Ci, którzy uważają, że perłą w koronie Treka jest DS9 😉
I pod tym mogę się podpisać.
Jest lato więc liczyli, że nikt nie będzie tego SF oglądał.
Ciekawe kiedy puszczą część drugą ?
W drugą się gra chronologiczne, potem anime a na koniec kroniki. 😛
W drugą się gra chronologiczne, potem anime a na koniec kroniki. 😛
Gry Ci w tv nie wyemitują, rysunkowa część jest zbyt krótka jak na emisje jako główna atrakcja wieczoru, chyba, że dowalą z godzinę reklam więc pozostaje tylko drugi film. 😛
2 lata temu o trekach w tv też wiedzieli zazwyczaj tylko fani, a wszelkie emisje były raczej rozłożone w czasie. Teraz mamy wszystko naraz.
2 lata temu w jednym czasie można było obejrzeć TOSa, TNG, Entka jak i poszczególne filmy. Możliwe, że teraz tylko to jest bardziej zauważalne bo i kanały AXNowe i Ale Kino i inne stacje bardziej się rozpowszechniły.
Ja chętnie obejrzałbym DS9 i VOY, bo TOS, TNG i Entek jest powtarzany, a DS9 i VOY były dawno i chyba nie wszystkie sezony pokazali.
Ja chętnie obejrzałbym DS9 i VOY, bo TOS, TNG i Entek jest powtarzany....
Jeszcze ciekawiej by było jakby je wydali na dvd zamiast emitować w tv. No ale na razie z tego co mi wiadomo to na jesień/zima mają zamiar wydać TOSa w Polsce.
Choć bardziej sensownym wydaje mi się aby wydali takiego np DS9, VOYa tyle, że te mają sporo sezonów więc zaczynają od czegoś krótkiego. Ale mogliby jak już, zacząć od bardziej "nowoczesnego" Entka [tylko 4 sezony] i potem ewentualnie pchać się w retro. 🙂 Ciekawe jaką cenę sobie zażyczą za 1 sezon.
W każdym razie obecnie kto nie ma na dvd to niech korzysta z emisji w tv skoro Treka nadają.
Trzeba bylo byc co najmniej niedowidzacym, zeby nie widziec duzych ilosci treka w polskiej tv; i to od dobrych kilku lat. Tylko, ze trzeba bylo w ten czy inny sposob zaplacic.
Ja pewnie musiałbym dać "w łapę" emerytkom z bloku, żeby pozwoliły Multimedii położyć kable, albo nie wiem komu żebym mógł zamontować satelitę na dachu (ba na balkonie za długo by nie powisiała, za nisko mieszkam). Tak pozostaje mi jedynie Puls i Ale Kino.
W sumie z tego co wymienił Piotr to tylko TOS lecący na Pulsie dotrze do największej liczby odbiorców - nie kodowana , ogólnodostępna stacja TV .
Reszta leci na kanałach mniej lub bardziej dostępnych , czasami dodatkowo płatnych ( Cinemax ) .
Jest co coraz lepiej ale do tego co kiedyś było to trochę brakuje .
TVN puszczało TNG , na Polsacie 2 leciało DS9 , Voy znowu był w odkodowanym C+ , do tego leciały filmy post TMP .
Ciekawe czy czasy kiedy stacje publiczne/ogólnodostępne i mające dużą oglądalność zaczną puszczać dobre SF , nie tylko ST kiedyś wrócą ?
Jeśli dobrze pamiętam to na TVP2 leciał także kiedyś TNG i VOY choć chyba nie pełne (do woja nie mam pewności bo byłem wtedy smarkiem 🙂 )
Cytat(Piotr @ 12.07.2009, 22:19)
Wczoraj o 20. na tvp1 był Pitch Black - jak na sobotni wieczór to dość niezwykłe.
To nie jest nic niezw2ykłego jak na wieczór w TVP1.
Tak pozostaje mi jedynie Puls i Ale Kino.
Ale po co szukać w TV, przecież można każdy odcinek ściągnąć i internetu 😀
Abstrahując od względów etycznych, nie każdy może. Niekórzy mają internet tylko w szkole/pracy/"na mieście" itd.
Ale po co szukać w TV, przecież można każdy odcinek ściągnąć i internetu biggrin.gif
:grozba:
Ja pewnie musiałbym dać "w łapę" emerytkom z bloku, żeby pozwoliły Multimedii położyć kable, albo nie wiem komu żebym mógł zamontować satelitę na dachu (ba na balkonie za długo by nie powisiała, za nisko mieszkam). Tak pozostaje mi jedynie Puls i Ale Kino.
U mnie chciałam założyć Cyfrę i odczepic się raz na zawsze od Aster City, ale administracja nie puszcza mnie na dach, a blok położony jest tak, że z okna nie da sie ukierunkowac talerza. Klapa.
Podpadasz pod "osoba wykazująca cechy właściwe dla potencjalnych samobójców"?[Taki trochę niemądry żarcik ;)]
Podpadasz pod "osoba wykazująca cechy właściwe dla potencjalnych samobójców"?
[Taki trochę niemądry żarcik 😉 ]
Nie taki niemądry. Gdybyś słyszał histerie mojej mamy, gdy Aster City wyłączyło Romantikę z oferty.... To dla niej chciałam wykonać ten karkołomny numer, nie dla siebie przecież.
Można też sobie kupić i wtedy nie trzeba się oglądać na tv i internet.
Można też sobie kupić i wtedy nie trzeba się oglądać na tv i internet.
Można, mało to piratów? Oczywiście można też legalnie, ale wtedy bez polskiej wersji, a nawet osobę znająca jakotako angielski to męczy (technobełkot itd).