Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Teraz albo nigdy sir - usłyszałeś odpowiedz a sternik dodał - Przy warp 8 będziemy celu za 16min sir. - Statek leciał ze swoja maksymalna prędkością sprawiało to że podłoga wibrowała sonda nie mogła strzelać w warp więc tylko za wami leciała.

uss predator
    Uczestnik

=^= za 16 minut będziem na miejscu diego przygotój się na to - po czym zamknełem kanał i czekałem na naszą ostatnią szanse ratunku

Pitmistrz
    Uczestnik

PO 16 min otrzymałeś połączenie z maszynowni - Kapitanie muszę przekierować całe zasilanie do pul integrujących i silników w procesem pokieruje z maszynowni.- PO chwili mostek pogrążył sie w ciemnościach a załoga powyciągała awaryjne latarki.Usiadłeś w fotelu zastanawiając sie co się tam dzieje gdy nagle okrętem okropnie szarpnęło wszyscy na mostku polecieli do przodu kiedy sie podniosłeś światła już działały ale na ekranie nadal znajdowała sie sonda borga.

uss predator
    Uczestnik

Natychmiast walnełem guzik komunikatora=^= diego raport co się stało

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie udało się wróciliśmy ale i tak musieliśmy odstrzelić rdzeń tylko mamy jeden problem a mianowicie tą sondę przeniosła sie razem z nami.

uss predator
    Uczestnik

=^= ile wytrzymają nasze osłony jeszcze

Pitmistrz
    Uczestnik

-Problem jest taki że nie mamy osłona a według komputera nawigacyjnego znajdujemy sie w przestrzeni IK. Sonda narazie próbuje nawiązać łączność z kolektywem dlatego nie strzela ale co będzie później kto wie.

uss predator
    Uczestnik

- piersza wyślij wiadomość do najbliszej bazy gwiezdnej niech wyślą tu jakieś okręty - tak jest- Smith kurs na najbliszą baze gwiezdną pełna impulsowa

Pitmistrz
    Uczestnik

Wiadomość została wysłana a okręt powoli ruszył w kierunku przestrzeni federacji zostawiając sondę z tyłu.Po jakiś 15min sonda ożyła weszła na chwilę w warp 1 i wyszła dokładnie za twoim okrętem poleciała chwile po czym wystrzeliła był by to twój koniec gdyby odmaskowujący sie klingoński okręt nie przyjął na siebie ostrzału.K'Vort'Cha powróciła i z przednich dezerterów zniszczyła sondę. Okręt wyrównał prędkość i kurs do waszego po czym wywoła was.Na ekranie pojawił się młody klingon w randze Komandor-porucznik i powiedział - Witam kapitanie mogę wiedzieć co pan robi na terytorium imperium bez rdzenia warp i z okrętem borg na ogonie?

uss predator
    Uczestnik

- to długa historia ale mam proźbe jeśli moge mógłby mnie kapitan podcholować do najbliszej bazy gwiezdnej

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie widzę problemu zaraz was weźmiemy na hol a co do historii mamy trochę czasu zapraszam do siebie na kropelkę wina.

uss predator
    Uczestnik

- z miłą chęcią kapitanie prosze podać spółżędne to się zaras przetransportuje na pański okręt

Pitmistrz
    Uczestnik

-Oczywiście kapitanie - odpowiedział klingon i się rozłączył a ty udałeś się do sali transportera aby udać się na okręt klingonuw.Kiedy wyszedłeś z transportera czekał już na ciebie Klingoński dowódca - Qupla kapitanie nazywam się Iln'tok zapraszam do mojej kwatery na obiecane wino i opowieść.

uss predator
    Uczestnik

- oczywiście ja jestem Chorąży Algren- gdy ta szłem powidzwiałem klingoński okręt który był naprawde piękny.Gdy dośliśmy do kwatery kapitana Iln'tok było to doś pokażnych rozmiarów pomieszczenie ozdobione wielkimi dywanami na ścianach oraz różnego rodzaju bronią białą

Pitmistrz
    Uczestnik

Klingon wskazał ci fotel po jednej stronie stołu sam poszedł do szafy i przyniósł płaską butelkę z winem i 2 wielki puchary nalał do pełna i powiedział podsuwając ci jeden - Proszę się delektować kapitanie znakomity rocznik 2375 młode i ciepłe - po czym usiadł na przeciw wziął potężny łyk i powiedział - A teraz czekam na opowieść mam nadzieję że będzie ciekawa zwłaszcza że borg w niej występuje.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 577 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram