Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

- Nie sądzę, do niektórych prób trzeba ręcznie kalibrować deflektor, resztę może wykonać komputer, same przygotowania pochłoną sporo czasu

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze kontynuujcie - powiedziałem i ruszyłem do swojego gabinetu aby wysłać raport dla GF.

Wolf
    Uczestnik

Raport został wysłany. Następnego dnia do drzwi twojego pokoju ktoś zapukał.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wejść - powiedziałem tylko zaciekawiony kto to.

Wolf
    Uczestnik

Do pokoju wszedł kadet i jego przełożony. Pierwszy odezwał się kadet- Panie kapitanie chciałbym zgłosić dość nietypowe zdarzenie choć mniemam iż lepiej by było aby pan to sam obejrzał Do rozmowy włączył się przełożony kadeta- jak by to powiedzieć, albo mamy intruza na pokładzie albo ducha

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na nich zdziwiony i powiedziałem - W duchy nie wieżę ale chodźmy to zobaczyć ostatnią rzeczą jakiej potrzebujemy to kolejne problemy. - kiedy moi rozmówcy ruszyli ku wyjściu poszedłem za nimi.

Wolf
    Uczestnik

Kilka pokładów niżej, idąc korytarzem do kajuty kadeta na jednych z drzwi widniał napis, maźnięty białą farbą"Gotowy czy jeszcze nie"Kadet i przełożony stanęli przed nimi- Na drzwiach do moje kajuty jest identyczny napis - odparł kadet

Pitmistrz
    Uczestnik

Przyjrzałem się napisowi i stwierdziłem ze na pewno nie jest to żaden duch.=/= Kłos do ochrony przeszukać okręt prawdopodobnie mamy na pokładzie intruza lub ktoś bawi się farbą. =/=Po zakończeniu połączenia zadzwoniłem do drzwi i czekając na odpowiedz zwróciłem się do kadeta.- Czy te słowa coś dla ciebie znaczą?

Wolf
    Uczestnik

=/= Przyjąłem, Kapitanie oprócz załogi nikogo więcej nie ma na pokładzie okrętu, przeprowadzę jeszcze dokładny test=/=W pomieszczeniu nikogo nie było, przynajmniej tak mówiły czujniki no i nikt nie odpowiedział na sygnał dzwonka.Natomiast kadet odparł iż słowa te nie mają dla niego żadnego znaczenia, nie wie o co może chodzić ale coś nieco słyszał o zaginionej załodze drugiego okrętu i zgaduje iż jest to pytanie odnośnie opuszczenia okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie podoba mi się to wracajcie do swoich zajęć - powiedziałem i udałem się na mostek.Na miejscu kazałem wykonać pełny skan tak wewnątrz jak i na zewnątrz okrętu a także podnieść osłony.

Wolf
    Uczestnik

Kadet i jego przełożony udali się na swoje posterunki. Pełny skan nie wykazał niczego poza tym iż napis nie pojawił się tak nagle. Był malowany przez prawie 5 minut. w tym czasie nikt nie przechodził przez ten korytarz. Kajuta na drzwiach której pojawił się napis była przeznaczona dla gości tudzież innego personelu, od momentu opuszczenia stacji nikt do niej nie wchodził. Skan zewnętrzny również niczego nie wykazał, poza jednym drobnym wyjątkiem. Komputer zarejestrował pojedynczy pik jakiegoś sygnału o natężeniu zbliżonym do szumu przestrzeni kosmicznej.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zaciekawiony tym sygnałem postanowiłem sprawdzić czy pojawił się także w czasie malowania 2 napisu.

Wolf
    Uczestnik

Odpowiedź była twierdząca.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zaintrygowany odkryciem postanowiłem sprawdzić czy sygnał pasuje do czegokolwiek z bazy danych.

Wolf
    Uczestnik

Sygnał nie pasował do niczego z ostatnich 350 lat. Jednakże na ekranie wyświetlił się napis, "Proszę czekać, szukanie w innych bazach danych w toku".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram