Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Mandela

PBF - Chorąży Mandela

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 435 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Ajala Vi. Planeta klasy M. Masa 1,12 masy Ziemi, czas trwania doby 28,23 godziny, roku 297 dni i 11 godzin. 37% lądów. Klimaty od równikowego do chłodnego umiarkowanego. Brak lodów w okolicah bieguna. Duże zatrucie gleb związami ciężkich metali. Terraformacja w toku. 5 miast powyżej 100 000 mieszkańców, łączna liczba ludności 875 243 obywateli federacji. - komputer czekał na dalsze pytania.

Wolf
    Uczestnik

- Komputer podaj miejsce skad można obejrzeć planetę Ajala VI - mały spacer nie zaszkodzi

I. Thorne
    Uczestnik

- Najlepszy punkt widokowy na planetę znajduje się na Promenadzie, pokłady 12-14.

Wolf
    Uczestnik

Tam też się udałem, chciałem spojrzeć na coś innego niż tylko czerń przestrzeni. Każda plnaeta wydaje się z przestrzeni piękna, nie ważne czy to pustynia czy las czy morze czy równiny. Każdy zakątek planety wydawał mi się bardzo przyjazny i wart zwiedzenia a chociażby popatrzenia na niego. Stałem tak i gapiłem się prze okno, nie zważałem na innych, interesowała mnie tylko ta kula podemną.

I. Thorne
    Uczestnik

Niestety widok planety mało przypominał Ziemię. W większości była szara, tak samo lądy i morza. Zapewne związane było z zatruciem gleby. Tylko w kilku miejscach widać było inne kolory - to tam maszyny terraformujące i rekultywatory usunęły trujące metale i trucizny. Podobno dopiero za kilkaset lat uda się usunąć wszystkie zanieczyszczenia i planeta dostanie oficjalnie klasę M - na razie miała tylko warunkowo.

Wolf
    Uczestnik

Patrzyłem na tę planetę dość długo poczym odwróciłem się i postanowiłem pogapić się na innych.

I. Thorne
    Uczestnik

Mimo wczesnopopołudniowej pory na pokładzie nie było prawie nikogo. Tylko czasami ktoś przemykał. Nagle twoją uwagę zwróciły błyski za oknem. To federacyjne okręty po kolei wskakiwały w warp. Po chwili wszystko się uspokoiło.

Wolf
    Uczestnik

Zaciekawilo mnie to, poszukałem najbliższego panelu i zwróciłem się do komputera o podanie jakie jednostki wskoczyły do układu i skąd przybyły.

I. Thorne
    Uczestnik

- W ciągu ostatniej godziny żadna federacyjna jednostka nie przybyła do układu. Za to 17 okrętów udało się w kierunku Ziemi. Są to USS Copacabana, USS Gl'th, USS Eneba, USS... - komputer wymianiał nazwy jednostek. Okazało się, że były to: 1 Galaxy, 3 Akiry, 2 Nebule, 2 Steamrunnery, 1 Norway, 1 Intrepid, 1 New Orleans, 2 Sabre, 1 Defiant, 1 Oberth, 1 Yager oraz 1 Miranda.

Wolf
    Uczestnik

- Polecieli na odsiecz - powiedziałem cicho sam do siebie - niech opatrzność nad nimi czuwaWrócilem do swojej kabiny i poleciłem aby komputer zwrócił mi uwagę gdy bedzie za pieć 9. Usiadłem w fotelu, zamknąłem oczy i pozwoliłem aby moje myśli swobodnie płynęły.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest 20.55 czasu standartowego. - poinformował cię komputer. Ponieważ nie zareagowałeś powtórzył to po raz drugi, głośniej. Dopiero po tym przypomnieniu otworzyłeś oczy.

Wolf
    Uczestnik

W pierwszej chwili nie zrozumiałem komputera, - Przecież kazałem się obudzić o 9 rano nie o 9 wieczorem - pomyślałem - coś mi tu nie gra, komputer podaj ostatnie moje polecenia i wyjaśnij dlaczego nie obudziłeś mnie o 9 czasu standardowego - mam nadzieję że to coś wyjaśni.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ostatnie polecenie "Komputer, obudź mnie za 5 dziewiąta". Duża ilość członków GF używa zegara 12 godzinnego i bez dokładnego polecenia komputer budzi przy najbliższej godzinie.

Wolf
    Uczestnik

- Ehh mój błąd, no cóż kilka osób bedzie miało o jeden dziej wolnego więcej - rzuciłem sam do siebie- Komputer czy stacja posiada pomieszczenia rekreacyjne, jesli tak to jakie oraz podaj ich rozmieszczenie

I. Thorne
    Uczestnik

Komputer wyśwotlił pełną listę obiektów rekreacyjnych. A było ich naprawdę dużo: holodeki, siłownie, 2 baseny, ogród botaniczny, wszelkiego rodzaju bary, restauracje i knajpy. Nawet znalazł się specjalny lokal ze zmienionym klimatem, reklamujący się hasłem "Poczuj się jak Breen".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 435 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram