Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziłem ile czasu zajął by tam dolot z maximum warp.

Wolf
    Uczestnik

Około 17 dni. Liczba ta trochę zdziwiła cię, gdyż dotychczasowa wiedza o Nexusie mówiła co innego. Energetyczna fala Naxusa musiałaby poruszać sie ze średnią prędkością około warp 2 by przebyć taki dystans.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niezbyt zachwycony perspektywą takiej wyprawy poszedłem sprawdzić jak idzie mojej załodze.

Wolf
    Uczestnik

No cóż widok jaki zastałeś w astrolabolatorium nie był zachwycający. Szóstka naukowców głośno dyskutowała, dopiero po chwili zrozumiałeś o co tak naprawdę idzie zażarta dyskusja. Naukowcy spierali się czy sytuacja w jakiej znalazła się załoga Seloine była przejawem kontaktu z istotą lub bytem rozumnym czy też naturalnym zjawiskiem aczkolwiek nadzwyczaj rzadkim. Wygrywała chyba wersja przejawu jakiejkowliek inteligencji lecz zwolennicy naturalnego fenomenu nie poddawali się tak łatwo przytaczając coraz to nowe argumenty.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podszedłem przerywając ich dyskusję i zapytałem - Dobrze czego się dowiedzieliście.

Wolf
    Uczestnik

- Jakby to powiedzieć, chyba mamy dowody na to iż ktoś maczał palce w zniknięciu całej załogi.- Nie jest to dowód bezpośredni - dodał drugi naukowiec- lecz na tyle przekonujący aby całkowicie odrzucić teorie samoistnego zniknięcia tak dużej liczby osób z pokładu okrętu gwiezdnego - wtrącił trzeci- proszę spojrzeć - na panelu pojawił się wpis z osobistego dziennika załoganta. Twoją uwagę przykuł powtarzający się w zapisie zwrot "jego pomysł". - dodatkowo w zapisie z czujników mostka znaleźliśmy to, kapitan nagle zszedł z mostka bez słowa wyjaśnień, gdy po 15 minutach wrócił rozkazał zejść z kursu i dotrzeć do tego miejsca.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Gdzie znajdował się okręt kiedy dowódca opuścił mostek?Czy w pobliżu tego miejsca znajdują się jakieś placówki federacji?

Wolf
    Uczestnik

- Jakąś godzinę drogi stąd, zaś najbliższa placówka federacji to ta z której wystartowaliśmy. Są jeszcze dwie inne, ale wedle raportów powinny być opuszczone, jedna to stacja badawcza druga to punkt zaopatrzeniowy.

Pitmistrz
    Uczestnik

=/= Kłos do mostka połączcie się z najbliższymi placówkami federacji i poproście o logi czujników dalekiego zasięgu z ostatnich 72h.Sprawdźcie też czy w czasie wydażeń na Mirandzie były w okolicy jakieś okręty z nimi też sie połączcie i poproście eo logi. =/=Kiedy skończyłem połączenie z mostkiem zwróciłem się do naukowców.- Wiem że ktoś przekonał załogę Mirandy do opuszczenia pokładu ale czy ustaliliście coś konkretniejszego?

Wolf
    Uczestnik

Jeden z naukowców zwrócił się do ciebie z dość dziwnym kontr pytaniem- Co pojawia się ale nie zostawia śladów, gada ale czujniki tego nie rejestrują, załoga a może tylko poszczególne osobą go widzą, mogą go widzieć lub coś pozwala się zobaczyć, wstaw właściwe, ale reszta nie- według nas to istota z poza naszego wszechświata, może czasu i przestrzeni, inny wymiar lub coś w tym stylu, może jakiś podróżnik który utknął gdzieś pomiędzy - wtrącił się inny

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czy możemy nawiązać kontakt?

Wolf
    Uczestnik

- spróbować zawsze można tylko gdybyśmy jeszcze wiedzieli jak- możemy emitować sygnały na wszystkich częstotliwościach i pasmach, również w podprzestrzeń lecz inne wymiary i fazy to już większy problem- do każdej próby potrzeba modyfikować anteny i deflektor

Pitmistrz
    Uczestnik

- A co z anomalią która napotkaliśmy kiedy tutaj przybyliśmy da się ja ponownie otworzyć?

Wolf
    Uczestnik

- Sądzimy że tak lecz potrzebujemy więcej czasu na wykonanie stosownych obliczeń i analiz- 3 - 5 dni powinno wystarczyć

Pitmistrz
    Uczestnik

- Da się to jakoś przyśpieszyć?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram