Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Algren
- diego dodaj troche mocy do uzbrojenia- tak jest- smith ustaw nas rufą do borga- felix ognia z wyrzutni rufowych - smith jak felix wystrzeli ustaw nas na obecny kurs
Miranda zgrabnie wykonała obrót manewrując między innymi okrętami federacji i wystrzeliła z tylnych wyżytni trafiając bezbłędnie.Chwilę po wystrzeleniu torped taktyczny poinformował że Centaur stracił lewą gondolę warp i dryfuje.Teraz przyszła kolej na ciebie poczułeś silny wstrząs kiedy 3 wiązki uderzyły w twoje osłony a na ekranie widziałeś jak achilles dostaje wiązką i torpedą.Dotarcie USS HELIOS 1 turaUSS Rumia Osłony 52% Przednie wyrzutnie za 1 turę tylne przeładowane.Centaur osłony 0% Kadłub 80% Ciężkie uszkodzenia wewnętrznych systemów.Achilles osłony 36% Przednie wyrzutnie za 1 turę tylna przeładowana.Constellation osłony 29% Przednie wyrzutnie za 1 turę tylne za 2 tury.Sześcian Borg - osłony 28% kadłub 90%
- felix ognia musimy wytrzymać
- Kapitanie borg odzyskał pełna sprawność moc jego osłon podskoczyła a pancerz się zregenerował po za tym pochwycił centaura promieniem trakcyjnym i rozpoczął asymilację - zameldował naukowy tymczasem wtrącił się taktyczny - USS Helios wszedł do systemu za 1min tutaj dot - przerwał mu potężny wstrząs i zapadłeś się w ciemność.***Kiedy otworzył oczy oślepiło cię jasne światło zamrugałeś i podniosłeś głowę i rozejrzałeś się po pomieszczeniu znajdowałeś się w federacyjnym ambulatorium, natychmiast podeszła do ciebie pielęgniarka i powiedziała - Witam jak się pan czuje? - zapytała a kiedy próbowałem się podnieść powiedziała - nie wstanie pan jeszcze przez najbliższe kilka dni i tak cud że pan przeżył.
- co się stalo gdzie mój okręt i załoga- powiedziałem próbując sobie przypomnieć co się stało
- Załoga pewnie na stacji a co do okrętu to przykro mi ale będzie złomowany pańskie rzeczy znajdują się w przydzielonej panu kwaterze na stacji a teraz powinien pan odpocząć - to powiedziawszy podała ci chiposprej ze środkiem usypiającym.***Obudziłeś się w jakiejś kwaterze jak przypuszczałeś należała do ciebie na podłodze leżały twoje rzeczy przeniesione z okrętu.Jedyną rzeczą która zakłócała półmrok kwatery był świecący pad na stole obok komputera.
Leżąc tak kilka minut podszedłem do pada
Na padzie było napisane kilka zdać - Miło mi że ze zechciałeś to przeczytać ale mniejsza z tym przejdę do rzeczy. Twój nowy okręt stacjonuje w układzie beta zed masz za zadanie się tam dostać nie powiem ci co to za klasa abyś miał niespodziankę.Swoją załogę możesz oczywiście zabrać na nowy okręt życzę powodzenia. - po przeczytaniu zawartości pada twoja uwagę przykuła mała literka F w lewym dolnym rogu pada.
Po przeczytaniu zawartowści pada ucieszyłem się i zasmuciłem jednocześnie wkońcu strace okręt którym jusz troche zrobilem z drugiej strony dostane nowy, po czym sie ubrałem i wyszłem na mały spacer który zaprowadziłm mnie do doków gdzie spotkałem pierwszą i felix-a - witaj kapitanie - powiedziala pierwsza żuczając się mi w ramiona- witajcie słyszeliście co się stanie z rumi-ąObydwoje kiwneli głową na znak potwierdzenia po czym pierwsza spytała- mam naqdzieje że nas pan zabierze na nowy okrętbez chwili zastanowienia odpowiedziałem - za nic w życiu bym nie zostawił takiej załogi - poczym się uśmiechnełem dodając- wybaczcie ale ide do szefa tego portu załatwić transport do układu- tu skończyłem a felix nie wytrzymał- jakiego - to niespodzianka- odpowiedziałem odchodząc
Jak się dowiedziałeś od sekretarki dowódcy nie było na stacji poradziła ci porozmawiać z oficerem odpowiadającym za przydzielania miejsca do dokowania nowo przybyłym okrętom, Tellarytą Axsem.
Po wyjściu z biura dowódcy zaczełem szukać oficera który załatwi mi i mojej załodze transport
Komputer zlokalizował Axsa w jednej z mes kiedy tam wszedłeś zobaczyłeś jak zajada jakieś mięso i zapija dużymi ilościami zielonego napoju.
Zdziwiony jego wyglądem podszedłem- witaj mam sprawę do ciebie mogę usiąść- powiedziłem troche niepewnie ponieważ nie miałem wcześniej z tą rasą szansy współpracować
Chrząknął cos i pokazał ręką na wolne krzesło po czym odłożył kość z resztkami mięsa i powiedział - Tak witam nazywam się Ax w czym mogę pomóc?
Zrobiłem głęboki wdech i zaczełem-potrzebuje transportu dla mnie i mojej załogi do układu beta zed jak najszyciej