Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze sternik wycofaj nas na odległość z której możemy nawiązać stabilna łączność.

Wolf
    Uczestnik

Okręt wycofywał się dobre kilka minut zanim szumy na połaczeniu stały sie marginalnym problemem.na ekranie pojawiła się twarz andorianina w stopniu porucznika- Porucznik Ai'mel, czemu wcześniejsze połączenie zostało zerwane - zapytał

Pitmistrz
    Uczestnik

- Z powodu zakłóceń pochodzących od Dżetu ale łączę się z panem w innej sprawie mam powody sądzić że USS Seloine Miranda wyznaczona do badania fenomenu została uwięziona wewnątrz lub nawet zniszczona jak mam postąpić sir?

Wolf
    Uczestnik

- Pozostań tam do czasu przybycia innych jednostek w celu zbadania okoliczności zaginięcia USS Seloine.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem sir Kłos kończy - to powiedziawszy zakończyłem połączenie i powiedziałem do sternika - Zabierz nas na minimalną bezpieczna odległość nie będziemy siedzieć tutaj bezczynnie naukowy niech sondy cały czas skanują teren wyślij też jedną na 2 stronę Dżetu.

Wolf
    Uczestnik

- Wykonane - odparła naukowa - lecz przejście jest za małe nawet jak dla sondy, sondy czekają w pogotowiu i jak na razie zbieraja dane

Pitmistrz
    Uczestnik

- A sondy atmosferyczne - zapytałem naukowej - są mniejsze przecisnęły by się przez przejście? Trochę by sie je tylko ulepszyło.

Wolf
    Uczestnik

Naukowy zamyślił się po czym stwierdził- To by sie mogło udać, o jakich ulepszeniach pan kapitan myśli??

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zmienilibyśmy czujniki atmosferyczne za bardzo się nie przydadzą przydało by się także wzmocnić samą sondę nie wiadomo jakie warunki panują wewnątrz.

Wolf
    Uczestnik

Sonda szybko dotarła do zakłócenia, czujniki pracowały pełną parą, zebrały masę danych. Duże oddziaływanie grawitacyjne, pływy i zawirowania, wysoki poziom promieniowania. Im więcej danych sonda zbierała tym większe było przekonanie że zakłócenie nie jest naturalnym fenomenem, w 100% jest sztucznego pochodzenia.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sztuczne to bardzo ciekawe - powiedziałem zaintrygowany - Operacyjny wgraj te dane do sondy i wyślij ją na odległość z której można spokojnie nadawać i wyślij je do GF przy okazji niech użyje skanerów i sprawdzi jak daleko jest najbliższa jednostka floty.

Wolf
    Uczestnik

Po około 2 minutach od wystrzelenia sondy, pakiet danych został przesłany na okręt - Najbliżasza federacyjna jednostka jest w odległości 1 dnia przy warp 8 - odparł operacyjny

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jak zwykle nikogo kto mógł by pomóc - powiedziałem ze złością - naukowy jeśli to zakłócenie jest sztuczne czy dało by się je powiększyć na tyle aby zmieścił się tam prom?

Wolf
    Uczestnik

- Może nawet cały okręt lecz jak na razie nie bardzo wiem na jakiej zasadzie to coś powstało a tym bardziej jak nad tym zapanować i to poszerzyć - odparł naukowy - bardzo by się przydały dane z USS Seloine, być może to oni nieświadomie byli przyczynkiem powstania tego zakłócenia.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czy sondy znalazły ich ślady wewnątrz zakłócenia przynajmniej jakiś kawałek pancerza jaką kolwiek wskazówki?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram