Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Kłos
- Zmienić modulacje osłon ile do celu? - cała ta sytuacja coraz mniej mi się podobała - opcje?
- Przy tych problemach jakieś 10 sekund, żadnych sensownych opcji nie ma - Czujniki coś wykryły - rzucił naukowy - jakiś okręt zmierza ku nam, chyba też jest wypychany z tej kieszeni
- Wywołajcie go - poleciłem - taktyczny przygotuj wiązkę trakcyjną na wszelki wypadek.
- Zakłócenia uniemożlwiają kontakt - padło w odpowiedzi
- 1/4 impulsu w tył przekierować całą dostępną moc do deflektora.
Okręt szczęśliwie bez żadnych większych kłopotów wycofał się. Tuż zanim pojawiła się zaginiona USS Seloine. Dryfowała, okręt był martwy w dosłownym tego słowa znaczeniu.
- Pełny skan okrętu, niech ambulatorium przygotuje się na dużą ilość rannych - powiedziałem widząc dryfującą jednostkę.Przez moją głowę przechodziły rożne wytłumaczenia takiego stanu ale nie był to czas na domysły, czekałem na wyniki skanu.
- Brak jakichkolwiek biosygantur, wszystkie systemy wyłączone, na okręcie nie znajduje się żadna materia organiczna - odparł taktyczny- Okręt posiada pełne rezerwy energetyczne, zbiorniki materii do replikatorów pełne, zbiorniki deuteru i antymaterii pełne - odparł naukowy- Rdzeń komputerowy okrętu prawdopodobnie wyłączony, nie mogę się z okrętem połączyć ani przejrzeć zawartości jego banku danych - dodał operacyjny
- Pierwszy przygotuj grupę wypadową i spróbuj się dowiedzieć co się tam wydarzyło - powiedziałem słysząc meldunki po czym dodałem - Bierzemy ten złom na hol i zabieramy się z tond pełna impulsowa. - kiedy pierwszy razem z taktycznym i operacyjnym opuścili mostek zacząłem się zastanawiać gdzie wcięło całą załogę.
Na okręcie brakowało atmosfery dlatego też drużyna ubrałą skafandry próżniowe. Na okręcie panowały egipskie ciemności. Latarki nanadgarstkowe z trudem rozświetlały korytarze.Oba okręty powoli suneły na pełnej impulsowej przez pustkę kosmosu.
USS SeloineSzybko zdecydowałem że priorytetem jest uruchomienie zasilania awaryjnego dlatego razem z połową grupy skierowałem się do maszynowi reszta pod dowództwem taktycznego udała się na mostek.Mostek- Sternik kiedy będziemy w odległości umożliwiającej stabilną komunikację zatrzymaj nas i przy okazji sprawdź czy w pobliżu są jakieś inne jednostki.
USS SeloineDotarcie kanałami technicznymi do maszynowni i na mostek, dość uciążliwe jeśli nosi się skafander kosmiczny, zabrało sporo czasu lecz nie nastręczyło nazbyt wielu problemów. Oba pomieszczenia były pogrążone w ciemnościach. Mostek- Tak jest - odparł sternik, po chwili dodał - na sensorach, oprócz nas i USS Seloine, nic nie ma tylko pustka, kieszeń podprzestrzenna całkowicie się zamknęła, nie ma po niej najmniejszego śladu.
USS SeloineW maszynowni postanowiłem uruchomić zasilanie awaryjne.Na mostku drużyna z taktycznym na czela zaczęła podłączać przenośne generatory i podjęła próbę dostania się do dziennika pokładowego.Mostek- Dobrze utrzymajmy pozycje i zróbmy dokładne skany USS Seloine może coś przeoczyliśmy.
USS SeloineUruchomienie zasilania awaryjnego okazało się rzeczą trochę trudniejszą niż pierwotnie grupa sądziła. Mimo iż akumulatory były w pełni naładowane ani jeden przekaźnik nie był w stanie zaskoczyć. Grupa była zmuszona do przepięcia wielu obwodów pomiędzy bateriami a generatorami fuzyjnymi. Również pompy które zasilały reaktor w deuter wymagały paru obejść. Łącznie wszystkie modyfikacje zabiorą około 1h czasu.Tymczasem na mostku martwego okrętu, druga drużyna podpięła przenośne generatory do co poniektórych konsol uzyskując tymczasowy dostęp do czujników i kontroli nad pojedynczymi systemami znajdującymi się w pomieszczeniu. Próba dostania się do dziennika pokładowego nie powiodła się ze względu na to iż główny rdzeń okrętu milczał jak zaklęty. Na uruchomionych konsolach taktyczny i jego ekipa miała dostęp jedynie do logów z ostatnich kilku godzin okrętu.MostekPonowne skany oprócz wykrycia biosygnatur członków drużyn oraz emisji energii z uruchomionych systemów nie dały niczego nowego.
MostekPo odebraniu raportu od pierwszego poinformowałem o wszystkim dowództwo.USS SeloineMostek Postanowiłem sprawdzić ostatnie logi czujników wewnętrznych reszta zajęła się pozostałymi.Maszynownia Po oględzinach postanowiłem sprowadzić tutaj grupę inżynieryjną aby uruchomili zasilanie sam zaś wysłałem meldunek na okręt.