Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Kłos
Okręt to jednostka klasy Interpid, poprzednią jednostką o oznaczeniu USS Daredevil był to okręt klasy New Orleans zniszczony podczas potyczki. Okrętem dowodził chorąży T'Vosh lub jak widniało to w rejestrze floty chorąży John McCaley. Obecnie podporucznik T"Vosh dowodzi okretem klasy Miranda. Gdy dotrzesz do SB284 zamienicie sie okrętami. Jako okręt wsparcia masz za zadanie wspomóc Daredevila w badaniach i przy okazji monitorować poczynania jego kapitana. Wraz z przekazaniem okrętu pozostawisz na jego pokladzie 2 naukowców którzy wejdą w skład załogi Daredevila, bedą oni przekazywać wszelkie informacje o załodze i jej nietypowych poczynaniach i zachowaniach tobie. Dopisek na końću dokumentu "Liczymy na pana zaangażowanie i wykazanie się w zbieraniu i analizie informacji"
Podszedłem do panelu komputerowego i sprawdziłem kiedy mogę wyruszyć z misją.
Okręt czekał i był już gotowy do odlotu. Na pokladzie brakowalo tylko twojej obecności by wyruszyć z misją. Na pokladzie znajdowało się 50 osób, znacznie mniej niż stadardowa liczba zalogantów która wynosiła nieco ponad 100 osób.
Postanowiłem przenieść się na okręt i wyruszać w drogę wywołałem okręt i już po chwili byłem w sali transportera.Po dojściu na mostek stanąłem przed fotelem i powiedziałem - Witajcie nazywam się Piotr Kłos i jestem waszym tymczasowym dowódca mam nadzieję że prze ten krótki okres czasu będzie się nam dobrze współpracować - po czym usiadłem w fotelu i powiedziałem - Sternik kurs na SB 284.
Za sterami siedziala drobna osoba, miała chyba nie więcej jak 1.5 m wzrostu, jej nogi zabawnie dyndały w powietrzu, fotel był ciut na nią za duży, lecz nie miało to najmniejeszego wpływu na szybkość operownia na konsoli. Po chwili okręt znajdował sie już warp i zmierzał ku SB 284.
- Sternik kiedy dotrzemy do celu - zapytałem obserwując migające białe pasy na ekranie.
- 4 dni przy obecnej prędkości - padło w odpowiedzi, głos był męski choć raczej powinienem powiedzieć chłopięcy
Zaintrygowany tą sprawą wywołałem na konsoli kapitańskiej dane sternika aby sprawdzić kim on jest.
Kadet Jefrey Willcot, nieukończona akademia, pozostało mu 6 miesięcy z 4 roku. Cała jego rodzina nieżyje. Rodzice zmarli podczas próby ochrony konwoju transportowców, jego ojciec był kapitanem jednej z lekkich fregat przydzielonych do tego zadania, matka służyła na transportowcu jako starszy technik. Starszy brat zaginął gdzieś w badlands był pilotem Peregrina. Z racji tragedii jaka go dotkneła flota postanowiła przenieść go natychmiastowo na okręt gdzie ma dokończyć szkolenie i zaliczyć egzaminy końcowe. Podczas pobytu w akademii wielokrotnie podpadł regulaminiowi za niesubordynacje i dzikie wybryki promami które jakoby wedlug jego twierdzeń pożyczał od floty. Żaden z promów podczas wybryków nie zostal uszkodzony ani zadraśniety mimo karkołomnych wyczynów jakie nimi wyprawiał. W aktach widnieje dopisek by go krótko trzymać i poddawać ciągłej dyscyplinie. Chłopak trafił do floty dwa lata wcześniej niż przewidują to przepisy, za wstawiennictwem jego ojca i jego kolegi by sprowadzic go na dobrą drogę, miał on wcześniej zatargi z ochrona. Jefrey ma ukończone 16 lat.
16 super teraz nawet dzieci wpuszczają na pokład pomyślałem po czym nie chciało mi się już nic czytać.Po skończonej wachcie udałem się przespać do kwatery kazałem się komputerowi obudzić o 6:40 rano.***Rano wstałem i zjadłem śniadanie zajrzałem tylko na mostek i poszedłem zwiedzać holodek.Na miejscu postanowiłem podszkolić sie w lataniu promem uruchamiając program treningowy.Po 4 godzinach i kilku rozbitych promach postanowiłem tutaj przychodzić co dziennie i trenować.***Na 10min przed dolotem do celu siedziałem w fotelu kapitańskim i patrzyłem na białe pasy na ekranie
- Kontrola lotu z SB 284 do USS Daredevil, podajcie cel lotu - głos był męski, zmęczony i trochę piskliwy
- Mam rozkaz zdać okręt podporucznikowi T'Voshowi i odebrać własny okręt którym aktualnie dowodzi - odpowiedziałem spokojnym głosem.
Ktoś zaśmiał się po drugiej stronie - Mnie nie musisz mówić co masz zrobic i jakie są twoje rozkazy, wystarczy że szukasz ... USS Seloine, aktualnie jest na misji badawczej, przesyłam koordynaty, 15h lotu przy warp 7 - odpowiedział kontroler
- Dobrze Daredevil kończy - powiedziałem i zamknąłem połączenie po czym zwróciłem się do sternika - Kurs na podane koordynaty - kiedy okręt wszedł w warp zwolniłem zamianę Alfa i kazałem komputerowi przywołać ich na mostek dopiero na 30min przed dolotem.