Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziłem także czy Hrieth ustalił już planowany czas zakończenia napraw a także czy są rozkazy od Qmeka a także wysłałem prośbę o uzupełnienie załogi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,576 do 1,590 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram