Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • uss predator
    Uczestnik

-szlak by to trafił- krzykneła savi na cały prom dodając- połącz mnie z dowódcą stacji

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili na ekranie pojawił się Wolkan w średnim wieku z insygniami komandora i powiedział - W czym mogę pomóc kadecie?

uss predator
    Uczestnik

- witam komandorze czy możecie nam pomóc w poszukiwaniu mojego kapitana jest gdzieś na stacji podejrzewamy jakieś śluzy ale jest nas niewielu żeby go znaleść

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak jestem świadom sytuacji ochrona zdała mi raport niestety musze stwierdzić że waszego dowódcy nie ma na stacji ochrona przeczesała całą instalację wyniki są dostępne w pamięci komputera. - powiedział Wolkan

uss predator
    Uczestnik

-dziękuje panu- poczym zamkneła łącze chwile później dodając- kadecie ściągnij te wyniki poszukiwań i wracaj do bazu W tej chwili prom zaczą powoli jak dla savi wracać do bazy - komadorze mamy te wyniki- powiedział kadet

Pitmistrz
    Uczestnik

Raport zawierał zwykłe informacje o poszukiwaniach była tam analiza krwi z komunikatora należała ona definitywnie do chorążego Algrena.Analiza substancji znalezionej pod panelem wykazała że był to środek do zwalczania pasożytów metali używany przez Kardazian nie replikowalny.

uss predator
    Uczestnik

10 minut później mesaSavi wraz z resztą obsady mostka ustalają plan dziłania - milten ustal do czego jeszcze używa sie tej substancji felix sprawdzcie dokładnie okręty zadokowane i odlatujące w ciągu ostatnich 24 godzin - co pani podejżewa porwanie - nie wykluczam żadnej z opcji- to się nazywa sprawa- ta dzięki a milten sprawdz te substancje do czego się ja jeszcze używa dobra

Pitmistrz
    Uczestnik

Milten i Felix wyszli aby wykonać powierzone im zadani.Po około 30 min wrócił Milten - Federacja nie używa tej substancji ponieważ jest szkodliwa dla naszych obwodów nie wiadomo skąd się wzięła na stacji ktoś musiał ją tutaj przemycić. - kiedy wyszedł wpadł Felix zziajany jak by biegł całą drogę zapytany co się stało odpowiedział - Nic no prawie kiedy wracałem szturchnąłem podpitego klingona który oblał się winem gonił mnie przez 2 pokłady a co do okrętów dokuje tutaj nasz konwój, nebula i Romulański Shrike który przywiózł jakiegoś dyplomatę.Co do okrętów które odleciały w ciągu ostatnich 24 godzin nie było żadnych Kardazian tylko 2 drapieżne ptaki Klingonuw i Polaris.

uss predator
    Uczestnik

- to co robimy felix - powiedziawszy to savi obróciła się do okna które było za nią

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ja bym się skontaktował z jednostkami które odleciały możliwe ze mają go na pokładzie nie wiedząc o tym ale decyzja należy do pani. - powiedział Felix bez wahania.

uss predator
    Uczestnik

- dobra myśl będe u siebie w kajucie - w tej chwili savi wyszła zostawiając felixa w mesie 10 minut później kajuta SaviWchodząc zżuciła kurtkę i usiadła przy biurku wciskając guzik skąd wyłonił się komputer a na ekranie pokazała się jakaś oficer której insygnia wskazywały na podporucznika- słucham kadecie - odpowiedziała spokojnym głosem - witam prze pani mam taką sprawe chciałabym, się skątaktowac z dowódcami okrętów które opóściły te stacje w ciągu ostatnich 24 godzin

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak - powiedziała grzebiąc w komputerze - oto ich dane i trasy lotów - kiedy to mówił komputer zasygnalizował odebranie danych - w czymś jeszcze pomóc?

uss predator
    Uczestnik

- i tak pani pomogła bardzo dziękuje - usmiechając się savi zamkneła połączenie i otworzyła dane które przyszły

Pitmistrz
    Uczestnik

Zawierały one informacje o 3 okrętach.Pierwszym był USS Essx - A klasy polaris który wybrał się z zapasami na jedną z kolonii 2LY z tond.Drugim był drapieżny ptak Klasy K'Vort IKC Ta'tang cel podróży utajniony przez wywiad.A trzeci to stary B`Rel cel podróży stocznia w układzie Altair.

uss predator
    Uczestnik

W tej chwili savi wcisneła komunikator i zawołała felixa który zjawił się jak z nikąd- wołałaś - tak wes pogadaj z dowódcami tych 2 okrętów ja pogadam z uss essx-A - dobrze a o co mam pytać- o kapitana możliwe że jest na którymś z tych okrętów - jusz się za to biore - poczym wyszedł z pokoju a savi połączyła się z Uss ESSX-A lecz odpowiedział jej jedynie jakiś młody oficer którego insygnia wskazywały na kadeta niższego od savi- słucham - odpowiedział - witaj kadecie mam sprawe do twojego dowódcy - jaką dokładnie- poprostu musz z nim porozmawiać i to jak najszybciej -hm wydaje się to pilne przełącze panią do kapitana - poczym kiwną głową i na ekranie pokazał się kapitan USS ESSX-A- słucham kadecie- mam do pana nie typowe pytanie czy na pańskim okręcie nie ma może mojego kapitana chorążego Algrena

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 577 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram