Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Algren
=^= zara się tym zajme Poczym wyszłem z mesy wciskając guzik komunikatora =^= Algren do Wathera=^= słucham =^= spotkajmy się pod biurem kwatermistrza natychmiast =^= tak jest sir.Po 20 minutachStałem tak gdy zauważyłem że wather biegnie do mnie- jusz jestem kapitanie- świetnie chodzmy po ten rdzeńPo wejściu dobiura kwatermistrza odrazu stanowczym tonem powiedziałem- poszukuje rdzenia napędu do okrętu klasy miranda i nie wciskaj mi kitu ze go nie masz na składzie
- Ale sir tego rdzenia nie ma złożyłem zamówienie ale dotrze tutaj dopiero za tydzień ale możemy zrobić pewna wymianę muszę dostarczyć 2 promy na USS Xia a oni mają zapasowy rdzeń czy poszedł by pan na taki układ? - powiedział cicho Starszy Bosman
-czemu by nie ile to by zajeło czasu - odparłem troche spokojniejszy
- Xia przylatuje za 17min czyli za 30min będzie pan miał nowy rdzeń potrzebuję tylko pańskiego odcisku palca na potwierdzeniu transferu - odpowiedział bosman a kiedy przyłożyłeś palec tylko kiwnął głową i zają się komputerem.Po wyjściu z biura kwatermistrza twój inżynier powiedział - Dziękuję za pomoc kapitanie tutaj już sobie poradzę - to powiedziawszy odszedł w kierunku okrętu.
Chodziłem sobie tak po stacji gdy zauważyłem że zaras ma przesłuchanie pobiegłem do pierwszej turbo windy i pojechałem na 10 lvl stacji gdzie buło biuro dowódcy gdzie miało się odbyć przesłuchanie, podbiegłem do drzwi i zapukałem usłyszałem głos dowódcy - wejść Po wzięciu głębokiego oddechu weszłem do biura gdzie czekali na jacyś goście
- Proszę usiąść chorąży nazywam się Lexly - po czym wtrącił się drugi mężczyzna - a ja Douchow jak zapewne pan wie jesteśmy z biura temporalnego i mamy do pana kilka pytań.- Dlaczego wykonał pan podróż czasie? - zapytał pierwszy a drugi dodał - Czy to zdarzenia było paradoksem predestynacyjnym?
- po pierwsze prosze mówić po ludzku a co do podruży w czasie to odbyła się bez względu czy ją chciałem odbyć czy nie
- O widze że ma pan braki w wykształceniu mechanika temporalna jest jednym z przedmiotów w akademii ale nie tym przyszliśmy rozmawiać a więc potwierdza pan że był to paradoks predestynacyjny? - a widząc nie zrozumienie na twojej twarzy dodał - Luka w czasie w której musiał pan wykonać podróż w czasie w woli wyjaśnienia ale skoro już to wyjaśniliśmy proszę opowiedzieć cała historia od początku - jeśli jest takie coś - dodał drugi.
chcesz żebym opowiedział ci co się stało to przeczytaj sobie raport jest bardzo dokładny - odpowiedziałem z dość dużą niechęcią dodając- jest to zadużo do opowiadania żebym to mówił poraz kolejny
- My nie czytamy raportów chorąży my je piszemy dlatego chcę aby pan opowiedział nam tą historię czasu mamy mnóstwo.
- niech jusz będzie a więc jak wiecie zostałem wysłany na patrol wzdłusz strefy neutralnej po pewnym czasie gdy jusz tam byłem wpadłem na 2 fregaty, w tym jedną zniszczyłem a 2 była pusta po zabraniu załogi na przesłuchania , ale najwyrażniej nie była pusta bo skoczyła w warp a wieć ruszyłem za nią gdy doleciała do warp 6 znikła z czujników jak puxniej się okazało wykonała podróż w czasie gdy dostałem rozkas że mam opóścić miejsce zdarzenia bo leciał tam inny okręt chciałem kontynuowac patrol i wtedy zamiast skoczyć w wapr przeniosłem się w czasie
- gdy mój oficer naukowy powiedział że przenieśliśmy się w czasie byłe troche skrętpowany tą sytuacją ale po chwili felix mój oficer taktyczny powiedział że w kierunku romulusa leci okręt borga nie wiem jaki był zadaleko po jakiś półgodziny na czujnikach odkrylismy szczątki okrętu a sygnatura energetuczna pasowała do okrętu federacji jak się póxniej okazało był to okręt klsy sovering który został zniszczoy przez okręty borga a na jego pokładzie według czujników nie bylo nikogo ale gdy wysłałem oddział zwiadowczy w celu skopiowania bazy danych komputera głównego oni znaleźli jednego zywego człąka załogi a wiedzieć co się stało wydałem rozkaz żeby go zabrali do ambulatorium
- Proszę kontynuować-- A więc ... ***Po przesłuchaniu powiedzieli ze raport otrzymasz za miesiąc i razem z tobą wyszli z pomieszczenia. Opowiadanie całej historii zajęło ponad 2 godziny dlatego byłeś strasznie głody.
Udałem się do tutejszej mesy po drodze wcisnełem guzik komunikatora=^= Algren do wather-a=^= tu wather =^= i jak tam z tym rdzeniem