Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Wezmę tą druga wygląda ciekawie – odpowiedziałem na pytanie.I zabrałem się za jedzenie mojej potrawy, smakowała trochę jak truskawki a trochę jak kurczak inaczej mówiąc trudno określić.Jedząc posiłek rozmawialiśmy ze sobą, dowiedziałem się miedzy innymi że Perio ma dostać nie długo awans na Chorążego.Ale co znaczyło nie długo trudno powiedzieć.

Wolf
    Uczestnik

- Wiesz już o mnie sporo, czas abyś powiedział coś o sobie, skąd pochodzisz, co robisz - Pario jadła bardzo powoli, ty zdążyłeś zjeść juz ponad połowę a ona nawet nie ćwiartkę swojej potrawy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Co mogę powiedzieć urodziłem się na Betazed – tu Uśmiechnąłem się nieznacznie i kontynuowałem – specjalizuje się dyplomacją i interesuję starożytnymi cywilizacjami.- Co jeszcze mogę powiedzieć jestem za przestrzeganiem regulaminu i prawie wszystkich reguł.

Wolf
    Uczestnik

- Oj to nie dobrze - zaśmiała się cichutko - a co powiesz mi o swojej rodzinie ?? - zapytała - ja mam trójkę starszych braci i w czasach dzieciństwa miałam ich serdecznie dosyć.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja jestem na szczęśćcie jedynakiem a może niestety – w tym momęcie zaśmiałem się i kontynuowałem – dzieciństwo miałem bardzo spokojne i aby zaznać trochę przygód wstąpiłem do floty.- A jak było z tobą – zapytałem?

Wolf
    Uczestnik

- Postąpiłam tak jak bracia, jestem najmłodsza w rodzinie więc miałam łatwiej bo wiedziałam z ich opowiadań co mnie czeka. To mi bardzo pomogło. Zreszta moja rodzina jest wierna tradycjom wyznaczonym wiele pokoleń wstecz. Wszysyc służą w flocie w ten lub inny sposób, ja trafiłam tutaj i nie narzekam. Pod dowództwem obecnego kapitana służę już rok i jest naprawdę świetny ... - Perio spojrzała na chronometr - ... o ch... - zakleła pod nosem - musze znikać, mój wolny czas na posiłek minął, muszę wracać na stanowisko, zapomniałam dodać ze kapitan jest również wymagający, narazie, zobaczymy sie później - poczym szybko wybiegła z mesy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po wyjściu Pario zjadłem swój posiłek i udałem się do swojej kwatery aby cos poczytać.Jako że nie wiedziałem praktycznie nic o okręcie którym lecę kazałem wyświetlić wszystkie informacje na temat okrętu i kapitana załoga nie bardzo mnie interesowała.

Wolf
    Uczestnik

USS Avidal Jednostka klasy Centaur oddana do użytku w 2366 służy w 5 skrzydle transportowym działającym w SW części obszarów federacji.2366 - Kapitan Michael Friendly obejmuje stanowisko dowódzcy okrętu2368 - okręt bierze udział w ratowaniu rozbitków z transportowca USS Pykon2370 - okręt doznaje ciężkich uszkodzeń podczas odbijania posterunku na granicy z Unią Kardasjańską 2371 - po rocznym pobycie w doku okręt zostaje przeniesiony na obecną linią zaopatrzeniową pod nowym dowódcą kapitanem Jonathanem Maxwellem Piresem.Kapitan Jonathan Maxwell Pires Urodzony w 2323 na stacji SB 724 w wieku 19 lat wstępuje do akademii. Po 5 latach nauki otrzymuje stopień chorążego i zostaje przydzielony jako drugi sternik na USS Agripa. Po 4 latach dostaje sotpień porucznika. .... W 2360 zostaje odznaczony oraz podniesiony do rangi kapitana.

Pitmistrz
    Uczestnik

Centaur, to ciekawe w środku zupełnie nie wyglądał ale mniejsza z tym – Komputer która godzina?- Jest godzina 19:32 - odpowiedział ciepły kobiecy głos kapitan Maxwell musiał zastąpić nim oryginał.Nie myśląc długo wziąłem pada i zgrałem na niego wszystkie dane o mojej misji po czym położyłem się na koi aby go przestudiować.

Wolf
    Uczestnik

Doszedłeś do połowy, czytanie trochę cię zmorzyło więc zasnąłeś. Spałeś może z 2h gdy do pokoju weszła twoja współlokatorka, szybko się umyła i położyła spać ty również. Mineło może z 3h jak komunikator wyrwał cię ze snu - Kadet Damian Jamroziak zgłosi się natychmiast na mostek - był to głos pierwszego oficera okrętu

Pitmistrz
    Uczestnik

- Już idę - odpowiedziałem zaspanym głosem i wstałem z łóżka, po cichu ubrałem nie chcąc budzić śpiącej.Po jakiś 2 min wyszedłem z kwatery uprzednio ochlapując twarz wodą.Na mostek dostałem się bez większych trudności po wyjściu z turbowindy podszedłem do pierwszego oficera i powiedziałem. - Kadet Damian Jamroziak melduje się sir.

Wolf
    Uczestnik

- Jakie są pańskie rozkazy kadecie?? - zapytał kapitan Pires który siedział przy konsoli sternika, kapitan siedział do ciebie tyłem ale to nie przeszkadzało my w prowadzeniu rozmowy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Według moich rozkazów mam dolecieć do układu Mira na pokładzie pańskiego okrętu sir.

Wolf
    Uczestnik

- To czego chcą oni od nas - na ekranie pojawiła się sylwetka o dość niespotykanej konfiguracji, nie byłeś w stanie tak na oko jej rozpoznać, kapitan Pires domyślał się że jej nierozpoznasz - to okręt Gorn, i mówią że mają informację o zaginionym chorążym, nie lubie być niedoinformowany kadecie, ja nic o nim nie wiem więc mniemam że chodzi tu o pańską misję - kapitan był lekko poirytowany sytuacją, niespodziewał się że powierzą misję kadetowi a jemu nic o niej nie powiedzą.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak jest sir moją misją jest odnalezienie Chorążego Kłosa ale dostałem rozkaz aby bez potrzeby nie informować o niej osób nie związanych bezpośrednio z misją. - po czym spojrzałem ponownie na ekran - Kapitanie czy mogę porozmawiać z Gornami na temat informacji które posiadają?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram