Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Mandela

PBF - Chorąży Mandela

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 435 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

- No to kroi się niezły bigos, dla niewtajemiczonych problem - częśc osób znajdujących się na mostku spojrzała na Willa trochę dziwnym wzrokiem - przejść na żółty alarm, jak tylko dolecimy do stacji kurs na Grenoble max warp

I. Thorne
    Uczestnik

Po kilku minutach Scorpion poinformował o dostrojeniu pola warp. Zostaliście poproszeni o zwolnieniu do impulsowej i objęciu fregaty swoim polem.

Wolf
    Uczestnik

- Wykonać - sternik wytracił prędkość poczym nawrócił i ulokował się tuż na Scorpionem, pole szybko objeło obie jednostki tworząc jednolity bąbel poczym dolny emiter wiązki trakcyjnej złapał fregatę i tak złączone oba okręty weszły ponownie w warp.- Żadnych problemów, wiązka trzyma, pola idealnie dostrojoneWill skinał tylko głową

I. Thorne
    Uczestnik

Lot był spokojny. Po wyjściu z warp zwolniliscie wiązkę, a Scorpion sam zadokował. Wy również to zrobiliście w wyznaczonym miejscu.- Komandor Jensen do kapitana Mandeli. Proszę natychmiast zgłosić się do mojego gabinetu. - dobiegło wezwanie ze stacji.

Wolf
    Uczestnik

- Tak jest, pierwszy mostek jest twój przygotuj okręt do nastepnej misji, ja ide do szefa - poczym Will zszedł z mostka kierując się najbliższej turbowindy. Gdy opuścił pokład Vanguarda odszukał na planie pokój komandora Jensena poczym zameldował się u niego w celu otrzymania dalszych rozkazów - Chorąży William Mandela melduje się na rozkaz - Will był ciekaw nastepnęj misji, miał cichą nadzieję że więcej taki załóg jak z tą na Scorpionie nie będzie miał doczynienia

I. Thorne
    Uczestnik

Niestety na jednym z foteli przed komandorem siedział chorąży Marten, które miałeś już (nie)przyjemnośc poznać.- Jak pan przybył to mogę zaczynać. - rozpoczął komandor. - Gdy tylko na Scorpionie zostana zamontowane moduły torpedowe, on i Vanguard polecą do układu Grenoble. Tam odbierzecie ładunek, cenny ładunek. Sam wam powie gdzie i kiedy macie go odstawić. Odpowiedzi na częśc pytań uzyskacie od ładunku. To wszystko.

Wolf
    Uczestnik

Will usmiechnał opuścił głowę i uśmiechnał się w akcie rozpaczy, poczym przywrócił odpowiednia minę na twarz i odpowiedział - Jeśli na Scorpionie zostaną zainstlowane moduły torpedowe to mniemam że w jakimś celu, czy w drodze do ładuku lub razem z ładunkiem spodziewane są kłopoty??

I. Thorne
    Uczestnik

- Od czasu ultimatum Gorn spodziewamy się kłopotów od południowego krańca granicy z Tholianami do Trójkąta.

Wolf
    Uczestnik

- Rozumiem, w kwestiach obronnych będę polegał całkowicie na panu - tu Will zwrócił się do chorążego Martena, zatem wróce na okręt i powiadomię załogę, niech wiedząc co ma ich czekać - odczekał aż do moementu komandor zezwolił poczym opuścił pomieszczenie, na zewnąrz poczekał na Martena - Mam nadzieje że nasze stosunki się polepszą i a najlepiej zacząć od zapomnienia o tym co było, zgoda ??

I. Thorne
    Uczestnik

- Zresztą, lepiej być zabezpieczonym - wtrącił ponuro Marten - Nie wydaje mi się żeby pańska Nova, albo nasz Scorpion poradził sobie sam z krążownikiem Gorn. Dodatkowo broń nam się przyda. No cóż komandorze, w takim razie do widzenia. A co do pana, Mandela - instalacja modułów trohę potrwa...Ale Novy wyciągają tylko warp 8, a i to na krótko. Dogonimy was. Jeśli aż tak zależy na pośpiechu, to jak nasz napęd będzie w pełni sprawny powtórzymy sytuację z drogi w tą stronę. Obejmiemy was naszym polem, to do warp 9 powinniscie dobić... Może nawet więcej.- Dobrze panowie. To wszystko. Po zamontowaniu modułów musicie naj najszybciej udać się do układu Grenoble.Na zewnątrz Marten spojrzał na chorążego na początku chłodno, ale po chwili uśmiechnął się i sam wyciągnął do niego dłoń.- Jak dla mnie, nie ma sprawy. Więc zaczynając od początku... Jestem Alan. - Uznał ze dalsza niezgoda nie ma sensu, skoro Mandela i tak nie będzie już gościł na pokładzie jego Anii, a i nadchodzącą misję mają wykonać wspólnie...

Wolf
    Uczestnik

- Will, Nova jest trochę ślamazarna ale przeciez tego okrętu nie stworzono do bicia rekordów prędkości, startuje od razu, do zobaczenia w trakcie drogi - gdy obaj rozeszli się w swoje strony Will wywołał przez komunikator mostek Vanguarda - Pierwszy grzej silniki, jak dotre do śluz wszystko ma być gotowe - poczym skierował się do turbowindy by po kilku minutach i spędzeniu kilku chwil na podziwianie swojego okrętu przez bulaje udać się na pokład Novy. Will przez chwilę rozkojarzył się i skręcił w nie ten korytarz w który powinien, skutkiem czego dotarł do drzwi które nie wydawały się śluzą, ale je przekroczył.

I. Thorne
    Uczestnik

Nim zrozumiałeś o co chodzi leżałeś na ziemi, a 10 Gornów i Tholian w ich dziwnych skafandrach mierzyło do ciebie z dezruptorów i fazerów.- Zabic go? - piskliwym glosem zapytał jeden z Tholian.- Nie! - usłyszałeś głos z boku. - Podnieście go.Wróciłeś do pionu. Przed toba stała kobieta w mundurze admirała. To była Nechayev.- Chorąży, gdy weszliście do tego pomieszczenia nikogo nie było. Zrozumiano? Tylko piśnij komuś słówko to wydarzy się mały wypadeczek. Zabierzcie go stąd!Dwaj rosli Andorianie chwycili cię pod ramiona i wyprowadzili z pokoju. Jeden z nich sprawdzil twoja tożsamość i pchnął cię na przód.- Spadaj na Vanguarda chłopcze.

Wolf
    Uczestnik

Will stał tak przez chwilę probówał zrozumieć co zobaczył ale nic mu nie pasowało, mam do wybory śmierć i wiedze lub zycie i pytania. Wybral to drugie, bez słowa i lekko zmieszany dotarł do śluzy na Vanguarda. Po drodze wstąpił do swojej kajuty i od razu wsadził głowę pod kran, zimna woda spłyneła po jego skroniach, przemył twarz, już chciał wstać ale jeszcze raz pozwolił by woda, zimna wręcz lodowata woda lała się na jego głowę, chwilę potrzymał poczym wytarł twarz i włosy ręcznikiem. Spojrzał na swoją twarz poczym udał się na mostek- Czy wszystko gotowe?? - zapytał kierując słowa do Norga

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak. Możemy startować. Jak słyszałem Scorpion nas dogoni?

Wolf
    Uczestnik

- Tak, widać pewne informacje szybko się rozchodzą, sternik max warp kurs na układ Grenoble. Sterniczka powoli wyprowadziła Novę z okolic stacji, poczym wprowadziła koordynaty docelowe. Okręt skoczył prosto przed siebie, znikając w niebieskiej poświacie.- Za ile dotrzemy do układu

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 435 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram