Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Podporucznik popatrzył na ciebie z nieukrywanym zdziwieniem - z tego co mi wiadomo nie mam żadnych pasażerów na gapę ale karzę ochronie przeczesać pokład dlaczego sądzi pani że znajduje się on na pokładzie mojego okrętu? ***Tymczasem Felix sprzeczał się z dowódca K'Vorta który uparcie twierdził że nie ma żadnych ludzi na pokładzie chodź nie zgodzić się wykonać skanu tylko radził sprawdzić wszystkie bary na stacji po 20min sprzeczki Klingon rozłączył się z obietnicą skanu.Po zakończeniu rozmowy okazało się że drugi klingoński okręt nie odpowiada na wezwania co ciekawsze stocznia wcale go nie oczekiwała najwyraźniej załoga nie była tym za kogo uchodziła.

uss predator
    Uczestnik

U savi- tak właśnie sądze nie ma go na stacji wiięc sprawdzamy wszystkie opcje

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze odezwę się jak tylko dostanę raport - powiedział podporucznik i rozliczył się tymczasem Felix odkrył kolejną dziwną rzecz na temat B`Rela według danych floty został zniszczony w czasie bitwy o Cardasię prime i nie zwłocznie zameldował to swojej przełożonej.

uss predator
    Uczestnik

- na pewno to ten - tak savi to dokładnie ten który zniszczono a co on tu robie nie wiem- musimy zawiadomić dowódce stacji a ty powęsz jeszcze trochę - a jak tam odezwali się z tego frachtowca - jeszcze nie ale nie długo powini Po charakterystycznym dla savi skinieniu głowy felix wyszedł a savi dokańczając kawe przeszukiwała raport o poszukiwaniach nie wiedząc co robić dalej

Pitmistrz
    Uczestnik

Układ Sigama DraconisRaporty nie mówimy nic ciekawego Savi znalazła tylko jedną anomalię komputer nie potrafił powiedzieć kiedy chorąży Algren opuścił pokład a także znajdował jeden bio odczyt bez źródła.***Ciemne pomieszczenieOtworzyłeś oczy i zobaczyłeś ciemne pomieszczenie bez okien tylko drzwi i jakiś rodzaj szafki po za tym piekła cię cała skóra.

uss predator
    Uczestnik

Z dużym wysiłkiem wstałem i podszedłem do drzwi które były oczywiście zamknięte więc zacząłem szukać komunikatora którego nie miałem usiadłem w rogu- gdzie ja jestem do cholery Układ Sigama DraconisDo pokoju Savi wszedł Milten który jak tylko usiadł usłyszał- milten słyszałeś o jakiś anomaliach podobnych do tej która miała tu miejsce

Pitmistrz
    Uczestnik

Ciemne pomieszczenieOdpowiedział ci cisza byłeś sam w pomieszczeniu tylko za drzwiami usłyszałeś jakby kroki które po chwili ucichły.Układ Sigama Draconis- Nie sir normalnie wziął bym to za usterkę czujników ale wszystkie okręty potwierdzają tą bio sygnaturę więc coś tutaj musi być - odpowiedział Milten po chwili zastanowienia.

uss predator
    Uczestnik

Układ Sigma Draconis- milten przejżyj dokładnie skany z tych okrętów a i zerknij do felixa czy ma odpowiedz z okrętów które pytał o kapitana

Pitmistrz
    Uczestnik

Ciemne pomieszczenieOtaczała cię ciemność i cisza.Układ Sigama DraconisWszystkie rejestry zawierały to samo bio sygnaturę bez miejsca pochodzenia.Tymczasem Klingoski okręt przysłał odpowiedz - Brak jakichkolwiek ludzi na pokładzie ani innych nie powołanych form życia.

uss predator
    Uczestnik

Ciemne pomieszczenie Zaczełem macać po ścianie lecz nic nie znalazłem poza drzwiami i jakimś krzesłem Układ Sigma DraconisSavi siedziała i piła jusz 3 kawe gdy do jej kajuty wszedł smith, milten i felix z spuszczonymi głowami - i dowiedziałaś się czegoś - spytał smith - nie i szlak mnie trafia - to co robim - wyskoczył felix- jedyne co według mnie zostało to sprawdzić tego B'rela - podejżewasz że kapitan został....- porwany tak to też jest możliwe spkupcie się na tym

Pitmistrz
    Uczestnik

Ciemne pomieszczenieMacanie drzwi przyniosło pewien efekt na prawym górnym rogu znajdował się malutki panel który rozjarzył się na zielona kiedy go przypadkiem dotknąłeś.Układ Sigma DraconisZa zapisów sensorów stacji wynikało że B`Rel wszedł w warp 5 kierując na stocznię a po chwili zamaskował.

uss predator
    Uczestnik

- milten da się jakoś zlokalizować ten statek mimo że jest zamaskowany

Pitmistrz
    Uczestnik

Ciemne pomieszczeniePanel roztaczał zieloną poświatę.Układ Sigma Draconis- Komputer może wyznaczyć obszar w jakim może się znajdować możemy też wysłać sygnaturę jego napędu do wszystkich okrętów w okolicy może jakiś nowoczesny okręt coś wykryje.

uss predator
    Uczestnik

- dobry pomysł zróbmy to milten i tak narazie nic nie zrobimy tu musimy czekać więc dowiedz się co niecoś o naszym nowym okręcie jeżeli kapitan jest na tym B'relu to będziem potrzebowali okrętuCiemne pomieszczenie Gdy doczołgałem się do panelu nie mogłem zrobić zbyt wiele gdyż wszystko na panelu było w obcym dla mnie języku

Pitmistrz
    Uczestnik

Ciemne pomieszczenie Na panelu było widać kilka przycisków za jakimiś krzaczkami.Układ Sigma Draconis- Już się za to biorę - powiedział Milten i wybiegł.Po 10 min wpadł z powrotem i powiedział - Jeżeli korzystał z maksymalnej awaryjnej warp jest w promieniu 0,8LY z tond a jeżeli z max warp to 0,5LY.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 577 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram