Forum › Trek.pl › Konsola Informacyjna › Moderowanie forum i poprawianie pisowni
Raczej dla tych co przez tydzień nie poprawią zaznaczonych błędów, bo jednak niektórzy nic sobie nie robią z zaznaczeń
To nie jest taki zły pomysł, np. za niepoprawianie błędów przez dłuższy czas tygodniowy banik. W sumie jak jest system nagród (rangi) to powinien być też system kar. Moderatorzy dawaliby ostrzeżenia i np. 2 ostrzeżenia w miesiącu = 1 dzień banu, 3 ostrzeżenia to tydzień banu, 5 ostrzeżeń to miesiąc. Coś w tym rodzaju.
Tyle ze to by oznaczało konieczność dodania do profilu opcji "lostatnio zalogowany" aby było wiadomo czy ktos był na 4um przez ten tydzień czy tam ile co błedów nie poprawił. Bo tak to komuś net padnie na dłuzszy czas w koncu sie właczy, wieć ów ktos pędzi na forum a tu masz - ban. Wątpie aby go cos takiego ucieszyło.
Ja myślę, że tu chodzi bardziej o coś takiego że ktoś pisze na 4um cały czas i się udziela ale błędów nie poprawia i wtedy jest banik za to.
..... za to ze sie udziela 😉 to moze zamienimy to na forum na ktorym nic sie nie pisze ... 😉 bedzie spokoj... nie bedzie problemu bledow i ich poprawiania :)... heh bez takich przegiec.... 8)
No to wymyśl inną karę Panie Admin...
prosze bardzo.... tymczasowe wylaczenie obrazka.... ktos bedzie chcial go spowrotem... prosze bardzo...ale najpierw poprawi wszystki errory i mistejki.
moze nie goszcze tu tak dlugo co wiekszosc z was, ale wedlug mnie juz to, ze inni widza ze zrobilismy blad, powinno nas zdopingowac do poprawy swych postow. kary typu ban sa troche dziwne, czy nie lepiej w opisie dodac takiemu ludkowi cos w stylu ORTOGRAF 😀
czy nie lepiej w opisie dodac takiemu ludkowi cos w stylu ORTOGRAF 😀
Ale na jaki czas no chyba nie na zawsze ❗ ❗
"...dodac cos w stylu ORTOGRAF 😀 "Nie, nie nie! Już wcześniej było powiedziane, że nie śmiejemy się z osób, które piszą z błędami, nawet, jeżeli robią ich dużo. Kara nie jest po to, aby komuś ubliżyć/wyśmiać, a po to, aby mógł wyciągnąć wnioski i nie popełnić błędu ponownie.Wiem, że to trochę dziwny pomysł, ale można założyć nowy dział o nazwie "Kary" i tam odsyłać delikwenta robiącego błędy, aby np. założył 50 tematów i w każdym z nich napisał poprawnie wyrazy, które wcześniej napisał źle; nawet jeżeli będzie je kopiował to zrobienie 50 kopii też go czegoś nauczy. Gdy już taką pracę zrobi administrator (mogę nim być ja) usuwałby te tematy, aby delikwentowi nie nabijały się posty. Gdyby nie wykonał jej, a pisał na Forum to dostałby "ileś-dniowego" bana.
zle sie zrozumielismy, moim celem nie bylo wysmiewanie sie z nikogo!!ortografa proponowalem dodawac osobom, ktorym nie bedzie sie chcialo poprawiac bledow. i beda pozostawialy takie posty z czerwonym kolorkiem z lenistwa.
Dodanie komuś "ORTOGRAF" równa się, moim zdaniem, z dodaniem komuś "GŁUPEK". To jest naśmiewanie się. Zresztą w czym taki "ortograf" miałby nakłonić osobę do poprawienia błędów; jeżeli nie przeszkadza jej to, że w postach ma pełno czerwieni, to taki "ortograf" tym bardziej nie będzie jej przeszkadzał.
Dodanie komuś "ORTOGRAF" równa się, moim zdaniem, z dodaniem komuś "GŁUPEK".
Nie "GŁUKEK" tylko "LEŃ" a to jest roznica
Głupek, leń, nazwij to jak chcesz. Moim zdaniem jest to obraźliwe, a co za tym idzie nieakceptowalne na forum publicznym jakim bądź, co bądź jest Forum TSS.
Tu mała prośba moderatorska o rozważne i kulturalne kontynuowanie dyskusji... 😉
nie rozumiem czegos. z jednej strony padaja slowa by dawac bana LENIOM (nie mowie o osobach, ktore sie pomyla i poprawia), a z drugiej strony nazwanie kogos leniem jest niby obrazliwe. ortograf nie mial oznaczac osoby ktora zrobila blad, ale takiej ktora z lenistwa nie poprawia ich.
chejka, dafno 🙂
moje zdanie na temat poprawiania bledow wszyscy znacie, jest to kategoryczne NIE, wogole jestem przeciw wszendobylskim modom ktorzy nie pozwalaja na nic co wychodzi poza jedyna sluszna sciezke. proponuje tylko zaprzestac praktyk ortografo- wkurzajacych, a tym co nie umieja pisac poprawnie proponuje uwazac bardziej na polskim i juz.
na innych forach nie widzialem takiego zamieszania wokol pisowni.
a jezeli ma juz tak zostac, ze trzeba bedzie poprawiac bledy to niech to kazdy robi, niewazne czy ma papierek czy nie, nawet z papierka dzieki cwiczeniom mozna sie wyleczyc (kiedys tak robiono, siadasz i piszesz, metoda ciezkej pracy wszystko dalo sie zrobic)
nom, dodalem swoje 3 grosze do niekonczacej sie sprawy 🙂