Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Kłos

PBF - Chorąży Kłos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 600 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

- Trzymają lecz lepiej długo tu nie przebywać - gdy tylko zwróciłeś swoj wzrok z powrotem w stronę przedniego ekranu, twój sternik miał nieciekawą minę - Jak by to, Mirandy tu nie ma, komputer nie potrafi jej zlokalizować, możemy tylko nadawać w eter - odpowiedział nieźle zmieszany sternik

Pitmistrz
    Uczestnik

- No to nieźle - powiedziałem zirytowanym głosem - dobrze otwórz kanał - kiedy otrzymałem potwierdzenia zacząłem mówić - Tutaj USS Daredevil nasza pozycja to - w tym miejscu podałem koordynaty - USS Seloine proszę o odpowiedz z powodu występujących tutaj zakłóceń nie jesteśmy w stanie zidentyfikować waszej pozycji.

Wolf
    Uczestnik

Obraz na ekranie był zwrócony w kierunku dżetu, z jednego z zakłoceń przestrzeni pojawiły sie nagle dwie sondy. Poczatkowo były mało widoczne, nawet sensory ich nie wykryły dopiero w odległości 100 tys km, komputer odebrał od nich pakiet telemetryczny. Oficer naukowy zwrócił twoją uwagę na nie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czy możesz potwierdzić że są to sondy z USS Seloine? - zapytałem naukowego - i co zawierają te dane które wysłały?

Wolf
    Uczestnik

- Tak to sondy z USS Seloine, dane identyfikacyjne to potwierdzają. Dane telemetryczne zawierają zapis drogi od momentu wystrzelenia z okrętu i pobieżne dane fizyczne z obszaru 0.1 ly, jak również w miarę dokładny zapis o przejściu przez zakłócenie przestrzenne.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze sternik wyznacz kurs na USS Seloine pełna impulsowa w jakiej odległości od dżetu się znajdują i kontynuuj próby ich wywołania - po czym dodałem - Naukowy przejmij kontrolę nad sondami niech lecą po bokach okrętu są tutaj spore zakłócenia dodatkowe sensory się przydadzą.

Wolf
    Uczestnik

- USS Seloine nie ma w tej płaszczyźnie przestrzeni, zapewne musi być po drugiej stronie zakłócenia ale jak narazie nic się tam nie przedostanie - odparł naukowy.Sondy szybko zbliżyły się do okrętu i objeły kurs równoległy do USS Daredevila.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czyli wychodzi na to ze musimy okrążyć to zjawisko ile czasu to zajmie?

Wolf
    Uczestnik

Sternik szybko obliczył iż zajmie to jakąś minutę by wykonać polecenie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zatem kierujemy się na koordynanty z których zostały wystrzelone sondy - powiedziałem słysząc odpowiedz sternika.

Wolf
    Uczestnik

- Kapitanie, sondy wyszły z zakłócenia, jeśli chcemy dotrzeć tam musielibyśmy przejść przez nie, lecz skoro jest ono zamknięte nic nie wskóramy, chyba że się ponownie otworzy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czyli mam rozumieć że stara Miranda jest wewnątrz zakłócenia w takim razie wytłumacz mi jak się tam znalazła skoro bezpieczna odległość od dżetu to 3 sekundy świetlne?

Wolf
    Uczestnik

- A niby skąd ja mam to wiedzieć, nikt nigdy wcześniej tego zjawiska nie badał dokładnie przynajmniej tak twierdzi baza naukowa.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czyli zakładamy ze USS Seloine utknęła w zakłóceniu - powiedziałem - wywołaj oficera odpowiadającego za ten sektor - zwróciła się do sternika i cały czas nadawaj sygnał wywoławczy do USS Seloine może odbiorą przekaz.

Wolf
    Uczestnik

Po minucie połaczenie zostało nawiązane lecz nie na długo, co chwilę bylo zrywane - Musimy się wycofać na większą odległość

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 600 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram