Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

W między czasie postanowiłem poddać sygnał analizie komputerowej.

Wolf
    Uczestnik

Po zakończeniu analizy sygnału przez komputer na ekranie pojawiły się następujące informacje. Sygnał składał się z kilku nakładający się na siebie dźwięków a na dodatek zapętlonych. Bazą był sygnał o petahercowej częstotliwości. Gdy puściłeś sobie ten sygnał by go odsłuchać włosy zjeżyły ci się na całym ciele. Mimo iż nic nie słyszałeś miałeś dziwne uczucie jakby ktoś stał tuż za twoimi plecami. Było to niezbyt przyjemne a na dodatek gdy puszczałeś ten dźwięk po raz kolejny zacząłeś odczuwać lęk i niepokój.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem kazać komputerowi szczegółowo monitorować moje ciało a także przestrzeń dookoła mnie w promieniu 2 metrów.Po czym ponownie puściłem sygnał.

Wolf
    Uczestnik

Efekt był identyczny jak za pierwszym razem. Czujniki nie wykryły obecności jakiejkolwiek istoty lub bytu lub czegokolwiek innego. Ponownie odczuwałeś lęk i niepokój lecz tym razem nie chodziło o ciebie, nie potrafiłeś sprecyzować o kogo lecz byłeś więcej niż pewny iż nie chodzi kogokolwiek z pokładu twojego okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem wezwać oficera naukowego i pokazać mu moje odkrycie.

Wolf
    Uczestnik

Oficer naukowy zajął twoje miejsce i wykonał dokładnie te same czynności. Również i on doświadczył podobnych emocji z tą różnicą iż jako pół volkanin pół człowiek, mając za sobą lata szkoleń coś takiego nie powinno się zdarzyć a tym bardziej nie jemu. Trak dorzucił iż jego obawy i lęk, jakkolwiek rozumiany, skupia się wokół jego matki choć on doskonale wie iż nie ma się czego obawiać gdyż rozmawiał on z nią niedawno i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem sprawdzić czy da się namierzyć źródło transmisji a także zapytałem naukowego czy odkryli coś nowego.

Wolf
    Uczestnik

Komputer odmówił określenia dokładnego położenia źródła sygnału gdyż odpowiedź brzmi wszędzie. Sygnał ten jak wierzyć komputerowi jest częścią promieniowania tła lub źródło sygnału jest nie do namierzenia przez federacyjne czujniki. Naukowy odparł iż na razie nie ma postępów, nic nowego nie odkryli.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem wrócić do początku i rozdzielić dźwięki składające się na sygnał.Czekając na wyniki zapytałem naukowego - Ile czasu potrwała by modyfikacja czujników aby zagłębić się w podprzestrzeń a także jej grawitacyjną warstwę?Jeżeli sygnał nie pochodzi z naszej przestrzeni może tam znajdziemy źródło.

Wolf
    Uczestnik

Chwilę to trwało ale komputer poradził sobie z zadaniem. Poszczególne sygnały nie zawierały w sobie nic szczególnego ani dla ciebie ani dla komputera lecz dla osoby która dokładnie wie czego szukać stanowiły bazę do dalszej analizy. Taką osobą był kadet który akurat dostarczył ci pada z jakimiś tam wynikami, podczas gdy ty odsłuchiwałeś dźwięki składowe. Gdy oddałeś mu pada on przez dłuższą chwilę stał tak obok ciebie i wsłuchiwał się. - Gdzie pan to nagrał - zapytał

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wyodrębniłem to z sygnału który wydaje się być szumem tła, rozpoznajesz to? - spytałem zaciekawiony.

Wolf
    Uczestnik

- Tak i nie, bo albo ktoś zrobił Panu głupi kawał albo będę musiał opowiedzieć może i niedorzeczną ale według mnie prawdziwą historię mojej rodziny. Jest Pan w stu procentach pewny że to naturalny sygnał??

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak to nie jest żart zarejestrowaliśmy go 2 razy za każdym razem działy się dziwne rzeczy.

Wolf
    Uczestnik

- Czy wierzy Pan w duchy??

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nigdy żadnego nie spotkałem jak spadkom to uwierzę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram