Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Zmienić modulacje osłon ile do celu? - cała ta sytuacja coraz mniej mi się podobała - opcje?

Wolf
    Uczestnik

- Przy tych problemach jakieś 10 sekund, żadnych sensownych opcji nie ma - Czujniki coś wykryły - rzucił naukowy - jakiś okręt zmierza ku nam, chyba też jest wypychany z tej kieszeni

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wywołajcie go - poleciłem - taktyczny przygotuj wiązkę trakcyjną na wszelki wypadek.

Wolf
    Uczestnik

- Zakłócenia uniemożlwiają kontakt - padło w odpowiedzi

Pitmistrz
    Uczestnik

- 1/4 impulsu w tył przekierować całą dostępną moc do deflektora.

Wolf
    Uczestnik

Okręt szczęśliwie bez żadnych większych kłopotów wycofał się. Tuż zanim pojawiła się zaginiona USS Seloine. Dryfowała, okręt był martwy w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Pełny skan okrętu, niech ambulatorium przygotuje się na dużą ilość rannych - powiedziałem widząc dryfującą jednostkę.Przez moją głowę przechodziły rożne wytłumaczenia takiego stanu ale nie był to czas na domysły, czekałem na wyniki skanu.

Wolf
    Uczestnik

- Brak jakichkolwiek biosygantur, wszystkie systemy wyłączone, na okręcie nie znajduje się żadna materia organiczna - odparł taktyczny- Okręt posiada pełne rezerwy energetyczne, zbiorniki materii do replikatorów pełne, zbiorniki deuteru i antymaterii pełne - odparł naukowy- Rdzeń komputerowy okrętu prawdopodobnie wyłączony, nie mogę się z okrętem połączyć ani przejrzeć zawartości jego banku danych - dodał operacyjny

Pitmistrz
    Uczestnik

- Pierwszy przygotuj grupę wypadową i spróbuj się dowiedzieć co się tam wydarzyło - powiedziałem słysząc meldunki po czym dodałem - Bierzemy ten złom na hol i zabieramy się z tond pełna impulsowa. - kiedy pierwszy razem z taktycznym i operacyjnym opuścili mostek zacząłem się zastanawiać gdzie wcięło całą załogę.

Wolf
    Uczestnik

Na okręcie brakowało atmosfery dlatego też drużyna ubrałą skafandry próżniowe. Na okręcie panowały egipskie ciemności. Latarki nanadgarstkowe z trudem rozświetlały korytarze.Oba okręty powoli suneły na pełnej impulsowej przez pustkę kosmosu.

Pitmistrz
    Uczestnik

USS SeloineSzybko zdecydowałem że priorytetem jest uruchomienie zasilania awaryjnego dlatego razem z połową grupy skierowałem się do maszynowi reszta pod dowództwem taktycznego udała się na mostek.Mostek- Sternik kiedy będziemy w odległości umożliwiającej stabilną komunikację zatrzymaj nas i przy okazji sprawdź czy w pobliżu są jakieś inne jednostki.

Wolf
    Uczestnik

USS SeloineDotarcie kanałami technicznymi do maszynowni i na mostek, dość uciążliwe jeśli nosi się skafander kosmiczny, zabrało sporo czasu lecz nie nastręczyło nazbyt wielu problemów. Oba pomieszczenia były pogrążone w ciemnościach. Mostek- Tak jest - odparł sternik, po chwili dodał - na sensorach, oprócz nas i USS Seloine, nic nie ma tylko pustka, kieszeń podprzestrzenna całkowicie się zamknęła, nie ma po niej najmniejszego śladu.

Pitmistrz
    Uczestnik

USS SeloineW maszynowni postanowiłem uruchomić zasilanie awaryjne.Na mostku drużyna z taktycznym na czela zaczęła podłączać przenośne generatory i podjęła próbę dostania się do dziennika pokładowego.Mostek- Dobrze utrzymajmy pozycje i zróbmy dokładne skany USS Seloine może coś przeoczyliśmy.

Wolf
    Uczestnik

USS SeloineUruchomienie zasilania awaryjnego okazało się rzeczą trochę trudniejszą niż pierwotnie grupa sądziła. Mimo iż akumulatory były w pełni naładowane ani jeden przekaźnik nie był w stanie zaskoczyć. Grupa była zmuszona do przepięcia wielu obwodów pomiędzy bateriami a generatorami fuzyjnymi. Również pompy które zasilały reaktor w deuter wymagały paru obejść. Łącznie wszystkie modyfikacje zabiorą około 1h czasu.Tymczasem na mostku martwego okrętu, druga drużyna podpięła przenośne generatory do co poniektórych konsol uzyskując tymczasowy dostęp do czujników i kontroli nad pojedynczymi systemami znajdującymi się w pomieszczeniu. Próba dostania się do dziennika pokładowego nie powiodła się ze względu na to iż główny rdzeń okrętu milczał jak zaklęty. Na uruchomionych konsolach taktyczny i jego ekipa miała dostęp jedynie do logów z ostatnich kilku godzin okrętu.MostekPonowne skany oprócz wykrycia biosygnatur członków drużyn oraz emisji energii z uruchomionych systemów nie dały niczego nowego.

Pitmistrz
    Uczestnik

MostekPo odebraniu raportu od pierwszego poinformowałem o wszystkim dowództwo.USS SeloineMostek Postanowiłem sprawdzić ostatnie logi czujników wewnętrznych reszta zajęła się pozostałymi.Maszynownia Po oględzinach postanowiłem sprowadzić tutaj grupę inżynieryjną aby uruchomili zasilanie sam zaś wysłałem meldunek na okręt.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram