Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Algren
- felix skopiój dane z głównego komputera i wracajcie- tak jest- milten pilnuj czujników jeśli jakiś okręt się pokaże daj natychmiast znać - tak jest Po czym wcisnełem kaliwsz komunkatora na cały okręt =^= Mówi kapitan od teraz do odwołania obowiązuje czerwony alarm dziękuje
Na ścianach zabłysły czerwone światła jednoczenie główne oświetlenie uległo przyciemnieniu.Kopiowanie danych odbywało się z maszynowni po jakiś 5 min zgłosiła się grupa wypadowa - Kapitanie skopiowaliśmy 30% danych w miedzy czasie odkryliśmy coś ciekawego a dokładnie humanoida jest nie przytomny ale żyje czujniki go nie rejestrują rasa nie znana ma na sobie mundur gwiezdnej floty z insygniami podporucznika.
- zabierzcie go na pokład może wyjaśni co tu się stało
Po około 15 min grupa powróciła razem z całymi danymi z okrętu a Obcy znalazł sie w ambulatorium.
Na mostku=^= oddział zwiadowczy do kapitana=^= słucham =^= obcy jest w ambulatorium =^= jusz ide - po czym zamknełem kanał wychodząc - operacyjny przejmujesz mostek piersza idziesz ze mną - tak jest 20 minut później Ambulatorium- doktorze jaki jest jego stan
- Póki co jest nie przytomny ale wiem juz kilka rzeczy jego ciało bazuje na krzemie na jego ciele znalazłem resztki po nanosondach borga nie poddaje się żadnym skanom komputer twierdzi że go tutaj wogóle nie ma.
- dziwne prosze mnie informować - dobrze- piersza zostań tu wrazie jakby się ockną wypytaj go o wszystko - tak jest Po wyjściu z ambulatorium udałem się do swojej kajuty10 minut później Kajuta kapitanaPiłem jusz 2 kawe dzis czytając skan znalezionego przez nas okrętu federacji
Dane były całkiem interesujące opisywały najazd borga zajęcie ziemi Qo'nos i Romulusa ogólnie federacja i imperia Klongonuw i romulan są zajęte przez borga wszystko wydarzyło sie w przeciągu 2 ostatnich lat.USS Kithomer był jednym z ostatnich okrętów jedyne nie zajęte przez borga tereny to układ bajorański, Organiański i cześć przestrzeni Gorn chronionej przez jakaś energetyczną formę życia.Po za dowiedziałeś sie że USS Kithomer był uzbrojony w torpedy transfazowe i regeneracyjny pancerz.W danych nie było żadnych opisów załogi.
Siedząc tak przy tych paddach przyszedł mi niezły pomyśl, wcisnełem guzik komunikatora=^= diego prosze sie natychmiast zgłosić do mniePo 15 minutach- wzywał mnie kapitan - tak susiądz- w czym sprawa- mam pytanie odnośnie odnalezionego przez nas soveringa czy da się go jakoś poskłdać tak żeby mozna było nim wlaczyć a jak nei to czy można było by przenieść jego uzbrojenie do naszego okrętu
- Przenosić uzbrojenia nie dało by rady a żaby przywrócić okręt do życia potrzeba by z tydzień może dwa.Przeanalizowaliśmy zapisy czujników i chyba znaleźliśmy sposób aby wrocic do naszych czasów chodź nasze szanse wynoszą około 30% będziemy musieli rozpędzić sie do warp9 najlepiej przy jakimś słońcu aby wykorzystać jego grawitację ale jeśli sie nie uda będziemy musieli odstrzelić rdzeń i zostaniemy bez napędu warp.
- akle nasz okręt nie osiągnie warp 9 przeciesz
- I tutaj zaczynają się schody możemy użyć grawitacja słońca aby przyśpieszyć do warp 9 ale przy okazji rozwalmy rdzeń więc jeśli się nie uda zostaniemy tutaj bez rdzenia.
- no cósz zacznij przygotowania do tego numeru i miej nadzieje że się uda nie mam zamiaru tu zostać - tak jest Po wyjściu diega natychmiast zmęczenie wzieło mnie w swoje objęcia więc poszłem spać
Obudził cie silny wstrząs tak silny że aż spadłeś z łóżka.Na mostek wpadłeś w locie ubierając górna część munduru i krzyknąłeś - RAPORT! - PO natychmiast udzieliła odpowiedzi -Kapitanie jesteśmy atakowani przez okręt borg wydaje sie być małą bez załogowa sondą ma tylko 2 emitery ale i tak nieźle tnie nasze osłony 70% niestety nasza bron jest nie skuteczna musieli sie do niej zaadaptować jeszcze w czasie wojny z federacją tylko torpedy wyrządzają drobne szkody ale są zbyt słabe.
- Smith kieruj nas na najblisze słońce maksymalna prędkość- słucham - wykonaj - tak sir.- dało się wyczuć strach na mostku =^= maszynownia=^= tak =^= diego czy jesteśmy gotowi do zrobienia tego co mi powiedziałeś wczoraj