Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • uss predator
    Uczestnik

-Diego leć do kapsuł i czekaj na mnie i resztę- nie mam mowy ide z panemBiegnąc wraz z diego obijaliśmy się o ściany a podrodze mijaliśmy wielu oficerów krzyczących coś asz zobaczyliśmy felix i miltena siedzących porzy savi- co zn nią- spytałem- jest nie przytomna ale żyje- zabierajmy się stąd okręt długo nie wytrzyma- powiedział felix- racja- wziełem savi na plecy i zaczeliśmy biec po chwili zauważając jakiegoś oficera z insygniami podporucznika- felix weś go - w tej chwili felix wrzucił go na plecy i biegliśmy dalej Po chwili dobiegliśmy do ostatnich kapsuł - pakujcie się do kapsuł okręt zaras wyleci w powietrze- krzyknąłem wchodząc wraz z nieprzytomnym podporucznikiem - dobrze- odparł felix który zamknął kapsułe, która wystrzeliła a w oknie było widać jak galaxy się rospada

Pitmistrz
    Uczestnik

Ok okrętu odrywał się coraz więcej kapsuł oraz 2 promy tupu 9.O dziwo wróg nie interesował się kapsułami tylko po zniszczeniu Galaxy wszedł w jakiś rodzaj tunelu jak dało się stwierdzić na oko.

uss predator
    Uczestnik

- milten widziałeś kiedyś cos takiego - co - no ten wir, chyba wir - nie nigdy czegoś takiego nie widziałem - co z nim- spojżałem na felixa który zajmował się podporucznikiem

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nic poważnego poparzenia plazmowe 3 stopnia wyjdzie z tego.

uss predator
    Uczestnik

- ej smith jest w pobliżu jakaś planeta a przy okazji odpal nadajnik podprzestrzeny

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sygnał pomocy nadajemy od czasu oddzielenia się od okrętu - odpowiedział po czym spojrzał na czujniki - w pobliżu jest tylko niewielki pas asteroid z tej odległości nie powiem więcej.

uss predator
    Uczestnik

- a reszta kapsuł gdzieś lecą- powiedziawszy to podszedłem do savi która była wciąż nieprzytomna

Pitmistrz
    Uczestnik

- Większość skupiła się wokół promów a reszta stoi w miejscu - usłyszałeś w odpowiedzi kobieta była nie przytomna i jak zauważyłeś na głowie miała paskudną ranę.

uss predator
    Uczestnik

- podajcie apteczke- powiedziałem to i natychmiast milten podał mi ją, zaczełem opatrywac rane savi dodając- smith ustaw nas w pobliżu promu jakiegoś

Pitmistrz
    Uczestnik

Termo regenerator szybko uporał sie z raną jednak tricorder wykrył wstrząs mózgu bez pomocy lekarza może być ciężko.Tymczasem kapsuła ustawiła się obok innych czekając na ratunek.

4 Godziny później

Kapitanie z warp wychodzi jakiś okręt identyfikuje się jako USS Pax Magellanic - wyrwał cię z drzemki głos miltena a ty wyjrzawszy przez szybę ujrzałeś okręt klasy Ambasador.

uss predator
    Uczestnik

- smith kieruj nas na bezpieczną odległoś i przekaż im że potrzebujemy pomocy medycznej

Pitmistrz
    Uczestnik

Kapsuła powoli zbliżyła się do okrętu gdzie zawisła nie ruchomo czekająć na reakcję - Pax Magellanic potwierdza odebranie wiadomości i informują że ich transportery są nie sprawne dlatego ściągną nas promieniem trakcyjnym - jak na potwierdzenie jego słów kapsuła szarpnęło i zaczęła być wciągana do hangaru Ambasadora.***40 min później okręt mknął w kierunku systemu Pollux i znajdującej się tam SB 99. Każdy członek załogi otrzymał kwaterę a jeden z załogantów ambasadora poinformował cię że federacja i inne mocarstwa zostały zaatakowane przez nie znanego wroga. Jak do tej pory zostały zniszczone 43 okręty 1 Glaxy 2 akiry i 40 różnego typu fregat od new orleans do mirandy.

uss predator
    Uczestnik

Wieczór Siedząc w przydzielonej kajucie zastanawiałem się kto zaatakował tyle okrętów a zwłaszcza zniszczył tak jak Galaxy i postanowiłem się dowiedzieć czegoś o paru osobach, wyszłem z kajuty i udałem sie w kierunku ambulatorium.Gdy weszłem do windy wbiegł dosłownie przed zamknięciem drzwi milten - gdzie pan idzie - zapytał wciąsz zadyszany - do ambulatorium zobaczyć co z savi i tym podporucznikiem a ty - w sumie też ale mam pytanie czy zamierza pan odwiedzić kapitana tego okrętu - przeszło mi to przez myślW tej chwili winda staneła a ja i milten wyszliśmy udając się w kierunku drzwi do ambulatorium które były tusz za rogiem.Po wejściu zobaczy.lismy kilkunastu rannych w tym savi przy której staneliśmy gdy potrzedł do nas lekarz- kim panowie są - spytał jak się okazało człowiek - ja jestem je kapitanem - pan znaczy kto- Nathan Algren- a teraz kojaże te nazwisko wołała pan przez sen - jaki jest jej stan - spytał trochę rostrzęsiony milten

Pitmistrz
    Uczestnik

- Razem z EMH naprawiliśmy uszkodzenia mózgu za kilka dni powinna stanąć na nogi - powiedział lekaż i wyrzucił was z ambulatorium nie dając wam jej zobaczyć.***Próba spotkania z kapitanem nie odniosła sukcesu PO powiedział wam tylko że kapitan jest zajęty i nie wolno mu przeszkadzać dowiedziałeś się także że za 2 godziny dotrzecie do celu.

uss predator
    Uczestnik

Wracając do swojej kajuty myślałem jak wytrzymać te 2 godziny.Gdy weszłem do kajuty położyłem się na łóżkó i zasnełem

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 577 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram