Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Muszę zameldować że kapitan Pires uniemożliwia mi wykonywanie mojego zadania zdobyłem lokację gdzie znajduje sie Chorąży a nawet uzyskałem od Gorn pomoc i prom aby wykonać misję niestety kapitan kazał się Gornom wynosić że tak to ujmę a potem zablokował mi możliwość rozmów pod przestrzennych sir. - mówiłem lekko rozdrażnionym tonem niemal jak dziecko które skarży sie rodzicom że nauczyciele w przedszkolu są nie mili.

Wolf
    Uczestnik

Kapitan usmiechnał się gdy wspomniałeś że uzyskałeś pomoc od Gorn.- Widze że dwóch admirałów nie próżnuje, jeden ci pomaga a drugi przeszkadza, jeśli admirał Sakal wymógł na Gornach pomoc to znaczy że ma ku temu ważne powody, widze że masz piękną towarzyszkę knować przeciwko kapitanowi Piresowi, na nic zda się wam moje słowo i poparcie, spróbuj skontaktować się z Gorn i przenieść się na ich pokład. Nic więcej nie moge wam pomóc. Pytania ??

Pitmistrz
    Uczestnik

- Towarzyszkę mam wyjątkowo piękną - tutaj się uśmiechnąłem - chyba nie mam żadnych pytań sir - połączenie zostało zakończone a ja popatrzyłem na Bajorankę w koszuli nocnej która stała obok mnie i uśmiechała się.

Wolf
    Uczestnik

- Nawet o tym nie myśl - skitowała twój wzrok - co robimy w takim wypadku, właściwie co ty masz zamiar zrobić ?? - zapytała

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nic czekać - odpowiedziałem - i o czym mam nie myśleć - zapytałem niewinnie.

Wolf
    Uczestnik

- Zapomnij - rzuciła Salin - jak masz zamiar czekać to ja wracam do lóżka - i położyła się, dość szybko zasneła bo po chwili jej oddech był miarowy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja zaś nie mając nic do roboty walnąłem się na swoje łóżko i zacząłem czytać książkę o historii ziemi.

Wolf
    Uczestnik

Książka nie była jakimś opasłym tomiskiem ale w miarę krótkim streszczeniem co się działo na ziemi przez ostatnie 2000 lat z hakiem. Dobrnałeś do połowy gdy sen cię zmożył i usnałeś. Rano Salin miała wachtę więc gdy się obudziłeś w pokoju już jej nie było.

Pitmistrz
    Uczestnik

Obudziłem sie z ogromnym głodem jak bym nie jadł od tygodnia więc szybko sie umyłem założyłem mundur i udałem do mesy.Na miejscu zamówiłem starego dobrego schabowego i dużo kawy po czym wróciłem do kwatery aby oczekiwać na rozwój sytuacji.Siedziałem na łóżku popijałem kawę i sprawdzałem dane na temat lokacji gdzie według Gornuw znajdował się mój kapitan.

Wolf
    Uczestnik

Gornowie podali tylko wsp punktu w przestrzeni, bazy federacyjne nie posiadają żadnych informacji o tym miejscu jak i o całym imperium gorn. Kompletny brak danych nie napawał cię optymizmem . Czas płynał powoli Salin wpadła na chwilę by ci powiedzieć że za 2h dotrzecie do układu Cetri, poczym znikła tak szybko jak się pojawiła.

Pitmistrz
    Uczestnik

Próbowałem sie skupić na książce ale myśl o locie w nieznany obszar napawała mnie niepokojem.W układzie Centri miałem się wreszcie pozbyć kapitana co wprawiało mnie w trochę lepszy humor.

Wolf
    Uczestnik

Gdy tak rozmyślałeś ktoś zapukał do twojej kajuty. Odparłeś - wejść - gdy drzwi się otworzyły chorąży z drużyny szturmowej wszedł do środka - Czy mogę - zapytał - poczym spojrzał na fotel

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście w czym mogę pomóc?

Wolf
    Uczestnik

- Dotrzemy na stację i co dalej?? Nie możemy wyglądać na grupę która przybyla tu bez konkretnego celu, opracował pan już może jakiś plan?? - zapytał chorąży

Pitmistrz
    Uczestnik

- Co do planu to mamy 2 możliwości po przybyciu na stacje przeniesiemy się na okręt Gorn lub zdobędziemy na stacji prom i dalej ruszymy sami. Jaką drogę obierzemy zależy od tego komu sprzyja dowódca stacji lub czy Gornowie dadzą sie po raz kolejny przekonać do pomocy nam.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram