Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Algren
- zrozumiałem- poczym obróciłem się w strone diega - diego dodaj więcej energi do tłumików inercyjnych i do pola integralności strukturalnej - tak jest - ja ide na mostek - poczym wyszłem widząc diega za panelem
W drodze na mostek towarzyszyły ci czerwone światła alarmu a chwile po tym jak wszedłeś do turbowindy poczułeś silny wstrząs kiedy okręt szedł w wysoki warp.Jak tylko wszedłeś na mostek operacyjny powiedział - Kapitanie do celu dolecimy za 6 min po za naszymi okrętami leci tam jeszcze okręty klasy Achilles i klasy Constellation.Achilles będzie tam 2 min przed nami a Constellation 17sec po - Idąc w kierunku fotela ledwo mogłeś utrzymać się na nogach z powodu wstrząsów spowodowanych lotem w warp.
Usiadłem na fotelu i wciskając pare przycisków w panel przyczepionym do fotela powiedziałem- felix gdy wejdziem do układu pełny skan dalekiego zasięgu - tak jest
Po wejściu do układu zobaczyłeś Achillesa walczącego z grupą okrętów borga a dokładniej sferą i 3 detektorami dookoła latały szczątki świadczące o wcześniejszym zniszczeniu 2 interceptorów i okrętu klasy sabre który odbywał patrol w tej okolicy.Kiedy słuchałeś raportu naukowego Constellation wszedł do układu i ruszył w kierunku walczących podobnie jak Centaur.Sfera osłony 43%Detektor 1 osłony 100%Detektor 2 osłony 86%Detektor 3 osłony 97%Achilles osłony 32%Constellation osłony 100%USS Posejdon osłony 100%USS Rumia osłony 100%
- felix pełna salwa w sfere pierw fazery potem torpedy
Fazery uderzyły nie mal równocześnie z torpedami kwantowymi z Achillesa co przeciążyło je na tyle że opadły na sekundę tak że torpedy z Rumi weszły prosto w kadłub niestety nie niszcząc okrętu.Constellation i Centaur atakowały razem 2 detektora którego poziom osłon spadał bardzo szybko.Sfera osłony 21% Kadłub 86%Detektor 1 osłony 100%Detektor 2 osłony 14%Detektor 3 osłony 97%Achilles osłony 26% - Przednie wyżutnie za 2 tury tylna przeładowana.Constellation osłony 96% - Przednie wyżutnie za 2 tury tylne przeładowaneUSS Posejdon osłony 99% - Przednia wyżutnia za 2 tury tylna przeładowanaUSS Rumia osłony 100% - Przednie wyżutnie za 2 tury tylne przeładowane
- Smith ustaw nas rufą do sfery a felix daj ognia ze wszystkiego co możemy
Jako że miranda nie była zbyt szybkim okrętem nawrót trochę trwał w tym czasie taktyczny prowadził ogień z fazeruw równocześnie dostając lekkie trafienia ze sfery.Sfera otrzymywała ciężkie obrażenia z Achillesa ale ni pozostała mu dłużna poważnie uszkadzajacy jego osłony.Natomiast Constellation i Centaur prawie wykończyły detektora wyłączający go z walki.Nawrót za 1 turęSfera osłony 11% Kadłub 86%Detektor 1 osłony 100%Detektor 2 osłony 0% ciężkie uszkodzenia kadłuba brak możliwości kontynuowania walkiDetektor 3 osłony 99%Achilles osłony 17% - Przednie wyrzutnie za 1 turę tylna przeładowana.Constellation osłony 89% - Przednie wyrzutnie za 1 turę tylne przeładowaneUSS Posejdon osłony 97% - Przednia wyrzutnia za 1 turę tylna przeładowanaUSS Rumia osłony 98% - Przednie wyrzutnie za 1 turę tylne przeładowane
- diego dodaj ile możesz mocy do uzbrojenia - tak jest- felix ogień ciągły
Walka obracała się coraz bardziej niekorzystnie na stronę borga sfera straciła osłony a jej kadłub słabł z każdą chwilę.Tymczasem Centaur i Constellation zniszczyły doszczętnie uszkodzonego detektora i zawieruszyły osłony drugiego.Sternik zameldował - Kapitanie jesteśmy obróceni tyłem do sfery.Sfera Kadłub 71%Detektor 1 osłony 100%Detektor 2 ZniszczonyDetektor 3 osłony 86%Achilles osłony 9% - wyrzutnie przeładowaneConstellation osłony 81% - wyrzutnie przeładowaneUSS Posejdon osłony 95% - wyrzutnie przeładowaneUSS Rumia osłony 97% - wyrzutnie przeładowane
- felix ognia z wyrzytni rufowych - tak jest- smith kiedy tylko felxi wystrzeli ustaw nas dziobem do przeciwnika obracając nas na starburte - felix gdy tylko fazery będą w zasięgu ognia
Taktyczny wykonał rozkazy i dwie pomarańczowe gwiazdki poleciały w kierunku sfery w tym samym czasie Achilles również wystrzelił torpedy wcześniej zaprawiając je fazerami pulsowymi.Po wejściu w cel ostatniej torpedy sfera nadęła się i wybuchła.Pozostałem okręty borga widząc że nie mają szans weszły w warp a następnie w transwarp znikający z sensorów.
Wstałem z fotela gapiąc się w ekran niedowierzając temu co się tu stało mówiac- milten przeprowadz skan w poszukiwaniu jakiś kapsuł ratunkowych bąz znaków życia w szczątkach okrętów
Przez chwilę słychać było tylko odgłosy pracujących systemów okrętu po czym usłyszałeś odpowiedz - wykrywam jedną kapsułę z sabre dwie słabe sygnatury wewnątrz.
- smith podleć i ustaw nas rufą do niej - tak jest- felix jka tylko będziesz mógł ściągnij kapsułe wiąską do hangaru drugiego - tak jestPoczym usiadłem na fotelu obserwując kapsułem na ekranie