Forum Trek.pl Newsy Star Trek Kto twierdzi, że w polskiej telewizji nie ma Treka?

Kto twierdzi, że w polskiej telewizji nie ma Treka?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 41 total)
  • Author
    Keymaster

Mówi się, że Star Trek w Polsce nie jest popularny, że polskie telewizje nie zwracają na niego uwagi - sam to nieraz powtarzałem. Tymczasem niedawny dodatek do Gazety Wyborczej pokazuje, że nie jest tak źle. Zobaczcie sami.

[more]

• TOS - TV Puls: poniedziałek-piątek o 16:30 i 23:00 oraz sobota i niedziela o 09:30
    • TOS sezon 2 - AXN Sci-fi: sobota 22:00, niedziela 21:00
    • TNG sezon 2 - SCI FI Channel: sobota 16:50, niedziela 19:20 i 20:10 oraz czwartek o 21:50
    • TNG sezon 6 - AXN Sci-fi: piątek o 19:00 i 00:45 oraz poniedziałek-czwartek o 19:00 i 01:00
    • TNG sezon 7 - AXN Sci-fi: sobota o 14:00 i 20:00, niedziela o 13:45 i 19:30
    • Star Trek II: Gniew Khana - Ale kino: niedziela o 20:00 (dziś - 12.07.09) i środa (15.07.09) o 10:20
    • Star Trek: Pokolenia - Cinemax - niedziela o 11:00 (12.07.09)
    • Enterprise - SCI FI Channel: sobota 18:00, niedziela 16:00, poniedziałek-piątek o 14:10 i 20:10
    • Trekkies - Ale kino: środa o 12:20 (15.07.09)

Nic tylko oglądać!

Źródło: Gazeta Wyborcza[/more]

Barusz
    Participant

Ci, którzy uważają, że perłą w koronie Treka jest DS9 😉

Piotr
    Keymaster

Ok, mają rację. ;>

Flashbones
    Participant

Mi brakuje DS9 i Voyagera.

Lo'Rel
    Participant

A wszystko po prostu na fali ST XI.

biku1
    Participant

A wszystko po prostu na fali ST XI.

Nieprawda.

TOS na Pulsie zaczął się z jakieś 2 lata temu, TNG na AXNach również gdzieś tak, Entek jeszcze wcześniej. Do tego filmy ST wcześniej leciały na Ale Kino + jeszcze po różnych kanałach.

Więc to wszystko w czasie kiedy dla przeciętnej osoby Trek to jakieś stare seriale o panach w kolorowych dresach + aktorach z dziwnymi charakteryzacjami na twarzy a o ST XI słyszeli tylko fani.

fluor
    Keymaster

O ST XI słyszeli tylko fani? Nieprawda, widać nie robiłeś prasówki w maju 😉 Cokolwiek byś nie kupił, była wzmianka o Treku, nawet w Super Ekspresie Renata Dancewicz ostrzygła się na Spocka (a przynajmniej tak się z niej nabijano).

biku1
    Participant

O ST XI słyszeli tylko fani? Nieprawda, widać nie robiłeś prasówki w maju 😉 Cokolwiek byś nie kupił, była wzmianka o Treku, nawet w Super Ekspresie Renata Dancewicz ostrzygła się na Spocka (a przynajmniej tak się z niej nabijano).

2 lata temu ?

fluor
    Keymaster

Nie no mówię, o obecnych czasach 🙂 Sorki, nie doczytałem dokładnie.

biku1
    Participant

Chyba się nie zrozumieliśmy 🙂 bo Lo'Rel napisał, że to dzięki ST XI mamy teraz tyle Treka w tv a ja napisałem, że się nie zgadzam bo już od kilku lat mamy taką możliwość i przyjemność oglądania Treka na różnych kanałach. A ST XI jeszcze wtedy nie istniał w świadomości niefanów ST. 😀

Sorki, nie doczytałem dokładnie.

Spoko. 🙂

Eviva
    Participant

biku1

Króciutki OT: kocham Twój avatar :), biku.

Reyden
    Participant

W sumie z tego co wymienił Piotr to tylko TOS lecący na Pulsie dotrze do największej liczby odbiorców - nie kodowana , ogólnodostępna stacja TV . Reszta leci na kanałach mniej lub bardziej dostępnych , czasami dodatkowo płatnych ( Cinemax ) .Jest co coraz lepiej ale do tego co kiedyś było to trochę brakuje .TVN puszczało TNG , na Polsacie 2 leciało DS9 , Voy znowu był w odkodowanym C+ , do tego leciały filmy post TMP . Ciekawe czy czasy kiedy stacje publiczne/ogólnodostępne i mające dużą oglądalność zaczną puszczać dobre SF , nie tylko ST kiedyś wrócą ?

Piotr
    Keymaster

Wczoraj o 20. na tvp1 był Pitch Black - jak na sobotni wieczór to dość niezwykłe.

biku1
    Participant

[/b]Króciutki OT: kocham Twój avatar :), biku.

:blush: :blush: :blush: 🙄

Wczoraj o 20. na tvp1 był Pitch Black - jak na sobotni wieczór to dość niezwykłe.

Jest lato więc liczyli, że nikt nie będzie tego SF oglądał. 😉

Ciekawe kiedy puszczą część drugą ?

Lo'Rel
    Participant

Nieprawda.

TOS na Pulsie zaczął się z jakieś 2 lata temu

Fakt, ale ja mówię o obecnej chwili (swoją drogą to nadal jestem zaskoczony, że zremasterowany TOS w ogóle trafił do jakiejkolwiek polskiej tv, tak szybko). 2 lata temu o trekach w tv też wiedzieli zazwyczaj tylko fani, a wszelkie emisje były raczej rozłożone w czasie. Teraz mamy wszystko naraz. Od chwili promocji nowego filmu ST jest niemal wszędzie - jak na polskie standardy - tv, prasa, Dancewicz (jak zauważył Fluor). Po niemal dekadzie posuchy w naszym kraju tendencja jest bardzo zwyżkowa.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 41 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram