Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Mandela

PBF - Chorąży Mandela

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 435 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

- Proszę ciągle monitorować przestrzeń wokół nas w poszukiwaniu zagionej fregaty, na wszystkich pasmach i zakresach - troche dużo dziwnych zdarzeń jak na tak mały obszar przestrzeni, ciekawe co jeszcze się wydarzy

I. Thorne
    Uczestnik

Przez okres lotu do kolonii Vanguard cały czas skanował przestrzeń w poszukiwaniu Scorpiona. Niestety nic nie znalazł.Po 6 godzinach Nova dotarła do układu Yvalla, gdzie ostatnio przebywał zaginiony okręt.

Wolf
    Uczestnik

- Jak dotąd nic - powiedział Hank gdy dolatywaliśmy do układu- To źle, dobra pełne skany w przestrzeni i podprzestrzeni, szukamy jakichkolwiek śladów warp, impulowych, śladów walki cokolwiek co by dało nam jakikolwiek trop, zaczynamy od planet zewnętrznych i kierujemy się do środka, planeta po planecie

I. Thorne
    Uczestnik

- Według otrzymanych danych Scorpion dostarczył zapasy i miał wrócić do SB 223. Poszukuję śladu warp. - Riland zaczął skany. - Wykrywam ślad. Jest słaby. Sądzę, że Scorpion leciał z niską prędkością i to minimum dobę temu.

Wolf
    Uczestnik

- Laran, wyznacz kurs i w drogę, warp 2 jeśli nie będziemy tracić śladu powoli zwiększaj prędkość

I. Thorne
    Uczestnik

Vanguar wskoczył w warp.- Ślad wiedzie wprost na stację. Nie zbaczali.Okręt zaczął przyśpieszać. Przez kilka godzin nic się nie stało.- Ślad znikł. Pewnie wyszli z warp. - rzekł Riland.

Wolf
    Uczestnik

- Przejść na impulsową - ciekawe dokąd ten ślad nas zaprowadzi, kolejna zagadka!!

I. Thorne
    Uczestnik

- Mam ślad impulsowej. Kieruje się w stronę tej małej mgławicy. Sądzę, że są w jej środku, ale nie mogę ich jeszcze wykryć bo są duże zakłócenia.

Wolf
    Uczestnik

- 1/4 impulsowej - zwróciłem się do Laran - zbliżaj się powoli do mgławicy

I. Thorne
    Uczestnik

Okręt powoli zaczął zbliżać sie do mgławicy. Na jej skraju Hank oznajmił:- Mam coś. To stop duranium. To chyba oni. 10 milionów kilometrów wgłąb.

Wolf
    Uczestnik

- Dobrze, najpierw chce wiedzieć co to za mgławica i co nam grozi jak tam wlecimy - zwróciłem się do Hanka

I. Thorne
    Uczestnik

- To zwykła mgławica i nic nam nie grozi. po prostu generuję dużo zakłóceń. Co moge jeszcze powiedzieć? Powoli przesuwa się w kierunku ziem klingońskich i za jakieś kilka lat nie będzie pod naszą jurysdykcją.

Wolf
    Uczestnik

- Laran, wlatuj w nią, tylko powoli a ty Hank nie zgub śladu - poprawiłem się w fotelu bo od dłuższego czasu część siedziska zaczynała mnie lekko uwierać

I. Thorne
    Uczestnik

Nova wleciała do mgławicy. Po kilku minutach Hank powiedział:- Mam ich. Wyraźne odczyty. Są 30 sekund lotu od nas. Troszkę w lewo. Skanuje. Brak uszkodzeń od broni. Osłony uniesione. Moc 3%. Zapewne do ochrony przed mgławicą. Sygnał teleportera przebije się.

Wolf
    Uczestnik

- Nie, nie ma sensu, ustaw się za rufą okrętu poczym ustaw nas bezpośrednio nad nim, bierzemy ich na hol i wyciągamy z tej mgławicy - poczym kontynuował Norg- Dobrze by było wiedzieć co z załogą, czy żyją i dlaczego wlecieli w mgławicę, czyżby przed kimś lub czymś się tam schronili -- Zgoda, Hank najpierw skan wnętrza okrętu, potem go wycholujemy, do roboty

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 435 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram